5 λόγοι για να αποκτήσεις ένα tablet

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Τα tablets βρίσκονται στη ζωή μας εδώ και πάνω από μια δεκαετία, με τη μορφή που τα γνωρίζουμε σήμερα. Για την ακρίβεια, το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο Android tablet. Τον Ιανουάριο του 2010, ωστόσο, ο θρυλικός ιδρυτής της Apple Steve Jobs αποκαλύπτει το πρώτο iPad, δίνοντας στον κόσμο να καταλάβει τις πραγματικές δυνατότητες ενός tablet.

Το tablet έχει φτάσει πια να είναι στις πρώτες προτιμήσεις των χρηστών. Είναι το μέσο για να παρακολουθήσεις ταινίες σε υψηλή ευκρίνεια, να ελέγξεις τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού σου ή να ολοκληρώσεις την εργασία σου από το σπίτι. Είναι ο τρόπος να μετατρέψεις τον χαμένο χρόνο των μετακινήσεών σου σε ποιοτικό, να μείνεις σε επαφή με φίλους και συγγενείς. Ο τρόπος να κάνεις την πλοήγησή σου στο διαδίκτυο πραγματική απόλαυση, ξαπλωμένος στον καναπέ.

Με άλλα λόγια, οι λόγοι για να βάλεις τα tablets στη ζωή σου είναι πολλοί. Εμείς εξετάζουμε τους 5 βασικότερους.

 

 

Σχεδιασμένα για φορητότητα

Τα tablets, εκτός καναπέ, είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν άψογα πάντα και παντού. Είτε βρίσκεσαι στο τρένο είτε στην αίθουσα καφέ της δουλειάς, θα σου κρατήσουν παρέα! Τι πρέπει να έχεις κατά νου όταν επιλέγεις tablet για χρήση εν κινήσει.

Αρχικά, πρέπει να προσέξεις τις διαστάσεις. Μικρότερα tablets, μεταξύ 7 και 8 ιντσών, που σίγουρα θα χωρέσουν στην τσάντα σου, στην τσέπη του μπουφάν σου, παντού.

Έπειτα, πρέπει να δώσεις βάση στην αυτονομία. Δηλαδή, στη διάρκεια ζωής μπαταρίας. Σημαντικό, μιας και δεν έχει κανένα νόημα να κουβαλάς ένα καταπληκτικό tablet που είναι σβηστό. Για να είσαι συνδεδεμένος παντού, θα χρειαστείς ένα tablet που θα προσφέρει όλους τους τρόπους συνδεσιμότητας, δηλαδή 4G/5G και Wi-Fi.

Τα tablets είναι τόσο φορητά και ευέλικτα, χάρη στις αμέτρητες εφαρμογές που θα βρεις σε Apple Store και Google Play, που μπορούν να αξιοποιηθούν σε διάφορες δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού. Για παράδειγμα, μπορείς να το αξιοποιήσεις για την καθημερινή σου προπόνηση (fitness apps), ή ως ένα ένα high-tech βιβλίο συνταγών, χωρίς να καταλαμβάνει τόσο πολύ χώρο στον πάγκο.

 

 

Ιδανικά εργαλεία για εργασία και εκπαίδευση

Σε αυτή την κατηγορία συναντάμε μοντέλα με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 3GB ή 4GB μνήμη RAM και οθόνη από 10 ίντσες και άνω. Παρέχουν ικανοποιητικό αποθηκευτικό χώρο που φτάνει τα 32GB ή 64GB, για να “χωρέσει” άνετα όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές τηλεκπαίδευσης αλλά και τα πολύτιμα αρχεία σου.

Ένα σύγχρονο tablet με τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι η πλέον κατάλληλη συσκευή για βίντεο-κλήσεις χωρίς κολλήματα και γρήγορη πλοήγηση στο ίντερνετ. Έτσι, μπορείς πλέον να δουλέψεις ένα αρχείο, μια παρουσίαση, να γράψεις τα emails σου και να συνεννοηθείς με συναδέλφους μέσω βίντεο-κλήσεων. Πρόκειται για «πολύ-εργαλεία», που θα μετατρέψουν το τραπέζι της κουζίνας σου σε ένα πρώτης τάξεως γραφείο!

Είτε είσαι γονιός που αναζητάς μια αξιόπιστη και εύχρηστη συσκευή για έναν μικρό μαθητή, είτε είσαι μαθητής/φοιτητής, ένα tablet μπορεί να σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι για μάθηση και δημιουργία. Ενδεικτικά, τα Apple iPad νέας γενιάς συνδέονται με οποιοδήποτε Bluetooth πληκτρολόγιο, ώστε να μπορείς να το αξιοποιήσεις πλήρως σαν υπολογιστή. Ταυτόχρονα το Apple Pencil και το Smart Keyboard της Apple, προσφέρουν μία εντυπωσιακά γρήγορη απόκριση και «φυσική» εμπειρία χρήσης. Έτσι, μπορείς να το αξιοποιήσεις ταυτόχρονα και ως καμβά σχεδίασης, μπλοκ σημειώσεων, scanner και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

 

Παρέχουν ασφάλεια

Ένα σύγχρονο tablet φροντίζει και για την ασφάλειά σου. Μπορείς να βρεις λύσεις με βιομετρική ασφάλεια, όπως scanner δακτυλικού αποτυπώματος. Μάλιστα, η σειρά Apple iPad Pro παρέχει Face ID που αναγνωρίζει το πρόσωπό σου. Παρέχει εύχρηστο και ασφαλή έλεγχο ταυτότητας ο οποίος καθίσταται δυνατός από το εξελιγμένο σύστημα κάμερας.

 

 

Ψυχαγωγία και επικοινωνία

Πολλές είναι πλέον οι λύσεις που σου παρέχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο full HD, μέσω ίντερνετ. Και πραγματικά, μια οθόνη εξαιρετικής φωτεινότητας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Πλέον υπάρχουν πολλά tablets που διαθέτουν οθόνη με υψηλή ευκρίνεια, ακόμα και με ανάλυση QHD (2560 x 1440). Κάτι που μεταφράζεται σε πραγματικά εκπληκτική εικόνα και χρώματα.

Έτσι, μπορείς να παίξεις εκπληκτικά mobile games, να παρακολουθήσεις τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες στο Netflix όσο βρίσκεσαι εν κινήσει, ή να απολαύσεις βίντεο στο YouTube σε υψηλή ευκρίνεια.

Επιπρόσθετα, ένα tablet είναι η ιδανική λύση για multiscreen εμπειρία. Σερφάρεις στο ίντερνετ ή post-άρεις στο Facebook ενώ παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση; Είναι σίγουρο, αφού οι περισσότεροι πλέον το κάνουν, ειδικά όταν μιλάμε για social media με τα δημοφιλέστερα Facebook και Instagram να βρίσκονται και εδώ στην κορυφή.

Η οθόνη του tablet είναι μεγαλύτερη από ένα smartphone, μικρότερη από laptop. Έτσι, είναι το ιδανικό μέγεθος για να το κρατήσεις στην αγκαλιά σου ενώ βλέπεις τηλεόραση. Επίσης, θα συναντήσεις εφαρμογές που κάνουν τη διαφορά, σε σχέση με ένα laptop και το keyboard. Πατάς, ανοίγει, βλέπεις. Απλά και όμορφα.

Μάλιστα, με ένα άγγιγμα στην οθόνη του tablet μπορείς να μεταφέρεις την εικόνα στη μεγάλη οθόνη της smart TV σου. Αρκεί να υποστηρίζει Screen mirroring/Miracast. Την ίδια λειτουργία μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις για να αναπαράγεις και μουσική από το tablet στα ηχεία της τηλεόρασης ή ακόμη τη soundbar που έχεις συνδέσει σε αυτήν.

 

 

Έλεγξε το «έξυπνο» σπίτι από το tablet

Σε ένα «έξυπνο» σπίτι, το πλυντήριο, οι λαμπτήρες, οι κάμερες ασφαλείας και ο θερμοστάτης της κεντρικής θέρμανσης είναι όλα συνδεδεμένα με το Wi-Fi του σπιτιού. Μπορείς να έχεις τον πλήρη έλεγχο από το κινητό σου ή το tablet σου, ξαπλωμένος στον καναπέ ή απομακρυσμένα, από το γραφείο ή το εξοχικό σου.

Με ένα Smart Wi-Fi Controller θα μπορείς να ρυθμίζεις και να ελέγχεις εύκολα όλους του έξυπνους αυτοματισμούς που είναι χρήσιμοι για σένα. Θα μετατρέψει το tablet σου σε τηλεκοντρόλ για όλες τις τηλεχειριζόμενες συσκευές που χρησιμοποιείς, από την τηλεόραση και το κλιματιστικό, μέχρι τον αποκωδικοποιητή και το ηχοσύστημα. Για να έχεις τον έλεγχό τους μέσα από το tablet (ή το κινητό σου), ακόμη όταν δεν βρίσκεσαι στο σπίτι.

Μάλιστα, εάν ανήκεις στους ενθουσιώδεις της μουσικής, μπορείς να μεταφέρεις τις αγαπημένες σου playlists σε premium ηχεία multiroom όπως είναι τα Bower & Wilkins και Bang & Olufsen, για να ακούς μουσική με κορυφαία ποιότητα ήχου και πλούσια μπάσα σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους.

Συμπερασματικά, λοιπόν, ένα tablet μπορεί να έχει θέση σε πολλές και διάφορες περιστάσεις της καθημερινότητάς σου. Μένει μονάχα να εξετάσεις ποιες είναι οι καθημερινές ανάγκες που θες να καλύψεις. Αφού το κάνεις αυτό, δεν σου μένει παρά μόνο να επιλέξεις το κατάλληλο μοντέλο.

Μπες στο www.kotsovolos.gr και χρησιμοποιώντας τα φίλτρα, σίγουρα θα βρεις αυτό που πραγματικά θα είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα σου.

Μπορείς να δεις ακόμη