Activity Trackers που βελτιώνουν τον ύπνο σου!

by K Admin

shutterstock_295078289

 

Ο ύπνος αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τον οργανισμό μας. Μερικές ώρες ύπνου μπορούν να μας ξεκουράσουν και να μας αναζωογονήσουν. Επιπλέον, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η καλή διατροφή, το μειωμένο άγχος και η άσκηση μπορούν να βελτιώσουν τον ύπνο μας. Βέβαια, για τους περισσότερους από εμάς, όλα τα παραπάνω δεν είναι πάντα εφικτά και για το λόγο αυτό πολλές φορές χρειαζόμαστε τη βοήθεια της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, τα Activity Trackers / sleep wearables αποτελούν χρήσιμα εργαλεία που μπορούν –μεταξύ άλλων λειτουργιών- να ελέγχουν και την ποιότητα του ύπνου μας. Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε, ενδεικτικά, ορισμένες συσκευές που έρχονται από το… αύριο και θα σε βοηθήσουν σήμερα να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου και όχι μόνο.

 

Jawbone Up 3Jawbone UP24

Οι βιοαισθητήρες του Jawbone Up 3 ελέγχουν την ποιότητα του ύπνου και, παρακολουθώντας τους παλμούς της καρδιάς, τη θερμοκρασία του σώματος και τη γαλβανική αντίδραση του δέρματος, μπορεί να εντοπίσει τη διαφορά μεταξύ των φάσεων του ύπνου REM. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η συσκευή μπορεί και αναλύει τα στάδια του βαθέως ύπνου και τις περιόδους του ελαφριού ύπνου. Να σημειωθεί ότι οργανισμός έχει απόλυτη ανάγκη τον ύπνο τύπου REM και η ανάλυση του είναι σημαντική. Η συσκευή συνεργάζεται με πληθώρα mobile apps τόσο για iOS όσο και για Android.

 

 

 

Milestone Gravite

Milestone Gravite

Με σχεδόν όλα τα fitness bands να ενσωματώνουν λειτουργία παρακολούθησης ύπνου ίσως είναι δύσκολο να επιλέξεις αυτό που κάνει καλύτερα όλα τα υπόλοιπα. Όλα τα activity trackers προσφέρουν παρόμοιο σύστημα ανίχνευσης κίνησης, εντοπισμού φάσης REM του ύπνου και μια σειρά από διαγράμματα και πίνακες για να ελέγχεις την ποιότητα του ύπνου σου. Ωστόσο, το Gravite προσφέρει επίσης απόλυτη άνεση ενώ κοιμάσαι. Είναι μικρό και ελαφρύ και μπορείς να κοιμάσαι άνετα χωρίς να νιώθεις ενόχληση στον καρπό σου. Η συσκευή είναι συμβατή με λειτουργικό Android.

 

 

 

 

Garmin VivoSmartGarmin VivoSmart

 

Το βραχιόλι ελέγχου δραστηριότητας Garmin VivoSmart είναι σίγουρα πολύ απλό στο σχεδιασμό του, ωστόσο έχει τη λειτουργικότητα που θα ήθελες από ένα έξυπνο smart tracker wearable. Το VivoSmart ενσωματώνει έναν έξυπνο αισθητήρα που διαθέτει όλα όσα χρειάζεσαι από ένα activity tracker, όπως έξυπνες κοινοποιήσεις, παρακολούθηση της φυσικής σου κατάστασης, ακόμα και έλεγχο για τις θερμίδες που καις καθημερινά. Μάλιστα, μετά από μία ώρα ακινησίας δονείται και εμφανίζεται μία μπάρα η οποία γεμίζει όσο περνάει η ώρα και προκειμένου να την επαναφέρεις πρέπει να σηκωθείς και να περπατήσεις για μερικά λεπτά, ενεργοποιώντας έτσι το μεταβολισμό σου.

Το VivoSmart επιτρέπει επίσης τον έλεγχο του ύπνου και με το κατάλληλο companion app μπορείς να έχεις όλα τα δεδομένα που χρειάζεσαι σε πραγματικό χρόνο. Η εφαρμογή συνεργάζεται με φορητές συσκευές που ενσωματώνουν λειτουργικό Android ή iOS. Μέσω του Garmin Connect app μπορείς να παρακολουθείς τους στόχους σου και να συγκρίνεις τα δεδομένα σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

 

 

 

                                                                     Jawbone UP24

1Το Jawbone UP24 κατασκευάζεται από υποαλλεργικό καουτσούκ έτσι ώστε να μην προκαλείται οποιοσδήποτε ερεθισμός στο δέρμα. Αισθητικά, η συσκευή έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό, ενώ έρχεται σε τρία μεγέθη (μικρό, μεσαίο και μεγάλο) για να ταιριάζει σχεδόν σε κάθε καρπό. Αν και δεν ενσωματώνει οθόνη, διαθέτει δύο LED που εμφανίζουν σε τι κατάσταση βρίσκεται η συσκευή: ύπνου, ενεργή και κατάσταση φόρτισης. Αν ψάχνεις βραχιόλι ελέγχου δραστηριότητας που να προσφέρει λεπτομερή στοιχεία για τον ύπνο και τη δραστηριότητα σου, τότε το Jawbone UP24 είναι μια άριστη επιλογή. Η συσκευή παρακολουθεί το σύνολο των ωρών του ύπνου σου, το πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να κοιμηθείς, πόσες φορές ξύπνησες και για πόσο χρονικό διάστημα παρέμεινες χωρίς ύπνο. Διαθέτει επίσης ένα έξυπνο σύστημα ειδοποίησης, το οποίο έχει ως στόχο να σε ξυπνήσει τη βέλτιστη χρονική στιγμή του κύκλου του ύπνου σου με μία ελαφριά δόνηση.

 

Το Jawbone UP24 ενσωματώνει και άλλες λειτουργίες, όπως έλεγχο της δραστηριότητας, των θερμίδων που καις καθημερινά και άλλες. Με λίγα λόγια ενδείκνυται τόσο για εκείνους που προσπαθούν να αυξήσουν τα επίπεδα της δραστηριότητας τους όσο και για εκείνους που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου τους. Τέλος, η συσκευή είναι συμβατή με λειτουργικά συστήματα iOS και Android.

 

Οι συσκευές activity trackers σε βοηθούν να κατανοήσεις το πώς κοιμάσαι, κινείσαι και τρως, ώστε να μπορείς να κάνεις τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Όπως προαναφέραμε, ο ποιοτικός ύπνος είναι σημαντικός για την καθημερινή λειτουργικότητα και τη σωματική και διανοητική υγεία μας. Επομένως, δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι activity trackers διαθέτουν –μεταξύ άλλων- και λειτουργία παρακολούθησης ύπνου. Επιπρόσθετα, διατίθενται σε διάφορα σχέδια και χρώματα και έτσι μπορείς να διαλέξεις εύκολα αυτό που ταιριάζει στα γούστα και τις απαιτήσεις σου!

Μπορείς να δεις ακόμη