ΤΟ 7ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ GAMING

by Manos Kavvalos

Το 7ήμερο του gaming αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο σε ενημερώνουμε για τις κυριότερες ειδήσεις της εβδομάδας που προηγήθηκε, ενώ στο δεύτερο θα βρίσκεις τα δωρεάν παιχνίδια με τα οποία θα μπορείς να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες, κάνοντάς σου και προτάσεις.

 

Part 1 – News

Νέο deep dive video για το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Η GSC Game World δημοσίευσε ένα deep dive video διάρκειας 36 λεπτών για το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

Η Ζώνη Αποκλεισμού του Chornobyl έχει αλλάξει δραματικά μετά τη δεύτερη μεγάλη έκρηξη το 2006. Βίαια μεταλλαγμένα πλάσματα, θανατηφόρες ανωμαλίες και αδυσώπητες φατρίες έχουν κάνει τη Ζώνη ένα μέρος όπου η επιβίωση είναι πολύ δύσκολη. Αποδείχτηκε ότι το κέντρο της Ζώνης κρύβει την πηγή μιας απίστευτης δύναμης. Επιπλέον, έργα τέχνης ανυπολόγιστης αξίας έχουν προσελκύσει αυτούς που αποκαλούνται ως S.T.A.L.K.E.R.s, οι οποίοι μπήκαν στη Ζώνη ρισκάροντας τα πάντα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν περιουσία ή να βρουν την αλήθεια που κρύβεται στην καρδιά του Chornobyl.

Το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl αναμένεται για Xbox Series X, Xbox Series S PC (Steam, Epic Games Store, GOG) στις 20 Νοεμβρίου 2024. Την ίδια ημέρα θα προστεθεί στον κατάλογο του Xbox Game Pass.

 

 

Ανακοινώθηκε το Chernobylite 2: Exclusion Zone

Η Farm 51 ανακοίνωσε το post-apocalyptic action RPG Chernobylite 2: Exclusion Zone για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam). Θα κυκλοφορήσει εντός του 2025.

Το Chernobylite 2: Exclusion Zone συνδυάζει την ελεύθερη εξερεύνηση ενός τεράστιου και εξαιρετικά ρεαλιστικού ανοιχτού κόσμου με υψηλής έντασης μάχες, μοναδικό crafting, μηχανισμούς διαχείρισης της ομάδας και της βάσης, με μη γραμμική αφήγηση. Είστε ένας πλανόδιος που ταξιδεύει σε παράλληλους κόσμους αναζητώντας το πολύτιμο, υψηλής ενέργειας υλικό που ονομάζεται Chernobylite. Αποκομμένος από τον κόσμο, παγιδευμένος στη Ζώνη, δέχεσαι επίθεση από ορδές εφιαλτικών πλασμάτων, πρέπει να πολεμήσεις για την επιβίωση και να ενώσεις τη χούφτα των εναπομεινάντων επιζώντων.

 

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Αποκαλύφθηκε νέα ομάδα μαχητών για το Dragon Ball: Sparking! ZERO

Η Bandai Namco και η Spike Chunsoft κυκλοφόρησαν ένα νέο trailer για το Dragon Ball: Sparking! ZERO με τίτλο “Android Saga”, μέσω του οποίου παρουσιάζουν 16 επιπλέον playable χαρακτήρες.

Πρόκειται για τους:

  • Trunks (Sword), Super Saiyan
  • Mecha Frieza
  • King Cold
  • Gero
  • Android 19
  • Android 18
  • Android 17
  • Piccolo (Fused with Kami)
  • Cell, 1st Form
  • Android 16
  • Cell, 2nd Form
  • Cell, Perfect Form
  • Gohan (Teen), Super Saiyan
  • Cell Jr.
  • Gohan (Teen), Super Saiyan 2
  • Perfect Cell

Το Dragon Ball: Sparking! ZERO είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 11 Οκτωβρίου 2024, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam).

 

 

Το Mother Machine είναι γεμάτο gremlins, ΑΙ και χάος

Η Maschinen-Mensch ανακοίνωσε το Mother Machine, ένα cooperative action RPG/ platformer τεσσάρων παικτών, που βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης για κονσόλες και PC. Θα λανσαριστεί το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Ετοιμάσου να ταξιδέψεις χιλιάδες χρόνια στο μέλλον. Τα γεγονότα του Mother Machine διαδραματίζονται σε έναν μακρινό πλανήτη ο οποίος κάποτε αποτελούσε κατοικία ανθρώπων, όμως πλέον είναι σχεδόν άδειος από ζωή. Έχοντας εγκαταλειφθεί από τους δημιουργούς της, μια απίστευτα ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη διδάσκει τον εαυτό της πως να δημιουργεί νέα ζωή με τη μορφή χαοτικών gremlins και γίνεται η λατρεμένη μητέρα αυτών των παράξενων πλασμάτων. Στέλνει τα παιδιά της να εξερευνήσουν, να συλλέξουν, να πεθάνουν και να αναστηθούν με βάση τις εντολές της, όμως όσο πιο μακριά φτάνουν τα gremlins, τόσο πιο πολλά μαθαίνουν για τη σκοτεινή ιστορία του πλανήτη και τις πραγματικές φιλοδοξίες της μηχανικής μητέρας τους.

 

 

Στις 19 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσεις το Alien: Rogue Incursion

Το Alien: Rogue Incursion θα κυκλοφορήσει για PlayStation VR2, SteamVR και Quest 3 στις 19 Δεκεμβρίου 2024, όπως ανακοίνωσε η Survios. Οι προ- παραγγελίες της ψηφιακής έκδοσης έχουν ήδη ξεκινήσει για όλες τις πλατφόρμες. Θα γίνει διαθέσιμη και μία Deluxe Edition, που εκτός από το παιχνίδι θα περιλαμβάνει ένα Blue Camo armor skin, ένα Blue Camo weapon skin και επιπλέον περιεχόμενο που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Σε περίπτωση που προ- παραγγείλεις οποιαδήποτε έκδοση του παιχνιδιού, θα λάβεις ως δώρο ένα όπλο και ένα armor skin εμπνευσμένα από το Alien: Romulus.

Το Alien: Rogue Incursion είναι ένα νέο single-player, action–horror virtual reality game με μια πρωτότυπη ιστορία που θα σε βυθίσει στο τρομακτικό σύμπαν της σειράς Alien. Ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις τις ορδές των Xenomorphs, που με την εξυπνάδα τους μπορούν να βρουν τη βέλτιστη γωνία για να εξαπολύσουν επίθεση, αλλά και να εμφανιστούν από το πουθενά, περικυκλώνοντάς σε. Σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας θα έρθεις πραγματικά αντιμέτωπος πρόσωπο με πρόσωπο με τον τρόμο.

Ακολουθεί το νεότερο trailer του Alien: Rogue Incursion.

 

 

Καθυστερεί το λανσάρισμα του Kingdom Come: Deliverance II

Το Kingdom Come: Deliverance II θα κυκλοφορήσει στις 11 Φεβρουαρίου 2025 για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store), όπως ανακοίνωσαν η Deep Silver και η Warhorse Studios. Αρχικά, το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να γίνει διαθέσιμο εντός του 2024.

Η Deep Silver και η Warhorse Studios θα εντείνουν τις προσπάθειες προώθησης του τίτλου τις επόμενες ημέρες, με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:

 

  • 20 Αυγούστου – Gamescom 2024: Teaser trailer στο πλαίσιο του Opening Night Live
  • 21 Αυγούστου – Πάνω από 20 λεπτά gameplay
  • 21 Αυγούστου – Hands-on previews από δημοσιογράφους και δημιουργούς περιεχομένου
  • 21 με 25 Αυγούστου – Playable demo στη Gamescom 2024
  • 21 με 25 Αυγούστου – Live News από τη Gamescom 2024

 

Το Kingdom Come: Deliverance II είναι ένα action RPG που διαδραματίζεται εν μέσω του χάους που επικρατεί στη Βοημία του 15ου αιώνα.

Είσαι ο Henry του Skalitz – ένα συνηθισμένος άνθρωπος που κάνει εκπληκτικά πράγματα- μπλεγμένος σε μια ιστορία εκδίκησης, προδοσίας και αποκαλύψεων, καθώς ξεκινάει ένα επικό ταξίδι, το οποίο θα τον φέρει από τον πάγκο του σιδηρουργού στη βασιλική αυλή, στην προσπάθειά του να βρει το νόημα της ζωής σε αυτόν τον όμορφο αλλά βίαιο μεσαιωνικό κόσμο.

 

Το remake του Until Dawn αναμένεται στις 4 Οκτωβρίου

To Until Dawn επιστρέφει ανανεωμένο στις 4 Οκτωβρίου 2024, σε PlayStation 5 και PC όπως ανακοίνωσαν η Sony Interactive Entertainment και η Ballistic Moon. Η ομάδα ανάπτυξης δηλώνει ότι σκοπός της δεν ήταν να αλλάξει τα δραματικά γεγονότα εκείνης της μοιραίας νύχτας και επικεντρώθηκε στο να δώσει στο παιχνίδι μια πιο κινηματογραφική χροιά.

Η ανανεωμένη εμπειρία που υπόσχεται να προσφέρει το Until Dawn έχει δημιουργηθεί από την αρχή χρησιμοποιώντας την Unreal Engine 5. Υπάρχουν βελτιωμένα μοντέλα χαρακτήρων, περιβάλλοντα, οπτικά εφέ και animations, όλα σχεδιασμένα για να μεγιστοποιούν την απόλαυση της εμπειρίας του Until Dawn τόσο στο PlayStation 5 όσο και στο PC.

Η ομάδα ανάπτυξης αναφέρει πως έχει ανανεώσει πλήρως το παιχνίδι για να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που προσφέρει η Unreal Engine 5 στον τομέα των επιδόσεων, συμπεριλαμβανομένου του raytracing και των βελτιωμένων υφών, εστιάζοντας σε μια πιο ατμοσφαιρική και «μοντέρνα εμπειρία τρόμου».

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό σταθερής κάμερας και προβολών πάνω από τον ώμο, θα μπορείς πλέον να δεις τον κόσμο του Until Dawn από εντελώς νέες προοπτικές. Συνδυάζοντας την κινηματογραφία του πρωτότυπου με την εισαγωγή μιας σύγχρονης κάμερας τρίτου προσώπου, η Ballistic Moon επιχειρεί να δώσει νέα ζωή σε χαρακτήρες και τοποθεσίες. Η ευελιξία της κάμερας επιτρέπει να δίνεται νέα έμφαση σε σημαντικές στιγμές και η αφήγηση της ιστορίας να πραγματοποιείται από μια οπτική γωνία που βρίσκεται πιο κοντά στους χαρακτήρες.

 

 

Το Skydance’s BEHEMOTH φέρνει τον τρόμο σε συσκευές εικονικής πραγματικότητας

Το story-driven, single-player virtual reality action RPG Skydance’s BEHEMOTH θα κυκλοφορήσει για PlayStation VR2, Steam VR, Quest 2 και Quest 3 στις 14 Νοεμβρίου 2024, όπως ανακοίνωσε η developer Skydance Interactive.

Στο Skydance’s BEHEMOTH, θα εξερευνήσεις την ερημική περιοχή μιας κάποτε ένδοξης αυτοκρατορίας, οι κάτοικοί της οποίας τρελαίνονται και οι πόλεις έχουν καταρρεύσει. Μέσω της εικονικής πραγματικότητας, το σώμα και το μυαλό σου θα δοκιμαστούν καθώς πολεμάς ενάντια στους κολοσσιαίους γίγαντες που ονομάζονται Behemoths. Ωστόσο, η ωμή δύναμη δεν θα είναι αρκετή, καθώς πρέπει να χρησιμοποιήσεις διάφορα εργαλεία από το οπλοστάσιό σου για να νικήσεις αυτά τα γιγάντια πλάσματα και τους άλλους εφιαλτικούς εχθρούς που σαρώνουν αυτόν τον βάναυσο κόσμο στην αναζήτησή τους για μια πιθανή θεραπεία.

 

 

Στις 31 Οκτωβρίου ξεκινάνε οι περιπέτειες στο Dragon Age: The Veilguard

Το Dragon Age: The Veilguard θα κυκλοφορήσει στις 31 Οκτωβρίου για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store).

Οι συγγραφείς ιστοριών της BioWare φέρνουν σε κονσόλες και PC το Dragon Age: The Veilguard, ένα νέο single player fantasy RPG. Αυτή η τολμηρή, ηρωική περιπέτεια είναι φτιαγμένη για να προσφέρει αυτό για το οποίο είναι περισσότερο γνωστή η σειρά: πλούσια αφήγηση, δημιουργία ενός φανταστικού κόσμου, σύντροφοι και συντροφιά και έναν κόσμο όπου η προσωπικότητά σου έχει βαρύνουσα σημασία. Στο Dragon Age: The Veilguard, θα εμπλακείς σε μια αποστολή για να αντιμετωπίσεις τους ισχυρούς θεούς των Ξωτικών και να σταματήσεις την καταστροφή που εξαπολύουν στον κόσμο. Είσαι γνωστός ως Rook και πολεμάς στην πρώτη γραμμή μαζί με ένα συναρπαστικό καστ συντρόφων με ξεχωριστές ιστορίες και κίνητρα. Η μοίρα προστάζει να ορθώσεις το ανάστημά σου και να γίνεις ο απροσδόκητος ηγέτης στον οποίο πιστεύουν όλοι.

 

 

 

Νέο trailer για το Episode Aigis: The Answer του Persona 3 Reload

Η ATLUS αποκάλυψε ένα νέο trailer για το Persona 3 Reload Expansion Pass Wave 3 DLC με τίτλο “Episode Aigis: The Answer”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Σεπτεμβρίου 2024. Το video έχει την ονομασία “Bridge of Time”.

Το τελευταίο κεφάλαιο πλησιάζει.

Έχοντας αποκαλύψει τα μυστήρια της Dark Hour, μετά από επικές μάχες στο Tartarus και όλα τα αξέχαστα γεγονότα του Persona 3 Reload, τα μέλη της S.E.E.S. βρίσκονται παγιδευμένα στην 31 Μαρτίου που δεν λέει να τελειώσει. Θα διασχίσεις την Abyss of Time ως Aigis, θα αναλάβεις νέες αποστολές και θα ανακαλύψεις την αιτία αυτής της παράξενης μοίρας και την αλήθεια για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα.

Θα βυθιστείς στο τελευταίο αυτό κεφάλαιο με εκπληκτικά γραφικά, μοντέρνα χαρακτηριστικά, ολοκαίνουργια animations και UI, όπως επίσης και ένα ανανεωμένο soundtrack.

Το Persona 3 Reload είναι άμεσα διαθέσιμο για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam, Microsoft Store). Επίσης, θα το βρεις στον κατάλογο του Xbox Game Pass.

 

 

Part 2 – Free Games

PlayStation Plus Extra & PlayStation Plus Premium

Επιτέλους, ήρθε η στιγμή του μήνα που η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε τα επόμενα παιχνίδια για το Game Catalog (Extra & Premium) και το Classics Catalog (Premium) του PlayStation Plus. Όλα θα είναι διαθέσιμα  από τις 20 Αυγούστου 2024.

Game Catalog:

  • Cult of the Lamb (PS5, PS4)
  • RIDE 5 (PS5)
  • Sword Art Online: Alicization Lycoris (PS4)
  • Sword Art Online: Fatal Bullet (PS4)
  • Sword Art Online: Hollow Realization (PS4)
  • Sword Art Online: Last Recollection (PS5, PS4)
  • Watch Dogs 2 (PS4)
  • WILD HEARTS Standard Edition (PS5)
  • The Witcher 3: Wild Hunt (PS5, PS4)

 

PlayStation VR2 Catalog:

  • Vacation Simulator (PS VR2, PS VR)

 

Classics Catalog:

  • PlayStation 2
    • TimeSplitters (PS5, PS4)
    • TimeSplitters 2 (PS5, PS4)
    • TimeSplitters: Future Perfect (PS5, PS4)
  • PlayStation 4
    • Sword Art Online: Lost Song (PS4)

 

Free Play Days

Τα Free Play Days της Microsoft επιστρέφουν δυναμικά για μια ακόμα εβδομάδα, δίνοντάς σου την ευκαιρία να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες με συναρπαστικά παιχνίδια.

Μέχρι τη Δευτέρα 19 Αυγούστου ώρα 09:59 πμ, οι συνδρομητές του Xbox Game Pass Core και του Xbox Game Pass Ultimate έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με το Hunt: Showdown 1896 και τη συλλογή KEMCO RPG Selection Vol. 1.

Για να κατεβάσεις τα παιχνίδια στην κονσόλα σου, επίλεξε το Subscriptions tab στο Xbox Store και στη συνέχεια θα βρεις τη συλλογή Free Play Days, για Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S.

 

Epic Games Store

Ένα νέο δωρεάν παιχνίδι για PC σε περιμένει στο Epic Games Store και σου φτιάχνει τη διάθεση εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών. Ως τις 22 Αυγούστου 2024 έχεις την ευκαιρία να κάνεις δικό σου το Death’s Gambit – Afterlife της White Rabbit. Επιπλέον, την ίδια περίοδο μπορείς να προσθέσεις στη συλλογή σου το World of Warships — Starter Pack: Albany. Σίγουρα δεν θέλεις να τα χάσεις και το μόνο που απαιτείται για να τα προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου είναι να έχεις λογαριασμό στο Epic Games Store. Αν ακόμα δεν έχεις αποκτήσει, ευκαιρία να το κάνεις η διαδικασία είναι απλή και δεν θα σου κοστίσει το παραμικρό.

 

Steam

Αν είσαι PC gamer και χρήστης του Steam, μέσα στις επόμενες επτά ημέρες έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις το Hunt: Showdown 1896. Επίσης, για 13 ακόμα ημέρες το Drawful 2 περιμένει να το κάνεις δικό σου για πάντα.

 

Προτάσεις

Cult of the Lamb: Το Cult of the Lamb σε τοποθετεί στον ρόλο ενός δαιμονισμένου αρνιού που σώθηκε από τον αφανισμό από έναν παράξενο άγνωστο και τώρα πρέπει να ξεπληρώσει το χρέος τους φέρνοντάς του πιστούς ακόλουθους. Θα βρεθείς σε μια χώρα γεμάτη ψευδοπροφήτες, όπου θα διαδώσεις τον λόγο του κυρίου σου, προσπαθώντας να κάνεις τη λατρεία του κυρίαρχη. Θα εξερευνήσεις έναν εκτεταμένο, τυχαία δημιουργημένο κόσμο, θα πολεμήσεις ενάντια σε ορδές εχθρών και θα τα βάλεις με τους ηγέτες των ανταγωνιστικών θρησκειών για να απορροφήσεις τη δύναμή τους.

 

The Witcher 3 – Wild Hunt: Είσαι ο Geralt of Rivia, μισθοφόρος δολοφόνος τεράτων. Προτού ορθώσεις το ανάστημά σου σε μια ήπειρο που έχει βασανιστεί σκληρά από τον πόλεμο, θα πρέπει να την εξερευνήσεις για να αποκαλύψεις τα καλά κρυμμένα μυστικά της. Το τρέχον συμβόλαιό σου σε «προστάζει» να εντοπίσεις τη Ciri — το Παιδί της Προφητείας, ένα ζωντανό όπλο που μπορεί να αλλάξει τη μορφή του κόσμου. Η έκδοση του παιχνιδιού για το PS5 έχει βελτιωθεί σε πολλαπλά σημεία στον οπτικό και τεχνικό τομέα, προσφέροντας υψηλότερο επίπεδο λεπτομερειών, ταχύτερους χρόνους φόρτωσης, υποστήριξη ήχου 3D, ray tracing και πολλά άλλα.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

Έλα στην πιο K–MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη