Το PlayStation 5 Pro υπόσχεται συναρπαστικές εμπειρίες με υψηλής ποιότητας γραφικά στα 60FPS

by Manos Kavvalos

Η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε το PlayStation 5 Pro, μια βελτιωμένη έκδοση του PlayStation 5. Θα γίνει διαθέσιμο χωρίς Blu- ray drive, το οποίο όμως θα έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις ξεχωριστά.

Όπως δήλωσε ο CEO της Sony Interactive Entertainment Platform Business Group, Hideaki Nishino: Αναπτύξαμε το PlayStation 5 Pro έχοντας στο μυαλό μας όσους αγαπάνε το gaming και τους δημιουργούς παιχνιδιών, καθώς πολλοί ζητούσαν μια κονσόλα που να μπορεί να παράγει γραφικά υψηλότερης ποιότητας, με πιο ομαλό ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αυτό το επιτύχαμε στο PlayStation 5 Pro με πολλά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τις επιδόσεις.

 

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο αρχιτέκτονας του PlayStation, Mark Cerny και αποκάλυψε τα εξής για τη νέα κονσόλα:

Αναβαθμισμένη GPU – Το PlayStation 5 Pro έρχεται με μια αναβαθμισμένη GPU που έχει 67% περισσότερες υπολογιστικές μονάδες σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο του PlayStation 5 και 28% ταχύτερη μνήμη. Συνολικά, αυτό επιτρέπει έως και 45% ταχύτερη απόδοση στα παιχνίδια, κάνοντας την εμπειρία πολύ πιο ομαλή.

Προηγμένο Ray Tracing – Η λειτουργία ray tracing γίνεται ακόμα πιο ισχυρή, σε σημείο που παρέχει πιο δυναμική ανάκλαση και διάθλαση του φωτός. Αυτό επιτρέπει στο ray tracing να υλοποιείται με διπλάσιες και μερικές φορές τριπλάσιες ταχύτητες από το τρέχον PlayStation 5.

AI-Driven Upscaling – Παρουσιάστηκε επίσης το PlayStation Spectral Super Resolution, μια αναβάθμιση που βασίζεται σε AI η οποία χρησιμοποιεί μια τεχνολογία βασισμένη στη μηχανική μάθηση για να παρέχει εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες προσθέτοντας μια μεγάλη ποσότητα λεπτομερειών.

Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν το PlayStation 5 Pro Game Boost, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει περισσότερα από 8.500 παιχνίδια του PlayStation 4 που έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν στο PlayStation 5 Pro. Το Game Boost μπορεί να σταθεροποιήσει ή να βελτιώσει την απόδοση των υποστηριζόμενων παιχνιδιών του PlayStation 4 και του PlayStation 5. Με τη λειτουργία βελτίωσης εικόνας είναι επίσης δυνατό να αυξηθεί η ανάλυση σε μια σειρά από τίτλους του PlayStation 4. Επίσης, το PlayStation 5 Pro θα ενσωματώνει τη νεότερη ασύρματη τεχνολογία, το Wi-Fi 7, σε περιοχές που αυτή υποστηρίζεται. Ακόμα θα μπορέσεις να απολαύσεις την τεχνολογία VRR και gaming σε ανάλυση 8K.

Πολλά παιχνίδια θα λάβουν δωρεάν ενημερώσεις λογισμικού ώστε να PlayStation 5 Pro. Αυτά θα μπορείς να τα αναγνωρίζεις μέσω της ετικέτας PlayStation 5 Pro Enhanced που θα προστεθεί στον τίτλο τους. Η αρχική λίστα περιλαμβάνει first και third party games του PlayStation, όπως τα: Alan Wake 2, Assassin’s Creed Shadows, Demon’s Souls, Dragon’s Dogma II, Final Fantasy VII Rebirth, Gran Turismo 7, Hogwarts Legacy, Horizon Forbidden West, Marvel’s Spider-Man 2, Ratchet & Clank: Rift Apart, The Crew Motorfest, The First Descendant, The Last of Us Part II Remastered, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και πολλά άλλα.

Το PlayStation 5 Pro είναι μια κονσόλα που θα δέσει αρμονικά με την υπόλοιπη οικογένεια προϊόντων του PlayStation 5 μιας και θα είναι συμβατό με όλες τις συσκευές και τα περιφερειακά που είναι τη στιγμή αυτή διαθέσιμα, όπως το PlayStation VR2, το PlayStation Portal, το DualSense Edge, το Access controller, τα ακουστικά Pulse Elite και τα Pulse Explore. Το user interface και οι διαδικτυακές υπηρεσίες θα είναι ακριβώς ίδιες με αυτές του PlayStation 5.

Ανοίγοντας τη συσκευασία του PS5 Pro θα βρεις την κονσόλα με αποθηκευτικό χώρο SSD μεγέθους 2TB, ένα DualSense controller και προεγκατεστημένο το ASTRO’S PLAYROOM.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

Έλα στην πιο K–MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη