TO SPOTIFY ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PLAYLISTS ΜΕ AI

by Zikou Stella

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και επεκτείνεται διαρκώς, ακόμα και στον τομέα της διασκέδασης. Μια από τις νεότερες εξελίξεις περιστρέφεται γύρω από μια νέα λειτουργία που δοκιμάζει το Spotify, τη δημιουργία λίστας αναπαραγωγής με καθοδήγηση από τεχνητή νοημοσύνη.

Τη λειτουργία αυτή παρουσίασε ο χρήστης του TikTok @robdad_ που έγραψε, “Μόλις ανακάλυψα κατά τύχη το ChatGPT του Spotify;”. Σύμφωνα με τις εικόνες που ανάρτησε, τα AI playlists είναι προσβάσιμα μέσω του tab “Your Library” στο app του Spotify, πατώντας απλά στην επιλογή (+) πάνω δεξιά στην οθόνη. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένα μενού, με το AI playlist να είναι μια νέα επιλογή, κάτω από τις προϋπάρχουσες “Playlist” και “Blend”. Η περιγραφή της νέας λειτουργίας αναφέρει: “Μετέτρεψε τις ιδέες σου σε playlists χρησιμοποιώντας AI” και σημειώνεται ότι προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά.

Ακολούθως κάνει την εμφάνισή της μια οθόνη όπου πρέπει να εισάγεις γραπτώς αυτό που θέλεις ή να επιλέξεις κάτι από μια λίστα με προτεινόμενες ιδέες. Στο παρακάτω video παρουσιάζονται ιδέες όπως: “συγκεντρώσου στη δουλεία με ορχηστρική ηλεκτρονική μουσική”, “σπάσε τη σιωπή με απαλή μουσική όπως αυτή που ακούς σε ένα café”, “απογειώσου με διασκέδαση, ρυθμό και θετικά τραγούδια” και “εξερεύνησε ένα μοναδικό είδος όπως η Witch House”.

Ο χρήστης επέλεξε το τελευταίο και στη συνέχεια του παρουσιάστηκε η σχετική playlist. Στο σημείο αυτό δίνεται η δυνατότητα αφαίρεσης τραγουδιών για να προσαρμοστεί επιπλέον η λίστα αναπαραγωγής.

 

@robdad_ Since when did they have this update on spotify. Now they got chatGPT making our playlists… also wtf is Which House Exploration😭😭 #spotify #update #ai ♬ Heavy Metal Lover overlapped – jinxknsaudios

 

Μπορείς να δεις ακόμη