IFA 2024: Νέα smartphones και tablets με τεχνολογία NextPaper ανακοίνωση η TCL

by Zikou Stella

Η TCL επέλεξε την IFA 2024 για να αποκαλύψει τα νέα της smartphones με τεχνολογία NextPaper, που στοχεύει στο να μειωθεί το φαινόμενο κόπωσης των ματιών. Πρόκειται για το 50 NxtPaper και το 50 Pro NxtPaper, με αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ τους.

 

 

TCL 50 NxtPaper & TCL 50 Pro NxtPaper

Οι δύο συσκευές διαθέτουν οθόνη 6,8″ NxtPaper, με ανάλυση Full HD+ και ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 120 Hz. Η οθόνη NxtPaper έχει καμπύλες 2,5D στις πλευρές της και αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στο πλήκτρο power. Υπάρχει εγκοπή όπου φιλοξενείται η selfie camera, η οποία έρχεται με αισθητήρα 8 MP στο 50 και 32 MP στο 50 Pro. Το σύστημα των καμερών στο πίσω μέρος είναι το ίδιο και στα δύο smartphones και αποτελείται από μια κύρια στα 108 MP, υπερευρυγώνια στα 8 MP και macro camera ποιότητας 2 MP.

Ναι μεν τόσο το 50, όσο και το 50 Pro είναι εφοδιασμένα με θύρα micro SD για την επέκταση του αποθηκευτικού τους χώρου, διαφέρουν όμως στο ότι το πρώτο έρχεται – out of the box- με 256 GB, ενώ το δεύτερο με 512 GB. Περνώντας ξανά σε ομοιότητες, βλέπουμε και στα δύο μοντέλα 8 GB RAM και το Dimensity 6300 chipsets της Mediatek με επεξεργαστή οκτώ πυρήνων. Τρέχουν το Android 14 και οι TCL υπόσχεται αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος για δύο χρόνια και υποστήριξη έως το 2029 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάνουμε μια στάση για να αναφερθούμε, όπως της αξίζει, στην τεχνολογία NxtPaper, που ακολουθεί κατά κάποιο τρόπο το όνομά της και κάνει την οθόνη να δείχνει όπως ένα χαρτί, δίχως αντανακλάσεις. Αυτή τη φορά η TCL έχει τοποθετήσει ένα φυσικό πλήκτρο στη δεξιά πλευρά των δύο smartphones, για να γίνεται πιο άμεση η εναλλαγή ανάμεσα στα Normal, Color Paper και Max Ink modes. Το τελευταίο κάνει δυνατή τη λειτουργία της συσκευής για έως 7 ημέρες σε κατάσταση «ανάγνωσης» όπως την αποκαλεί η TCL ή 26 σε κατάσταση αναμονής. Στο Max Ink mode ο χρήστης επιλέγει έως τέσσερις εφαρμογές που θα τρέχουν αυτόματα και απενεργοποιούνται οι υπόλοιπες, για να μην αποσπάται την ώρα που διαβάζει το περιεχόμενο της οθόνης.

Επίσης η μπαταρία των δύο νέων TCL smartphones έχει χωρητικότητα 5.010 mAh, φορτίζει στα 33W, όμως μόνο το Pro έρχεται με φορτιστή στη συσκευασία του. Τέλος, το 50 και το 50 Pro συνεργάζονται με το flip case και το T-Pen stylus, αλλά μόνο για το Pro διατίθεται το PC case.

Στην IFA 2024 η TCL παρουσίασε επίσης NxtPaper 14 tablet και ανακοίνωσε πως το Tab 11 Gen 2 θα ξεκινήσει να πωλείται και στην Ευρώπη.

 

 

TCL NxtPaper 14

Το NxtPaper 14 διαθέτει οθόνη μεγέθους 14,3’’ με τεχνολογία NxtPaper 3.0 και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της φιλτράρει το μπλε φως κατά 61% διατηρώντας τις εικόνες ζωντανές, με την πλήρη γκάμα των χρωμάτων της. Η οθόνη έχει μέγιστη ανάλυση 2.400 x 1.600 px και φωτεινότητα που φτάνει τα 400 nits, με ρυθμό ανανέωσης στα 60 Hz. Το touch panel supports υποστηρίζει ως 10 σημεία και είναι δυνατή η χρήση του TCL stylus T-Pen. Όπως συμβαίνει με τα νέα smartphones της εταιρείας, το tablet φυσικό πλήκτρο για να γίνεται η εναλλαγή ανάμεσα στα Normal, Color Paper και Ink Paper modes.

Η μπαταρία του NxtPaper 14 έχει χωρητικότητα 10.000 mAh και φορτίζει ενσύρματα στα 33W. Στην καρδιά του χτυπάει το Helio G99 chipset, με 8 GB RAM και 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi και δεν έχει υποδοχή για κάρτες, ούτε για SIM, ούτε για microSD.

Στο πίσω μέρος φιλοξενείται μια camera 8 MP με αυτόματη εστίαση. Στο μπροστά μέρος υπάρχουν δύο αισθητήρες, των 13 MP και 5 MP, που υποστηρίζουν το ξεκλείδωμα του tablet μέσω αναγνώρισης προσώπου. Τέλος, το NxtPaper 14 έρχεται με εγκατεστημένο το Android 14.

 

 

TCL Tab 11 Gen 2

To TCL Tab 11 Gen 2 διαθέτει οθόνη LCD NxtVision μεγέθους 11 ιντσών, που υποστηρίζει μέγιστη ανάλυση 1920 x 1200 px και ρυθμό ανανέωσης στα 60 Hz. Η λειτουργία του βασίζεται στο Helio G80 chipset που ενισχύεται από 6 GB RAM. Έρχεται με 256 GB αποθηκευτικού χώρου, που μέσω κάρτας micro SD μπορεί να φτάσει το 1 TB. Στο πίσω μέρος βρίσκεται η κύρια camera των 8 MP και όπως είναι αναμενόμενο, στο μπροστά η selfie των 5 MP. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 8.000 mAh με υποστήριξη φόρτισης στα 18W. Όπως στο NxtPaper 14, όλα όσα έχουν να κάνουν με το λογισμικό τα αναλαμβάνει το Android 14.

 

Μπορείς να δεις ακόμη