AGON PRO AG344UXM – Ultrawide οθόνη για gaming στα όρια

by Aggeliki Tsoukana

Η σειρά AGON της AOC είναι γνωστή για τις κορυφαίες προτάσεις που ετοιμάζει για το gaming κοινό, μέσα από monitors κορυφαίας τεχνολογίας που είναι σε θέση να καλύψουν ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς παίκτες. Πιστή σε αυτήν την παράδοση η AOC παρουσιάζει την AGON PRO AG344UXM, μια υπερευρεία οθόνη 34 ιντσών (86,4 cm) με εκπληκτικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, η AGON PRO AG344UXM έρχεται με οπίσθιο φωτισμό MiniLED, που περιλαμβάνει 1.152 διαβαθμίσεις της έντασης, που μπορούν να ανάψουν ή να σβήσουν ξεχωριστά ώστε να επιτύχουν τον σωστό μαύρο τόνο σε συγκεκριμένες περιοχές ή φωτισμένα τμήματα με μέγιστη φωτεινότητα 1000 nits στο ίδιο πλαίσιο. Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης μπορεί να πετύχει εντυπωσιακό και το επιθυμητό για εκείνον επίπεδο DisplayHDR 1000. Το monitor αυτό διαθέτει ρυθμό ανανέωσης στα 170 Hz και χρόνο απόκρισης 1 ms GtG για ομαλή κίνηση χωρίς ίχνος καθυστέρησης στις εντολές του παίκτη. Η ανάλυσή του είναι UWQHD 3440×1440 για αυξημένη ευκρίνεια και κορυφαία λεπτομέρεια.

Με ένα monitor όπως το AGON PRO AG344UXM ο παίκτης θα βιώσει μια καθηλωτική εμπειρία σε παιχνίδια προσομοίωσης, πρώτου προσώπου ή αγώνων ταχύτητας, όπου η πρόσθετη περιφερειακή όραση, λόγω της υπερ-ευρείας ανάλυσης, θα του δίνει τη δυνατότητα να έχει πολύ περισσότερο “ωφέλιμο” χώρο εντός του παιχνιδιού του.

Η οθόνη AG344UXM έρχεται με οπίσθιο φωτισμό MiniLED καθώς επίσης και με πιστοποιημένο με VESA DisplayHDR 1000. Η τεχνολογία HDR αυξάνει το δυναμικό εύρος του φωτισμού, και κατά συνέπεια την αντίθεση μεταξύ λευκού και μαύρου, βοηθώντας τον θεατή να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις διαφορές στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, η οθόνη αυτή μπορεί να εμφανίζει το έντονο φως και τα σκούρα μαύρα ταυτόχρονα χωρίς να καταστρέφει την εικόνα με διάχυση φωτός σε σημεία που δεν πρέπει.

 

 

Έχοντας ένα υψηλής χρωματικής ακρίβειας IPS panel, η οθόνη AG344UXM προσφέρει ευρείες γωνίες θέασης 178°/178°, βάθος χρώματος 10-bit και ευρεία κάλυψη κλίμακας 99% DCI-P3 και 100% sRGB, αναπαράγοντας δυνατές και ζωηρές αποχρώσεις. Με τις τεχνολογίες αυτές τα παιχνίδια αποδίδονται ακριβώς όπως τα οραματίστηκαν και τα υλοποίησαν οι δημιουργοί τους.

Η AG344UXM ανήκει στην υψηλότερη βαθμίδα της γκάμας AGON PRO της AOC που στοχεύει στο να προσφέρει τεχνολογίες κορυφαίου επιπέδου. Υποστηριζόμενο από τον ρυθμό ανανέωσης 170 Hz και τον χρόνο απόκρισης GtG 1 ms του γρήγορου IPS panel, η οθόνη AG344UXM προσφέρει ομαλή, ρευστή κίνηση σε παιχνίδια δράσης με γρήγορο ρυθμό. Με χρήση της τεχνολογίας Adaptive-Sync, καταφέρνει να αφαιρέσει το tearing και το stuttering στα παιχνίδια, προσφέροντας άριστη απεικόνιση.

Όμως το gaming δεν είναι το μοναδικό σημείο όπου διαπρέπει η οθόνη AG344UXM, αφού είναι σε θέση να προσφέρει κορυφαία αποτελέσματα, από τη διασκέδαση και το gaming ως την εργασία και την παραγωγικότητα. Διαθέτοντας DisplayPort 1.4 για σύνδεση με υπολογιστή, καθώς επίσης θύρα HDMI 2.1 για σύνδεση με κονσόλες νέας γενιάς ή άλλες συσκευές, η AG344UXM καλύπτει κάθε ανάγκη. Επιπλέον, η AG344UXM διαθέτει είσοδο USB–C, η οποία υποστηρίζει τη μεταφορά του σήματος πλήρους οθόνης με ρυθμό ανανέωσης 170 Hz και χρώμα 10-bit, προσφέροντας παράλληλα ταυτόχρονη παροχή ισχύος 90 W USB. Αυτό σημαίνει ότι ένας φορητός υπολογιστής gaming υψηλής τεχνολογίας ή ένα ισχυρό mini PC μπορεί επίσης να συνδεθεί στην οθόνη για να εκμεταλλευτεί τον υψηλό ρυθμό ανανέωσής της μέσω USB-C, ενώ τροφοδοτείται και φορτίζεται.

H οθόνη AG344UXM διαθέτει διανομέα USB 4 θυρών με θύρα USB-B upstream. Αυτό σημαίνει ότι ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι που είναι συνδεδεμένα στον διανομέα USB της AG344UXM, μπορούν να εναλλάσσονται με τον διακόπτη KVM για έλεγχο της συσκευής που είναι συνδεδεμένη μέσω της θύρας USB-C (π.χ. φορητός υπολογιστής) ή μέσω της θύρας USB-B upstream (π.χ. επιτραπέζιος υπολογιστής), παρέχοντας απόλυτο έλεγχο σε πολλές συσκευές σε ένα γραφείο, χωρίς πολλά καλώδια. Για να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο ευρύς οριζόντιος καμβά, η AG344UXM υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία Picture-by-Picture.

Η υπερευρυγώνια αναλογία απεικόνισης δεν είναι μόνο καθηλωτική για παιχνίδια, αλλά αυξάνει την παραγωγικότητα και σε επαγγελματικές εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα στο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο είναι πολύ πιο αντιληπτό με μια ματιά σε μια οθόνη εξαιρετικά ευρείας θέασης όπως η AG344UXM. Στις καθημερινές εργασίες, δύο εφαρμογές χωράνε δίπλα-δίπλα, βελτιώνοντας το multitasking πολλαπλών εφαρμογών. Εναλλακτικά, ο πρόσθετος χώρος σχεδιασμού μπορεί να χωρέσει ένα παράθυρο συνομιλίας ροής ή το λογισμικό ροής μαζί με το πραγματικό παιχνίδι. Το πλεονέκτημα της αναλογίας διαστάσεων 21:9 της AG344UXM φαίνεται επίσης κατά την παρακολούθηση ταινιών. Μάλιστα, η οθόνη διαθέτει δύο 8 W ενισχυμένα με DTS.

 

 

Η εντυπωσιακή σχεδίαση της AG344UXM ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα των άλλων AGON PRO με μπροστινή πλευρά χωρίς πλαίσιο τριών πλευρών και κόκκινες πινελιές στο πίσω μέρος, που βραβεύτηκε με το «Red Dot Design Award». Για καλύτερη προσαρμογή, ο φωτισμός LightFX RGB στην πίσω πλευρά μπορεί να συγχρονιστεί με άλλα περιφερειακά AOC, χρησιμοποιώντας το λογισμικό G-Menu. Όσον αφορά στην εργονομία, η στιβαρή μεταλλική βάση του AG344UXM προσφέρει ρύθμιση κλίσης και περιστροφής για να καλύψει τις προσωπικές προτιμήσεις του χρήστη.

Οι ρυθμίσεις OSD της AG344UXM μπορούν να προσαρμοστούν χρησιμοποιώντας το ενσύρματο τηλεχειριστήριο (QuickSwitch), το joystick 5 κατευθύνσεων στο πίσω μέρος ή το προαναφερθέν λογισμικό G-Menu. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν -μεταξύ άλλων επιλογών- μία από τις 6 αποκλειστικές λειτουργίες παιχνιδιού, να αλλάξουν ρυθμίσεις όπως το AOC Game Color (κορεσμός), το Σημείο Κλήσης (crosshair overlay), τον μετρητή FPS ή τη λειτουργία LowBlue.

Η οθόνη AGON PRO AG344UXM είναι διαθέσιμη από τον Ιούλιο του 2022.

Μπορείς να δεις ακόμη