Αναμένεται διαθεσιμότητα της έκδοσης beta Android Q

 

Με την επίσημη κυκλοφορία του Android Q να βρίσκεται προ των πυλών, η Google επιβεβαίωσε ότι η έκδοση beta του επερχόμενου λειτουργικού θα είναι διαθέσιμη σε ακόμη περισσότερες Android συσκευές (π.χ. smarthones, tablets)μέσω του προγράμματος Project Treble.

Το Project Treble είναι η λύση της Google για να διευκολύνει τους κατασκευαστές και να επιταχύνει την κυκλοφορία νέων ενημερώσεων, καθώς δεν είναι απαραίτητο πλέον να τροποποιήσουν όλο το λειτουργικό σύστημα. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται ο κατακερματισμός του λογισμικού, ο οποίος ανάγκαζε τους κατασκευαστές να κάνουν πολύ χρόνο για να ενημερώσουν τις Android συσκευές τους, ειδικά όταν αυτές χρησιμοποιούσαν κάποιο προσαρμοσμένο περιβάλλον χρήστη, όπως π.χ. το MIUI των smartphones της Xiaomi.

Το ίδιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε και στην έκδοση beta του Android Pie, όπου η Google είχε τη δυνατότητα να προσφέρει early previews της νέας έκδοσης του λειτουργικού σε συσκευές εκτός της δικής της σειράς Nexus ή Pixel.

Η αρχική έκδοση beta του Android Q είναι αποκλειστική στα Pixel smartphones για το πρώτο δίμηνο και μετά θα τη δούμε σε άλλες συσκευές, με τον αριθμό των συσκευών που θα την υποδεχτούν να είναι ακόμα μεγαλύτερος σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση του Android Pie.

Το πρόγραμμα Android Q Beta αναμένεται να παρουσιαστεί στο συνέδριο Google I/O 2019 που θα πραγματοποιηθεί από 7-9 Μαΐου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη