Αναβάθμισε την κουζίνα σου με ένα ψυγείο Ντουλάπα

by Zikou Stella

Τα σύγχρονα ψυγεία και ψυγειοκαταψύκτες είναι κάτι παραπάνω από ένα «ντουλάπι ψύξης» που απλά βρίσκεται στην κουζίνα για να συντηρεί τα τρόφιμα. Οι βελτιώσεις και οι καινοτομίες που ενσωματώνουν, μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά σου ακόμη πιο εύκολη.

Έπειτα, υπάρχουν και τα ψυγεία ντουλάπες και Side by Side. Διαθέτουν μεγάλη χωρητικότητα, με τους θαλάμους συντήρησης και κατάψυξης να βρίσκονται δίπλα ο ένας στον άλλο. Έτσι είναι εξίσου εύκολη η πρόσβαση και στους δύο. Οι πόρτες τους έχουν μικρότερο μήκος, που σημαίνει πως χρειάζονται λιγότερο ελεύθερο χώρο γύρω τους. Τα ψυγεία ντουλάπες και Side by Side είναι ιδανικά για μία μεγάλη οικογένεια, αφού μπορεί να «φιλοξενήσουν» μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ώστε τα ράφια να είναι πάντα γεμάτα και να μη χρειάζεται να ψωνίζεις πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα.

 

Κορυφαία ενεργειακή κλάση

Το ψυγείο ανήκει στα ηλεκτρικά είδη που η ενεργειακή τους κατανάλωση παίζει σημαντικό ρόλο στο ύψος των λογαριασμών του ηλεκτρικού, αφού έχει την ιδιαιτερότητα πως για να συντηρεί τα τρόφιμά σου βρίσκεται συνεχώς στην πρίζα, 24 ώρες την ημέρα για 365 ημέρες τον χρόνο. Επομένως, αν πρόκειται ν’ αγοράσεις μια καινούρια συσκευή, είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη σου το «προφίλ» της κατανάλωσής της, το οποίο φαίνεται απ’ την ενεργειακή της κλάση.

Δεδομένου ότι τα σύγχρονα ψυγεία είναι «προικισμένα» με προηγμένα μοτέρ και έξυπνα συστήματα ψύξης, όλα τα ψυγεία, ψυγειοκαταψύκτες και Ντουλάπες & Side by Side διακρίνονται για την υψηλή ενεργειακή τους απόδοση. Τα επιπλέον χρήματα που θα επενδύσεις θα τα αποσβέσεις σε αρκετά μικρό χρονικό διάστημα, από την εξοικονόμηση που θα πετύχεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Μάλιστα, ορισμένα μοντέλα διαθέτουν αισθητήρες που ανιχνεύουν κάθε σημείο και ρυθμίζουν αυτόματα την ψύξη, για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπλέον, ο φωτισμός LED στο εσωτερικό, εξασφαλίζει χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.

 

Μεγάλη χωρητικότητα για να καλύψει κάθε ανάγκη (lt)

Οι ανασχεδιασμένοι εσωτερικοί χώροι στα εντοιχιζόμενα μοντέλα, προσφέρουν μεγαλύτερη χωρητικότητα, ενώ σε πολλές προτάσεις συνδυάζονται με εργονομικά ράφια που αναδιπλώνονται. Έτσι, δημιουργούνται περισσότεροι χώροι αποθήκευσης ακόμα και για πιο ογκώδη αντικείμενα, πράγμα που σου επιτρέπει να οργανώνεις καλύτερα τα ψώνια της εβδομάδας.

Μπορείς να οργανώνεις καλύτερα τις προμήθειές σου, στη συντήρηση ή στην κατάψυξη, ώστε να εντοπίζεις πιο εύκολα τα τρόφιμα που χρειάζεσαι. Στα μοντέλα Ντουλάπες & Side by Side, μάλιστα, θα βρεις ακόμη περισσότερη ευελιξία σε χωρητικότητες και σε διάταξη (κάθετη ή οριζόντια) για να ταιριάζει απόλυτα με τη διαρρύθμιση της κουζίνας, αλλά και τρόπους αποθήκευσης όπως περισσότερα συρτάρια ή και μεγαλύτερα ράφια στην πόρτα.

 

Λύσεις φρεσκάδας για τέλεια συντήρηση τροφίμων

Για ακόμα μεγαλύτερη εργονομία και πρακτικότητα, σε πολλά μοντέλα τα συρτάρια βρίσκονται τοποθετημένα σε «στρατηγικές» θέσεις, ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη θερμοκρασία και υγρασία στον θάλαμο. Με αυτό τον τρόπο, η διάρκεια συντήρησης των ευπαθών τροφίμων όπως είναι, για παράδειγμα, τα φρούτα φτάνει ακόμη και να διπλασιαστεί.

 

Αντιβακτηριδιακό για άψογη υγιεινή

Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αντιβακτηριδιακό φίλτρο οσμών, για να εξαλείφει τις δυσάρεστες μυρωδιές που εμφανίζουν τα συμβατικά ψυγεία λόγω της υψηλής υγρασίας που επικρατεί στο εσωτερικό τους. Με αυτό τον τρόπο, ο αέρας στον θάλαμο συντήρησης διατηρείται πάντοτε καθαρός εξασφαλίζοντας σταθερά υψηλά επίπεδα υγιεινής.

 

Άλλες λειτουργίες που κάνουν τη διαφορά στην ψύξη και στη συντήρηση τροφίμων

Η χρήση ηλεκτρονικού θερμοστάτη ή ψηφιακών αισθητήρων, για να μπορείς να ρυθμίζεις με μεγαλύτερη ακρίβεια τη θερμοκρασία στη συντήρηση ή στην κατάψυξη, αποτελεί χαρακτηριστικό στα περισσότερα ψυγεία ντουλάπες.

Ορισμένα ψυγεία ντουλάπες διαθέτουν εξωτερική παροχή κρύου νερού και αυτόματη παρασκευή παγοκύβων. Με αυτό τον τρόπο ελαττώνονται τα πολλά «άνοιξε-κλείσε» της πόρτας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, εξασφαλίζοντας ακόμη πιο σταθερή ψύξη, άρα και μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπλέον, η οθόνη με ενδείξεις LED στην πόρτα για εύκολη λειτουργία της συσκευής, είναι ένα χαρακτηριστικό που θα συναντήσεις στα περισσότερα ψυγεία και ψυγειοκαταψύκτες.

 

 

Εντοιχιζόμενα ψυγεία για τέλεια εργονομία και αισθητική

Οι κορυφαίες επιδόσεις, η εργονομία και οι τέλειες σχεδιαστικές γραμμές των εντοιχιζόμενων μοντέλων, συνδυάζονται με υψηλή ενεργειακή απόδοση για απόλυτη οικονομία. Όσο μεγαλύτερη η ενεργειακή κλάση της συσκευής, τόσο μεγαλύτερη και η εξοικονόμηση χρημάτων από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μπες στο www.kotsovolos.gr και ανακάλυψε μια ευρεία γκάμα σε ψυγεία Ντουλάπες & Side by Side. Με τεχνολογίες αιχμής που όχι μόνο θα παρατείνουν τη «ζωή» και τη διατροφική αξία των τροφίμων σου, αλλά θα σου εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ευελιξία στο καθημερινό μαγείρεμα.

Μπορείς να δεις ακόμη