Αναβαθμισμένο AI image generator κυκλοφόρησε η Google

by Aggeliki Tsoukana

Η Google κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Imagen 3, του δημοφιλούς AI text-to-image generator. Το ψηφιακό αυτό εργαλείο που σου παρέχει πρόσβαση στο AI Test Kitchen της Google, λέγεται ότι είναι σαφώς αναβαθμισμένο σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις του, καθώς έχει τη δυνατότητα δημιουργίας εικόνων με καλύτερες και περισσότερες λεπτομέρειες, πιο πλούσιο φωτισμό και λιγότερα αντικείμενα που αποσπάνε το μάτι από το κυρίως θέμα. Το αναβαθμισμένο Imagen 3 είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Μάιο κατά τη διάρκεια του I/O event της Google, όμως έγινε διαθέσιμο μόλις πριν από λίγες ημέρες μέσω της πλατφόρμας Vertex AI.

Όπως συμβαίνει με αντίστοιχες εφαρμογές βασισμένες σε AI, το Imagen 3 δημιουργεί λεπτομερείς εικόνες με βάση τις δικές σου εντολές/προτροπές. Εκτός από τη δημιουργία, δεν λείπουν τα εργαλεία επεξεργασίας. Έτσι γίνεται δυνατή η τροποποίηση του αποτελέσματος, αρκεί να επιλέξει ο χρήστης το σημείο που επιθυμεί να γίνουν αλλαγές και να περιγράψει το τι θέλει να βλέπει.

Όμως, για να συμβαδίζει με την ισχύουσα νομοθεσία, η Google έχει υιοθετήσει μια σειρά από ασφαλιστικές δικλείδες. Έτσι δεν μπορείς να δημιουργείς εικόνες δημοσίων προσώπων, όπως η Taylor Swift, που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στην καρδιά της δημοσιότητας, ούτε εικόνες όπλων.

Μπορείς να δεις ακόμη