ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ TWITCH

by Zikou Stella

Το τελευταίο διάστημα, ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την κοινότητα των χρηστών του Twitch ήταν η πολιτική τις πλατφόρμας σχετικά με προβολή περιεχομένου που χαρακτηρίζεται ως καλλιτεχνικό γυμνό.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Twitch απέκλεισε τη streamer Morgpie, η οποία σε ένα από τα πρόσφατα videos της, άφησε να εννοηθεί ότι ήταν topless, τοποθετώντας απλά την κάμερα σε σημείο τέτοιο που έδειχνε από “επίμαχα” σημεία του στήθους της και πάνω. Μετά την κατακραυγή του κοινού, μιας και ουσιαστικά δεν υπήρξε προβολή “ακατάλληλου” περιεχομένου, το Twitch ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, ότι τέχνη με “εστίαση σε φανταστικά (σχεδιασμένα, κινούμενα ή γλυπτά) σεξουαλικά μέρη του σώματος ανεξαρτήτως φύλου”, όπως η σε ζωντανή μετάδοση σχεδίαση γυμνών φιγούρων, επιτρεπόταν πλέον στην πλατφόρμα. Ωστόσο, θα έπρεπε να τοποθετείται στην κατηγορία “Σεξουαλικά Θέματα” – κάτι που θα κρατούσε τέτοιου είδους περιεχόμενο μακριά από την αρχική σελίδα του Twitch και δεν θα μπορούσε να περιέχει “πλασματικές σεξουαλικές σκηνές”. Οι καλλιτέχνες ενθουσιάστηκαν.

Όμως, όπως ανέμεναν οι περισσότεροι, κάποιοι streamers “παρεξήγησαν” την ελευθερία που τους δόθηκε και μόλις δυο ημέρες μετά την ανακοίνωση των παραπάνω, το Twitch αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει.

“Δεν επιτρέπουμε στους streamers να είναι εντελώς ή μερικώς γυμνοί, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης των γεννητικών οργάνων ή των γλουτών τους. Ούτε επιτρέπουμε στους streamers να υπονοούν ότι είναι εντελώς ή εν μέρει γυμνοί, συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, της κάλυψης του στήθους ή των γεννητικών οργάνων με αντικείμενα ή μπάρες λογοκρισίας”, αναφέρουν οι ανανεωμένοι κανονισμοί του Twitch.

Μπορείς να δεις ακόμη