5 ευκολίες που μπορούν να σου προσφέρουν τα φορητά κλιματιστικά!

by K Admin

Τις μέρες του καλοκαιριού με ηλιοφάνεια και ζέστη, ο δροσισμός των χώρων επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός κεντρικού συστήματος ψύξης. Όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε μια πιο ευέλικτη επιλογή που είναι το φορητό κλιματιστικό. Αυτές οι ευέλικτες συσκευές μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα από το απλά να δροσίζουν το σπίτι, ή το χώρο εργασίας σου.

Σ’ αυτό το άρθρο θα δεις πέντε τρόπους που ίσως δεν γνώριζες, με τους οποίους μπορείς ν’ αξιοποιήσεις ένα φορητό κλιματιστικό

1. Φτιάξε την τέλεια θερμοκρασία για σένα

Αν συνήθως ζεσταίνεσαι πολύ περισσότερο απ’ όλους τους άλλους στο σπίτι, ή στο γραφείο σου, τότε μπορείς να επωφεληθείς από τη χρήση του δικού σου φορητού συστήματος ψύξης. Τα φορητά κλιματιστικά σου παρέχουν την ευελιξία να δροσίζεις αποκλειστικά την περιοχή στην οποία βρίσκεσαι χωρίς να ενοχλείς τους συναδέλφους, ή τους συγκάτοικούς σου (ειδικά αν είσαι φοιτητής, ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει αυτό). Εφόσον ο χώρος σου είναι κλειστός, μπορείς να περιορίσεις τον κλιματισμό σ’ ένα μόνο δωμάτιο του σπιτιού, ή του γραφείου σου. Έτσι, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι!

 

2. Εξοικονόμησε χρήματα

Τα σύγχρονα κλιματιστικά Inverter είναι σίγουρα μια εξαιρετική επένδυση όταν θέλεις να δροσίζεσαι χωρίς να ξοδεύεις μια «περιουσία» στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Ωστόσο, όταν χρειάζεσαι δροσιά σ’ ένα συγκεκριμένο δωμάτιο που δεν διαθέτει κλιματιστικό, ή άλλη λύση δροσιάς, πολλές φορές το κλιματιστικό, το οποίο υπάρχει σε άλλο δωμάτιο, δεν μπορεί να σε καλύψει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λειτουργεί σε πλήρη ισχύ χωρίς να σε δροσίζει αποτελεσματικά, πράγμα που σημαίνει ότι καις ρεύμα χωρίς λόγο. Για να μην αναφέρουμε τις περιπτώσεις όπου ο χώρος δεν ενδείκνυται καν για εγκατάσταση κλιματιστικού.

Τα φορητά κλιματιστικά σε βοηθούν να εξοικονομείς χρήματα, δροσίζοντας μόνο την περιοχή του σπιτιού, ή του γραφείου που θέλεις δροσίσεις, πράγμα που σημαίνει λιγότερη σπατάλη ενέργειας σε «άδειους» χώρους. Αυτό μπορείς να πετύχεις μ’ ένα ευέλικτο φορητό κλιματιστικό όπως το Inventor Cool, το οποίο έρχεται με περιστρεφόμενα ροδάκια και μικρό μέγεθος για ευελιξία στο χώρο. Παράλληλα, διαθέτει αποτελεσματική ενεργειακή απόδοση για εξοικονόμηση ενέργειας.

 

3. Φορητότητα παντού

Απόλαυσε την ελευθερία να μεταφέρεις μαζί σου το φορητό κλιματιστικό σου, όπου κι αν πας. Τα φορητά κλιματιστικά είναι ιδανικά (και) για ταξίδια σχεδόν οπουδήποτε. Αυτές οι συσκευές σε βοηθούν να δροσίσεις το χώρο σου κατά τη διάρκεια των διακοπών στο κάμπινγκ, ή το εξοχικό σου. Μπορείς να το τοποθετήσεις ακόμη και στο σκάφος για ν’ απολαύσεις δροσιά μετά από μια κουραστική μέρα στον ήλιο.

Αν ο χώρος σου είναι εξαιρετικά περιορισμένος, μπορείς να επιλέξεις ένα φορητό κλιματιστικό . Τα συγκεκριμένα κλιματιστικά διαθέτουν μικρό μέγεθος, ρόδες και πλευρικές λαβές που καθιστούν πολύ εύκολη τη μεταφορά τους.

 

4. Διατήρησε δροσερό τον εξοπλισμό σου

Η εμφάνιση του διαδικτύου και η δυνατότητα χρήσης μικρότερων επεξεργαστικών μονάδων επιτρέπει σε πολλούς επαγγελματίες να λειτουργούν την επιχείρησή τους από το σπίτι. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει τη δυνατότητα εγκατάστασης εξοπλισμού στο σπίτι, ή στο γραφείο, για μεγαλύτερη ευελιξία και, φυσικά, για εξοικονόμηση χρημάτων. Αν «φιλοξενείς» τεχνολογικό εξοπλισμό που πρέπει να λειτουργεί συνεχώς στο σπίτι, ή το γραφείο σου, τότε ίσως χρειαστεί κάποιος τρόπος να τους διατηρήσεις δροσερούς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Τα φορητά κλιματιστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κύρια επιλογή ψύξης, ή ως συμπλήρωμα του υφιστάμενου συστήματός σου για να διατηρήσεις τον εξοπλισμό σου σε κατάλληλη θερμοκρασία. Αυτά τα συστήματα κλιματισμού συμβάλουν στην αποτροπή της υπερθέρμανσης και των θερμών σημείων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη βλάβη του εξοπλισμού και πολλά απροσδόκητα έξοδα.

Και μιας και είπαμε για «έξοδα», σίγουρα θα χρειαστείς μια αξιόπιστη λύση φορητού κλιματισμού, η οποία εκτός του ότι θα ταιριάζει σ’ οποιοδήποτε χώρο, θα διαθέτει και αποτελεσματική απόδοση για εξοικονόμηση ενέργειας.

 

5. Δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι

Υπάρχουν φορητά κλιματιστικά που μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα από την απλή ψύξη του χώρου σου. Αναλόγως του μοντέλου, ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το φορητό κλιματιστικό σου για να θερμάνεις το σπίτι σου το χειμώνα. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το φορητό κλιματιστικό σου είναι χρήσιμο όλο το χρόνο. Ορισμένες προτάσεις διαθέτουν κι επιπλέον λειτουργίες όπως καθαριστή αέρα, υγραντήρα κι αφυγραντήρα.

Θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχεις εξετάσει όλες τις επιλογές που παρέχει το φορητό κλιματιστικό που σ’ ενδιαφέρει, προκειμένου να βεβαιωθείς ότι ικανοποιεί όλες τις ανάγκες σου.

 

Τι είδους φορητό κλιματιστικό χρειάζομαι;

Ένας τρόπος ν’ αξιοποιήσεις στο έπακρο το φορητό κλιματιστικό σου είναι να βεβαιωθείς ότι έχεις κατανοήσει την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για να δροσιστεί ο χώρος σου. Για να διασφαλίσεις ότι θα επιλέξεις το κατάλληλο για σένα φορητό κλιματιστικό, είναι απαραίτητο να υπολογίσεις τα BTU που απαιτούνται για να επιτευχθεί το επίπεδο ψύξης που προτιμάς.

Για να το πετύχεις αυτό, θα πρέπει να υπολογίσεις το εμβαδόν του δωματίου που σχεδιάζεις να δροσίσεις πολλαπλασιάζοντας το μήκος επί το πλάτος του. Εάν το φορητό σου κλιματιστικό προορίζεται για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, μπορεί να χρειαστείς μία μονάδα με απόδοση περίπου 8.000 BTU/h, ή λιγότερο. Αν η συσκευή θα βρίσκεται κοντά σε εξοπλισμό που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, ίσως χρειαστείς τουλάχιστον 12.000 BTU ψυκτική απόδοση. Βέβαια, ο υπολογισμός της απαιτούμενης ψυκτικής (ή θερμαντικής) ισχύος εξαρτάται κι από άλλους παράγοντες όπως π.χ. η μόνωση του χώρου.

Για το λόγο αυτό, μπορείς ν’ αξιοποιήσεις τον υπολογιστή BTU που έχουμε δημιουργήσει για σένα και να χρησιμοποιήσεις το αποτέλεσμα ως οδηγό για να βρεις το φορητό κλιματιστικό που θα καλύψει τις πραγματικές σου ανάγκες.

 

Μπορείς να δεις ακόμη