IFA 2024: Το ηλεκτρικό scooter Segway Ninebot ZT3 Pro κάνει πραγματικότητα τις βόλτες off- road

by Zikou Stella

Το Ninebot ZT3 Pro είναι το πρώτο ηλεκτρικό scooter της Segway που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τις μετακινήσεις σε έδαφος πολύ πιο τραχύ από αυτό που συναντάμε σε αστικές περιοχές.

Με βάρος σχεδόν 30 κιλά, το ZT3 Pro συνδυάζει ελαστικά χωρίς σωλήνα 11 ιντσών με ανάρτηση πιρουνιού στο μπροστινό μέρος, περιστρεφόμενο βραχίονα ανάρτησης πηνίου στο πίσω μέρος και απόσταση 15 εκατοστών από το έδαφος κάτω από το deck του. Αυτή η διαμόρφωση κάνει το scooter ιδανικό για διαδρομές off- road και μειώνεται ο κίνδυνος να πατήσει στο ανώμαλο έδαφος το deck.

Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 1.600 watt και η Segway υπόσχεται τελική ταχύτητα 40 χιλιόμετρα ανά ώρα και μέγιστη αυτονομία 30 χιλιομέτρων στη λειτουργία σπορ πλήρους ισχύος, άρα θα μπορείς να απολαύσεις μια μεγάλη βόλτα στην εξοχή. Η μετάβαση στην πολύ πιο αργή λειτουργία eco θα αυξήσει την αυτονομία του σκούτερ σε σχεδόν 70 χιλιόμετρα, αλλά το ZT3 Pro προορίζεται κυρίως για να σου προσφέρει στιγμές που θα φτάσεις την ταχύτητα στα όριά της. Εννοείται ότι δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιείς σε καμία περίπτωση χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας, όπως κράνος για ποδηλάτες και όλα τα υπόλοιπα προστατευτικά για το σώμα.

Είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσεις το ZT3 Pro σε άμμο, χώμα, χαλίκι, ακόμη και υγρές επιφάνειες. Η πρόκληση είναι μεγάλη και η Segway το γνωρίζει, οπότε έχει φροντίσει να αυξήσει τα επίπεδα ασφάλειας. Για τον λόγο αυτό έχει ενσωματώσει στο scooter ένα σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που λειτουργεί παράλληλα με το “Segride Stability Envixment System” της εταιρείας για τη μείωση της ολίσθησης του τροχού και του τιμονιού. Μπορεί το ZT3 Pro να μην προσφέρεται για να περνάς από βαθιές λακκούβες με νερό, όμως η οδήγηση στη βροχή θα είναι άνετη χάρη στα μπροστινά και πίσω δισκόφρενα για ακόμα πιο ασφαλές φρενάρισμα σε βρεγμένο τερέν.

Στο μέσο του τιμονιού του scooter, σε απόλυτα εμφανές σημείο την ώρα που οδηγείς, είναι τοποθετημένη μια οθόνη LCD μεγέθους 3’’, που εμφανίζει χρήσιμες πληροφορίες, όπως η ταχύτητα και η μπαταρία που απομένει. Ευκολίες όπως το φως, τα φλας για τη στροφή και ο φωτισμός όταν φρενάρεις κάνουν ακόμα πιο άνετη και ασφαλή την οδήγηση μετά τη δύση του ηλίου. Η Segway έχει προσθέσει ένα ακόμα χαρακτηριστικό ασφαλείας. Πρόκειται για ένα σύστημα βασισμένο σε τεχνολογία Bluetooth, που «απαγορεύει» στο scooter να κινείται πέρα από την εμβέλεια ενός smartphone με το οποίο έχει συνδεθεί και τρέχει το Segway-Ninebot app, ενώ υποστηρίζεται και το Find My Network της Apple, για τη διευκόλυνση της παρακολούθησης της θέση του ZT3 Pro.

Μπορείς να δεις ακόμη