ΤΑ XIAOMI 14T, 14T PRO ΚΑΙ MIX FLIP ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ SMARTHONES

by Zikou Stella

Το νέο lineup των smartphones της Xiaomi είναι εντυπωσιακό και έρχεται με επιδόσεις που θα κλέψουν την καρδιά σου από την πρώτη κιόλας στιγμή. Το Xiaomi 14T και το Xiaomi 14T Pro είναι δύο νέες συσκευές που αποκάλυψε η εταιρεία σε ένα ειδικό event που πραγματοποίησε στη Γερμανία και συνοδεύονται από το πρωτοποριακό, αναδιπλούμενο Xiaomi Mix Flip. Εκτός από το hardware, η Xiaomi, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια, στηρίζει το μέλλον των συσκευών της σε λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, ακολουθώντας την τάση της εποχής.

 

 

Xiaomi 14T/ Xiaomi 14T Pro

Τα δύο smartphones της σειράς 14Τ έρχονται με οθόνη CrystalRes AMOLED, μεγέθους 6,67’’, με μέγιστη ανάλυση 2712 x 1220 px, υποστήριξη για ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz και μέγιστη φωτεινότητα 4.000 nits. Οι τεχνολογίες HDR10+ και Dolby Vision, σε συνδυασμό με το βάθος χρώματος 12bit εγγυώνται κρυστάλλινη απεικόνισης, ζωντανά χρώματα και μοναδική εμπειρία θέασης για να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο.

Το 14Τ Pro είναι προορισμένο για υψηλές επιδόσεις, κάτι που αποδεικνύει ο οκταπύρηνος επεξεργαστής MediaTek Dimensity 9300+, η GPU Immortalis-G720 MC12, τα έως 12GB RAM LPDDR5X και ο αποθηκευτικός χώρος τύπου UFS 4.0 που μπορεί να φτάσει το 1TB. Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμη η έκδοση με τα 512GB. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 5000mAh και η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα είναι σε άψογη κατάσταση για 1.600 κύκλους φόρτισης. Η τεχνολογία HyperCharge ενισχύει την ενσύρματη φόρτιση στα 120W, μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις και ασύρματη στα 50W.

Ο φωτογραφικός τομέας κάνει το 14T Pro να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο. Η Xiaomi λανσάρει τη συσκευή με το σύνθημα “Master Light, Capture Night” και για να προσφέρει όλα όσα υπόσχεται έχει επιλέξει φακούς της Leica, με μεγάλο διάφραγμα για να περνάει από αυτό 32% περισσότερο φως σε σχέση με το 13T Pro. Η κύρια camera έχει ανάλυση 50MP, με 23mm ƒ/1,6 και τον Light Fusion 900 image sensor. Συνοδεύεται από τηλεφακό 60mm ƒ/2.0 στα 50MP και υπερευρυγώνια camera 12MP με διάφραγμα 15mm ƒ/2,2. Λειτουργίες όπως το Movie mode το MasterCinema και το Director mode κάνουν δυνατές τις επαγγελματικού τύπου λήψεις, ακόμα και αν είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθείς με της φωτογράφηση και την καταγραφή video. Στο μπροστά μέρος θα βρεις της selfie camera ανάλυσης 32MP, με 25mm f/2.0.

Αξιοσημείωτο είναι και το setup του ήχου με το 14Τ Pro να είναι πιστοποιημένο κατά Hi-Res & Hi-Res Audio Wireless, ενώ τα στερεοφωνικά ηχεία του αναπαράγουν ήχο ποιότητας Dolby Atmos. Οι διαστάσεις του smartphone είναι 160,4mm x 75,1mm x 8,39mm, το βάρος του 209 γραμμάρια και έχει πιστοποίηση IP68, οπότε αντέχει σε συνθήκες υπερβολικής σκόνης και υγρασίας.

Το 14T αντλεί την ισχύ του από τον οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek Dimensity 8300-Ultra, τη GPU Arm Mali-G615 MC6, τα έως 12GB RAM LPDDR5X και τον αποθηκευτικό χώρος τύπου UFS 4.0 που μπορεί να φτάσει τα 512GB. H μπαταρία του έχει επίσης χωρητικότητα 5000mAh, με εγγύηση για την άψογη κατάστασή της για 1.600 κύκλος φόρτισης, όμως σε σχέση με το Pro δεν φορτίζει ασύρματα και ενσύρματα η ισχύς πέφτει στα 67W, που σίγουρα δεν είναι χαμηλή και το τηλέφωνό σου θα είναι γεμάτο ενέργεια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα,

Διαφορές υπάρχουν και στον τομέα των καμερών. Το 14T διαθέτει κύρια camera 23mm f/1,7 με μικρότερο αισθητήρα 1/1,56’’ 50 MP IMX906 και ο τηλεφακός είναι πιο μικρός κατά 10mm σε σχέση με το Pro έχοντας κύρια χαρακτηριστικά 50mm f/1,9 ενώ η ανάλυσή του παραμένει στα 50 MP. Η υπερερυγώνια των 15mm f/2,2 στα 12MP δεν έχει διαφορά από εκείνη του μοντέλου Pro. Υποστηρίζονται οι ίδιες λειτουργίες που προαναφέρθηκαν για το 14Τ Pro και κάτι αντίστοιχο ισχύει για τον ηχητικό τομέα.

Οι διαστάσεις του Xiaomi 14T είναι160,5mm x 75,1mm x 7,80mm και το βάρος του μόλις 195 γραμμάρια. Μπορείς να το χρησιμοποιείς σε συνθήκες υπερβολικής υγρασίας και σκόνης, μιας και είναι πιστοποιημένο κατά IP68.

 

 

Xiaomi Mix Flip

Με το Mix Flip η Xiaomi κάνει ένα σημαντικό βήμα για να κυριαρχήσει στην αγορά των αναδιπλούμενων smartphones, επαναπροσδιορίζοντας το στυλ και τα όρια της αντοχής με πρωτοποριακές σχεδιαστικές καινοτομίες.

Η εξωτερική οθόνη τύπου All Around Liquid έχει μέγεθος 4,01″ και προστατεύεται από Xiaomi Shield Glass. Έχει ανάλυση Resolution: 1392 x 1208 px, ρυθμό ανανέωσης ως τα 120Hz, μέγιστη φωτεινότητα 3000 nits και υποστηρίζει το χρωματικό φάσμα DCI-P3. Σύμφωνα με την Xiaomi είναι ιδανική για να τρέχουν εφαρμογές ή για την τοποθέτηση widgets.

 

 

Όταν «ξεδιπλώνει» το Mix Flip αποκαλύπτεται η εσωτερική οθόνη CrystalRes μεγέθους 6,86’’ με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης από 1 έως 120Hz. Υποστηρίζει μέγιστη ανάλυση 2912 x 1224 px, μέγιστη φωτεινότητα 3000 nits και το χρωματικό φάσμα DCI-P3, όπως και η εξωτερική οθόνη.

Το γεγονός ότι προορίζεται για υψηλές επιδόσεις δεν χωράει καμία αμφιβολία. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, που περιλαμβάνουν το Snapdragon 8 Gen 3 Mobile

Platform chipset, τα 12GB RAM LPDDR5X, τα 512GB ROM αποθηκευτικού χώρου τύπου UFS 4.0 και το 3D vapor chamber για τη βέλτιστη ψύξη στο εσωτερικό του, σημαντικό παράγοντα για τη λειτουργία του smartphone στο μέγιστο της απόδοσης.

Ο φωτογραφικός τομέας καλύπτεται και εδώ από την εμπειρία της Leica, οπότε ετοιμάσου για εκπληκτικές λήψεις σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Η κύρια camera διαθέτει τον image sensor Light Fusion 800 μεγέθους 1/1,55’’, με ανάλυση 50MP και χαρακτηριστικά 23mm f/1,7, ενώ δεν λείπει και η υποστήριξη για OIS. Συνοδεύεται από τηλεφακό 50MP με διάφραγμα f/2.0, μήκος εστίασης 47mm, ενώ υποστηρίζεται και 9cm macro photography. Η selfie camera διαθέτει ανάλυση 32MP με διάφραγμα f/2.0.

 

 

Για τη βέλτιστη διαχείριση της μπαταρία χωρητικότητας 4780mAh η Xiaomi χρησιμοποιεί το Surge G1 και R1 chipset, που παράλληλα εξασφαλίζουν την παροχή μέγιστης ισχύος όποτε είναι απαραίτητο. Φορτίζει ενσύρματα στα 67W και παραμένει απόλυτα «υγιής» για τουλάχιστον 1.600 κύκλους φόρτισης. Ηχητικά, το Xiaomi Mix Flip έχει να προσφέρει στερεοφωνικά μικρόφωνα και τρία ηχεία, για κρυστάλλινες μελωδίες είτε πρόκειται για αναπαραγωγή είτε για καταγραφή.

 

 

Οι λειτουργίες AI των Xiaomi 14T και 14T Pro ορίζουν το μέλλον

Το Xiaomi HyperOS ενισχύει τις δυνατότητες του συστήματος και επαναπροσδιορίζει την εμπειρία χρήσης, μέσω της ενσωμάτωσης προηγμένων λειτουργιών AI σε πέντε θεμελιώδεις πτυχές της καθημερινότητας: αναζήτηση, ήχος, κείμενο, εικόνα και video, φέρνοντας έτσι επανάσταση στην αλληλεπίδραση με τις συσκευές σου. Σε συνεργασία με τη Google, το Xiaomi 14T και το Xiaomi 14T Pro αποτελούν μέρος του πρώτου κύματος συσκευών της Xiaomi που υποστηρίζουν το Circle to Search, κάνοντας την ανάκτηση πληροφοριών ακόμα πιο εύκολη υπόθεση. Με μια απλή χειρονομία μπορείς να επιλέγεις εικόνες, κείμενο ή video με οποιονδήποτε τρόπο σε βολεύει καλύτερα, όπως με το να κυκλώνεις, να κάνεις highlight, να γράφεις ή να πατάς στο κατάλληλο σημείο και έτσι να βρίσκεις όλες τις πληροφορίες, ακριβώς τη στιγμή που τις χρειάζεσαι. Το Xiaomi 14T και το 14Τ Pro συνοδεύεται από το Google Gemini και συνομιλώντας μαζί του θα μπορείς να λάβεις βοήθεια για θέματα όπως η συγγραφή κειμένων, η εκμάθηση, ο προγραμματισμός και πολλά άλλα που θα διευρύνουν το γνωστικό σου πεδίο.

Τα AI Notes και το AI Recorder προσφέρουν μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο για εργασίες που σχετίζονται με κείμενο, διευκολύνοντας την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών γλωσσών και καταργώντας τα γλωσσικά εμπόδια, κάνοντας ακόμα πιο σαφή την κατανόηση. Το AI Interpreter ενισχύει περαιτέρω τις αλληλεπιδράσεις υποστηρίζοντας πολύγλωσσες συνομιλίες κατά τη διάρκεια τηλεδιασκέψεων και κλήσεων πρόσωπο με πρόσωπο.

Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης από το Xiaomi 14T και το 14T Pro δεν σταματάει εδώ. Επεκτείνεται στον οπτικό τομέα, ανοίγοντάς σου την πύλη σε έναν κόσμο δημιουργικότητας. Με τις λειτουργίες AI Image Editing, συμπεριλαμβανομένων των AI Eraser Pro και AI Image Expansion, μπορείς να βελτιώσεις αισθητά τις φωτογραφίες σου και να αναβαθμίσεις τα κολάζ για αποτελέσματα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μια επαγγελματική δουλειά. Το AI Portrait προχωρά ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας εικόνες βασισμένες σε περιγραφές κειμένου, επιτρέποντας σου να διερευνήσεις μια μεγάλη γκάμα στιλιστικών επιλογών. Ακόμα, το AI Film βελτιώνει την εγγραφή βίντεο με προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης των συνθηκών του περιβάλλοντος και προσαρμογή των ρυθμίσεων, για άψογες λήψεις.

Το Xiaomi HyperOS εισάγει επίσης τρεις νέες λειτουργίες – call sync, app handoff και playback transfer, που ενισχύουν τις επιλογές σύνδεσης με άλλες συσκευές, κάνοντας δυνατή τη δημιουργία ενός ολόκληρου οικοσυστήματος, δίχως να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Επιπλέον έχει βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργία Link to Windows, κάνοντας εφικτή την απρόσκοπτη σύνδεση των Xiaomi 14T και 14Τ Pro με προσωπικούς υπολογιστές, καθιστώντας τις λειτουργίες μεταξύ διαφορετικών συσκευών πιο αποτελεσματικές.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη