To ανασχεδιασμένο One UI της Samsung

 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των προγραμματιστών της στο Σαν Φρανσίσκο, η Samsung παρουσίασε το ανασχεδιασμένο One UI, το οποίο έρχεται για να προσφέρει μια ολοκαίνουρια εμπειρία χρήσης. Το νέο περιβάλλον χρήσης της εταιρείας έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Google και την κοινότητα προγραμματιστών του Android με στόχο να παρέχει μία πιο «τακτοποιημένη» εμφάνιση χωρίς περισπασμούς για το χρήστη.

Συγκεκριμένα, το One UI έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη διατήρηση του πιο σχετικού περιεχομένου στο κάτω μέρος της οθόνης, ώστε τα μενού των εφαρμογών και οι ιδιοποιήσεις να εμφανίζονται στο κάτω μέρος. Η συγκεκριμένη προσαρμογή κάνει την εμπειρία πιο «φυσική», επιτρέποντας πιο άνετη χρήση με το ένα χέρι. Επιπρόσθετα, το νέο περιβάλλον χρήσης της Samsung έρχεται με μια νέα οθόνη κλειδώματος, μαζί με τροποποιημένες γραμματοσειρές, νέα εικονίδια εφαρμογών και ανασχεδιασμένα πλήκτρα πλοήγησης στην οθόνη, που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την απλότητα και την πρακτικότητα.

Το One UI είναι σχεδιασμένο και για να προστατεύει την υγεία των ματιών του χρήστη, αλλάζοντας τον τρόπο προβολής του τηλεφώνου. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το Night Mode, το οποίο παρέχει καθαρά κι ευδιάκριτα γραφικά για μια άνετη εμπειρία θέασης στο σκοτάδι.

Το One UΙ διατίθεται από τα μέσα Νοεμβρίου ως Open Beta (δοκιμαστική) έκδοση σε ΗΠΑ, Γερμανία και Νότια Κορέα, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες αγορές. Η «τελική» έκδοση του One UI αναμένεται να διατεθεί στις αρχές του 2019 στα Galaxy S9 και S9+, καθώς και στο Galaxy Note 9, ενώ θα μπορούν να το απολαύσουν κι οι κάτοχοι των υφιστάμενων μοντέλων Galaxy S8, Galaxy S8+ και Note 8.

 

Μπορείς να δεις ακόμη