Ζεστασιά και θαλπωρή στο σπίτι… με ένα «κλικ»

by Aggeliki Tsoukana

 

Με τον χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών και τη θερμοκρασία να πέφτει μέρα με τη μέρα, η ζεστασιά του σπιτιού είναι σίγουρα ένα θέμα που αξίζει την προσοχή σου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ζεστάνεις ένα κρύο δωμάτιο. Όμως, ο πιο αποτελεσματικός είναι εκείνος που απαιτεί λιγότερο χρόνο, κόπο και λιγότερη ενέργεια. Αυτό ακριβώς έρχονται να σου προσφέρουν οι «έξυπνες» συσκευές θέρμανσης και κλιματισμού.

 

 

Έξυπνα κλιματιστικά

Καλύπτει όλες τις εποχές και όλες τις θερμοκρασίες, ακόμα και τις πιο ακραίες (από -15°C έως 45°C). Την ίδια στιγμή είναι μία οικονομική λύση, αφού φτάνει γρήγορα στην επιθυμητή θερμοκρασία χάρη στην τεχνολογία inverter. Αν συνδυαστεί με λειτουργία ιονιστή εξουδετερώνει βακτήρια και ιούς, ενώ παράλληλα συγκρατεί σκόνη και ενοχλητικές οσμές. Με αθόρυβη λειτουργία, για να απολαμβάνεις ήρεμο ύπνο, είναι ιδανικός για να περνάτε ζεστές ώρες με την οικογένεια σου και να αναπνέεις καλύτερη ποιότητα αέρα.

Επιλεγμένα μοντέλα και κατασκευαστές σου επιτρέπουν να πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου με τη λειτουργία Smart Wi-Fi. Ρύθμισε το κλιματιστικό σου και προγραμμάτισε τη λειτουργία του από όπου κι αν βρίσκεσαι μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone ή το tablet σου. Ενεργοποίησε ή απενεργοποίησε τη συσκευή σου, επίλεξε την επιθυμητή θερμοκρασία, άλλαξε τις ρυθμίσεις της, έλεγξε την κατανάλωση ενέργειας.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια απλή ασύρματη σύνδεση στο internet. Όλα τα υπόλοιπα είναι δυνατά! Δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες θέρμανσης για σένα και τους αγαπημένους σου ακόμα και όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού και απόλαυσε συνθήκες πραγματικής άνεσης επιστρέφοντας. Για παράδειγμα, αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού στην οθόνη του κινητού σου για να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις το συνδεδεμένο κλιματιστικό σου, να αυξομειώσεις τη θερμοκρασία, να αλλάξεις την ταχύτητα ροής του αέρα ή να αλλάξεις τον προσανατολισμό των περσίδων. Χάρη στους αφυγραντήρες με συνδεσιμότητα Wi-Fi μπορείς να ενημερωθείς και να ρυθμίσεις τα ιδανικά θερμοκρασίας και υγρασίας στον χώρο σου, χρησιμοποιώντας απλά μια mobile app μέσα από το smartphone σου.

Με τα έξυπνα κλιματιστικά ο χειρισμός του κλιματιστικού μετατρέπεται σε διασκέδαση και εσύ απολαμβάνεις λειτουργίες που μέχρι χθες δεν μπορούσες καν να φανταστείς.

 

 

Ιδανική ζεστασιά σε όλα τα δωμάτια

Όταν το ζητούμενο είναι η εξασφάλιση της απαιτούμενης θέρμανσης σε όλους τους χώρους του σπιτιού με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος χρήσης και συντήρησης, τότε πολλές φορές δεν αρκεί μόνο μία επιλογή για να θερμάνεις μία οικία. Φαντάσου, για παράδειγμα, την ώρα που εσύ εργάζεσαι ή κάνεις online μάθημα στο δωμάτιό σου, κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας να περνάει τον χρόνο του στο σαλόνι ή στην κουζίνα. Ασφαλώς και υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες θέρμανσης για κάθε έναν χώρο του σπιτιού.

Ευτυχώς υπάρχει πλέον μια ευρεία γκάμα από «έξυπνα» θερμαντικά σώματα, όπως οι θερμοπομποί με συνδεσιμότητα WIFI. Μπορείς να παρακολουθείς απομακρυσμένα τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο σου. Με τη σύνδεση Wi-Fi έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις το θερμαντικό από οποιοδήποτε σημείο επιθυμείς μέσω της εφαρμογής για smartphone και tablet. Από την οθόνη του κινητού σου, μπορείς να προγραμματίζεις τη συσκευή ανάλογα με τον καιρό ή και με την καθημερινή σου ρουτίνα, να μετρήσεις την ενεργειακή κατανάλωση και το κόστος, ή να ενημερώνεσαι ανά πάσα στιγμή για τη θερμοκρασία του χώρου σου.

Όλα τα δεδομένα εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού σου, ώστε να μπορείς να προσαρμόσεις τη λειτουργία του κλιματιστικού, του θερμοπομπού, του αφυγραντήρα, ή του καθαριστή αέρα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ενεργοποιήσεις το ασύρματο οικιακό σου δίκτυο. Έπειτα, όλες οι λειτουργίες των συσκευών θέρμανσης και κλιματισμού είναι διαθέσιμες στο tablet ή το smartphone με ένα άγγιγμα, από την άνεση του καναπέ σου.

 

 

Αντιμετώπισε αποτελεσματικά την υγρασία

Η υγρή ατμόσφαιρα (πάνω από 55% υγρασία) είναι ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας. Εάν εσύ ή οποιοσδήποτε στο σπίτι πάσχει από συχνές κρίσεις άσθματος ή εάν παρατηρήσεις ανάπτυξη μούχλας σε διάφορα σημεία στο σπίτι, τότε θα πρέπει να εξετάσεις σοβαρά την τοποθέτηση αφυγραντήρα στον χώρο σου.

Ο αφυγραντήρας αποτελεί μια απλή και πραγματικά οικονομική λύση για την αντιμετώπιση της υψηλής υγρασίας. Έχει σχεδιαστεί για να απορροφά την υγρασία από τον αέρα, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του κατάλληλου επιπέδου υγρασίας στον χώρο σου. Αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας, βακτηρίων και άλλων σωματιδίων, τα οποία οδηγούν σε πληθώρα προβλημάτων υγείας μακροπρόθεσμα.

Μάλιστα, μπορείς πλέον να ρυθμίσεις τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας στον χώρο σου, απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι. Απόλαυσε ιδανικές συνθήκες και εξοικονόμησε ενέργεια, με τους αφυγραντήρες με συνδεσιμότητα Wi-Fi, όπως είναι η σειρά Rohnson Genius ή η σειρά EVA II PRO της Inventor. Απλά κατέβασε δωρεάν την κατάλληλη εφαρμογή για smartphone και tablet και δημιούργησε το περιβάλλον που εσύ θέλεις, όταν το θέλεις, μέσω της έξυπνης τεχνολογίας Wi-Fi.

Η εφαρμογή διαθέτει όλες τις λειτουργίες ενός σύγχρονου αφυγραντήρα, ώστε να απολαμβάνεις τα οφέλη των ιδανικών επιπέδων υγρασίας στον χώρο σου.

 

 

Αφυγραντήρες με λειτουργία καθαριστή αέρα-ιονιστή

Η ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου δεν μετριέται μόνο με την ποσότητα των τοξινών που μπορεί να αναπνεύσεις, αλλά και από τα επίπεδα υγρασίας του ίδιου του αέρα. Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας ιονιστής-καθαριστής αέρα είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος καθαρισμού του αέρα από δυνητικά επιβλαβείς ουσίες, ένας αφυγραντήρας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

Ανεξάρτητα από το πόσα φυτά εσωτερικού χώρου έχεις στο σπίτι σου, ή καθαριστές αέρα που λειτουργούν συνεχώς, είναι αδύνατο να διατηρήσεις την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου σε υγιές επίπεδο εάν υπάρχει υπερβολική υγρασία. Τη λύση έρχονται να δώσουν οι αφυγραντήρας. Μπορούν να λειτουργήσουν ως αφυγραντήρες και ως καθαριστές αέρα. Με αυτό τον τρόπο προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα αέρα στον χώρο. Από τη μία ο αφυγραντήρας απομακρύνει την υγρασία και μαζί όλες τις δυσάρεστες επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει και από την άλλη, ο καθαριστής αέρα με τα ειδικά φίλτρα που διαθέτει, απομακρύνει σκόνη, βακτηρίδια και δυσάρεστες οσμές προσφέροντας ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης για τους ανθρώπους που ζουν μέσα στον χώρο.

Είτε σου αρέσει να κουρνιάζεις στον καναπέ βλέποντας τις αγαπημένες σου ταινίες ή ακούγοντας μουσική, είτε απλά σου αρέσει να αράζεις, η τεχνολογία μπορεί να σου προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για να δημιουργήσεις ένα ζεστό και φιλόξενο καταφύγιο!

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κλιματιστικό, smartphone, tablet, θερμοπομποί με συνδεσιμότητα Wi-Fi, αφυγραντήρας, καθαριστής αέρα, Rohnson Genius.

Μπορείς να δεις ακόμη