To Roblox θα μοιράζεται περισσότερα έσοδα με τους δημιουργούς του

by Zikou Stella

Το Roblox είναι μια πλατφόρμα για δημιουργία και διασκέδαση η οποία αναπτύσσεται συνεχώς και θέτει υψηλούς στόχους. Το ένα δισεκατομμύριο χρήστες που οραματίζεται η ηγεσία της εταιρείας είναι ένας αριθμός που προς το παρόν δεν βρίσκεται πολύ κοντά, οπότε θα πρέπει να βρουν τρόπους να αγγίξουν την επίτευξη του ονείρου τους. Ένας από αυτούς είναι η απόφαση να προσφέρεται στους δημιουργούς παιχνιδιών ένα μερίδιο της τάξης του 50% έως 70% όταν κάποιος αγοράζει τους τίτλους τους με πραγματικά χρήματα. Ποσό, κατά πολύ μεγαλύτερο από το 30% που τους αναλογεί αν οι αγορές πραγματοποιηθούν με το νόμισμα του Roblox στο πλαίσιο των εμπειριών που ονομάζονται ως freemium. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο για την έλευση ΑΑΑ video games στην πλατφόρμα και την επέκταση της απήχησής της στην κοινότητα των video gamers.

«Πιστεύουμε ότι θέτουμε τις βάσεις για μια πιο εκτεταμένη γκάμα τύπων περιεχομένου στην πλατφόρμα», δήλωσε ο CEO της Roblox, David Baszuck. Επιπλέον, λέει ότι «υπάρχει τεράστια προσπάθεια εντός της εταιρείας για την υποστήριξη 100 και πλέον παικτών σε αθλητικά παιχνίδια ανοιχτού κόσμου ή εμπειρίες τύπου battle royale σε συσκευές χαμηλού κόστους». Αν και κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε, είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι ο Baszuck μας προετοιμάζει για κάτι που θα ανταγωνιστεί την Epic Games και το Fortnite.

Ένας ακόμα νέος τρόπος με τον οποίο η Roblox θα μοιράζεται χρήματα με δημιουργούς, είναι μέσω ενός νέου προγράμματος συνεργατών. Όσοι γίνονται δεκτοί σε αυτό θα μπορούν να κερδίσουν έως και το 50 τοις εκατό (με ανώτατο όριο στα 100 $) επί των αγορών Robux που κάνει ένας νέος χρήστης εντός έξι μηνών από τη συμμετοχή του όταν την ενεργοποιεί μέσω του συνδέσμου εγγραφής. «Πιστεύω ότι θα διευκολύνει πολύ τους δημιουργούς να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που ενέχει το marketing για την πλατφόρμα», σημείωσε ο Baszucki για το νέο αυτό πρόγραμμα.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο K–MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη