Σύντομα θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το iPhone σου ως webcam

by Aggeliki Tsoukana

Πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικά που ανακοίνωσε η Apple για το επερχόμενο MacOS 13, γνωστό και ως Ventura, και το iOS 16 που θα λανσαριστεί με τα επόμενα iPhone, στα πλαίσια του πρόσφατου WWDC 2022. O λόγος για τη λειτουργία Continuity Camera, που θα σου επιτρέπει, όταν γίνουν διαθέσιμα τα νέα λειτουργικά, να χρησιμοποιείς την κάμερα και το μικρόφωνο του iPhone σου για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων σαν να ήταν webcam.

 

 

Όπως συνηθίζει δει η Apple, η λειτουργία είναι όσο πιο απρόσκοπτη γίνεται και το μόνο που θα χρειάζεται να κάνεις είναι να πλησιάσεις τη συσκευή στο Mac σου ώστε να αναγνωριστεί και να συνδεθεί ασύρματα και να πραγματοποιήσεις μία βιντεοκλήση. Υπάρχει όμως και δυνατότητα και για ενσύρματη λειτουργία αν αυτό επιθυμείς. Επιπλέον η Apple έχει προχωρήσει σε μία συνεργασία με την Belkin η οποία έχει δημιουργήσει ένα ειδικό αξεσουάρ που σου επιτρέπει να τοποθετήσεις το iPhone σου πάνω στην οθόνη του MacBook σου και να μην χρειάζεται να κάνεις πατέντες για να το στηρίξεις, αν και είναι βέβαιο πως θα κυκλοφορήσουν και πολλά άλλα αντίστοιχα αξεσουάρ όταν η λειτουργία γίνει διαθέσιμη.

Η Continuity Camera θα σου δίνει πρόσβαση σε όλες τις κάμερες, καθώς και στα Portrait Mode, Center Stage και Studio Light. Αν αυτά από μόνα τους δεν είναι αρκετά εντυπωσιακά, η λειτουργία Desktop View σίγουρα θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Και τι κάνει το Desktop View, ρωτάς; “Πολύ απλά” χρησιμοποιεί την υπερευρυγώνια κάμερα των iPhone για να δημιουργήσει μία δεύτερη, top down απεικόνιση του γραφείου ή όποιας άλλης επιφάνειας έχεις μπροστά σου, δίνοντάς σου τη δυνατότητα από το να κάνεις unboxings και κόλπα με τράπουλες μέχρι εκπαιδευτικά πειράματα, χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστή δεύτερη κάμερα!

Μάλιστα, τόσο η Continuity Camera όσο και η λειτουργία Desk View δεν αφορούν μόνο τις κλήσεις FaceTime, αλλά θα υποστηρίζονται  και από όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές video conferencing (Team, Zoom, Webex), καθώς και από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή οι developers της οποίας θελήσουν να αξιοποιήσουν το σχετικό API. Αν θες να μάθεις περισσότερα για την Continuity Camera, μπορείς να παρακολουθήσεις το 20λεπτο βίντεο από αυτή τη σελίδα της Apple.

Μπορείς να δεις ακόμη