Το Copilot έρχεται και στα Windows 10

by Zikou Stella

Όπως είναι γνωστό η Microsoft είναι από τους πρωτοπόρους και καινοτόμους γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και ήδη προσπαθεί να την ενσωματώσει ποικιλοτρόπως στα προϊόντα της και δη στα Windows, δηλαδή το Λειτουργικό της Σύστημα, που τρέχει σε δισεκατομμύρια υπολογιστικές συσκευές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Microsoft έχει ενσωματώσει μία Παραγωγική AI στα Windows 11 (την τελευταία έκδοση του OS της) μέσω του εργαλείου Copilot, το οποίο είναι προσβάσιμο από το ξεχωριστό κουμπί στην taskbar.

Αν δεν το γνωρίζεις ήδη, το Copilot είναι ένας εξαιρετικός chatbot assistant, που καταφέρνει να συνδυάζει την εργασία και τα δεδομένα κάθε χρήστη, με στοιχεία και πληροφορίες από το διαδίκτυο ή με το συνεργατικό υλικό άλλων ανθρώπων (π.χ. συναδέλφων), με ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Έτσι, στην ουσία έχεις έναν ψηφιακό βοηθό που απλοποιεί ή εκτελεί περίπλοκες ή κουραστικές δουλειές, ενώ σε βοηθάει άμεσα σε μία σειρά από καθημερινές ενέργειες, όπως είναι η σύνταξη ενός email, η δημιουργία μίας παρουσίασης ή η περίληψη μίας Team τηλεδιάσκεψης. Εν ολίγοις, σου γλιτώνει χρόνο και σε βοηθάει σε μία πληθώρα από βασικά tasks ενός γραφείου. Ενδεικτικά δες μερικά βίντεο:

 

 

 

 

Όμως, τα Windows 10 παραμένουν το πιο δημοφιλές λειτουργικό παρόλο που είναι παλαιότερα, αναγκάζοντας έτσι την Microsoft να ετοιμάζει Copilot και για τους χρήστες αυτού του λειτουργικού, οι οποίοι είναι πολλαπλάσιοι στον αριθμό. Μία κίνηση απόλυτα λογική, αν τελικά θέλει να διαδώσει τις δικές της AI λύσεις και προσεγγίσεις.

Για αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, το Copilot για Windows 10 θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και με κουμπί στην taskbar, ενώ θα ενσωματωθεί με μία από τις επόμενες ενημερώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ. Σίγουρα, αξίζει να το δοκιμάσεις και ίσως να το αξιοποιήσεις και στην εργασία σου!

Μπορείς να δεις ακόμη