Ανοιξιάτικη φροντίδα ρούχων χωρίς αλλεργίες

by Zikou Stella

Η άνοιξη είναι για πολλούς η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Το μείον της όμως είναι οι εαρινές αλλεργίες, που ταλαιπωρούν πολύ κόσμο. Πολλά αλλεργικά συμπτώματα οφείλονται στη γύρη των φυτών και των δέντρων.

Αν εσύ ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σου έχει ευαισθησία, θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που πλένεις τα ρούχα. Μην ξεχνάς, ότι έχεις και την τεχνολογία στο πλευρό σου. Με πλυντήρια και στεγνωτήρια ατμού, για φροντίδα ρούχων χωρίς αλλεργίες.

 

Με τη «δύναμη» του ατμού

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αλλεργίες δεν εκδηλώνονται μόνο την άνοιξη. Αλλεργιογόνα υπάρχουν σχεδόν παντού, είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους. Επομένως, γίνεται ακόμη πιο σημαντική η φροντίδα των ρούχων. Ένα πλυντήριο ρούχων με τεχνολογία ατμού θα απομακρύνει τα αλλεργιογόνα σωματίδια, τους μικροοργανισμούς και τα υπολείμματα καθαριστικών από ρούχα και υφάσματα, προσφέροντας υγιεινότερο και αποτελεσματικότερο πλύσιμο.

Ενδεικτικά, μια από τις πιο σημαντικές καινοτομίες στο χώρο της φροντίδας ρούχων είναι η τεχνολογία SteamSystem της Electrolux. Προσαρμόζει τις καινοτομίες που ενσωματώνουν τα επαγγελματικά καθαριστήρια στα δεδομένα του σπιτιού σου, προκειμένου να έχεις πεντακάθαρα ρούχα και χωρίς τσαλακώματα κάθε φορά, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρόνο και ενέργεια.

 

Λιγότερο πλύσιμο στο χέρι, περισσότερα χαμόγελα

Τα διάφορα χημικά και απορρυπαντικά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες και για το λόγο αυτό καλό είναι να αποφεύγεται το πλύσιμο των ευαίσθητων υφασμάτων στο χέρι. Τώρα, μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο ρούχων ακόμα και τα πιο ευαίσθητα υφάσματα. Για παράδειγμα, το πλυντήριο ρούχων Electrolux διαθέτει την πιστοποίηση φροντίδας από τη Woolmark – μια παγκόσμια, ηγετική και ανεξάρτητη αρχή για τη φροντίδα μάλλινων. Το λογότυπο Woolmark Blue αποδεικνύει πως δεν είναι μόνο απόλυτα ασφαλές το πλύσιμο των μάλλινων, αλλά είναι και καλύτερο για αυτά. Έτσι, μπορείς να διατηρήσεις τα αγαπημένα σου πουλόβερ αφράτα και υγιή και να τα απολαύσεις για περισσότερο χρονικό διάστημα.

 

Στέγνωμα ρούχων χωρίς κόπο και χωρίς αλλεργίες

Τα στεγνωτήρια ατμού με αντλία θερμότητας χρησιμοποιούν χαμηλές θερμοκρασίες για να στεγνώσουν τα ρούχα σου απαλά, ενώ η λειτουργία ατμού φρεσκάρει και μειώνει το τσαλάκωμα ακόμα και στα ρούχα που είναι μόνο για στεγνό καθάρισμα. Επιπλέον, στα στεγνωτήρια με συμπυκνωτή οι υδρατμοί υγροποιούνται και συγκεντρώνονται στο δοχείο νερού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτείται εξωτερικός εξαερισμός. Και επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις ο χώρος είναι πολύτιμος υπάρχει πάντα και η τοποθέτηση πλυντηρίου – στεγνωτηρίου σε διάταξη κολώνας, κατά την οποία το στεγνωτήριο τοποθετείται πάνω από το πλυντήριο.

Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, εξοπλίσου με ένα πλυντήριο – στεγνωτήριο, με το οποίο θα μπορείς να πλύνεις και να στεγνώσεις τα ρούχα σου με το πάτημα ενός πλήκτρου. Ένα πλυντήριο – στεγνωτήριο με χωρητικότητα πλύσης και στεγνώματος 9 και 6 κιλά αντίστοιχα ίσως σε καλύψει και με το παραπάνω, αν σκεφτείς ότι μια μέση πλύση ζυγίζει περίπου 3-4 κιλά.

 

Σιδέρωμα χωρίς «χημικά»

Η φροντίδα των ρούχων ολοκληρώνεται με το σιδέρωμα. Απαραίτητη διαδικασία, κυρίως για λόγους υγιεινής.

Θα πρέπει να αποφεύγεις τη χρήση βοηθητικών σιδερώματος π.χ. σπρέι σιδερώματος, γιατί περιλαμβάνουν χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία ή έκζεμα στο ευαίσθητο δέρμα. Εάν θέλεις να κάνεις γρήγορο και υγιεινό σιδέρωμα, εξέτασε την αγορά ενός ατμοσίδερου ή συστήματος σιδερώματος. Ο ξηρός ατμός διαπερνά ακόμα και τα παχύτερα υφάσματα και εκτός ότι αποστειρώνει αποτελεσματικά τα ρούχα, μειώνεται κατακόρυφα και ο χρόνος σιδερώματος. Τα περισσότερα σίδερα ατμού σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις αν θα σιδερώσεις με πολλαπλό ψεκασμό ή με συνεχή παροχή ατμού, πατώντας το πλήκτρο ατμού στο σίδερο για περισσότερη ευκολία.

Τέλος, καλό θα είναι να διαβάζεις τις οδηγίες φροντίδας που βρίσκονται στην ετικέτα των ρούχων σου. Με αυτό τον τρόπο θα ξέρεις και τις θερμοκρασίες σιδερώματος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλλά και νωρίτερα τον τρόπο πλυσίματος που είναι κατάλληλος.

 

 

Καλύτερη ζωή χωρίς αλλεργίες

Μπες στο www.kotsovolos.gr ή επισκέψου ένα κατάστημα Κωτσόβολος και ανακάλυψε τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στη φροντίδα των ρούχων. Τα σύγχρονα πλυντήρια και στεγνωτήρια με προγράμματα ατμού, αλλά και τα συστήματα σιδερώματος, παρέχουν ασφάλεια και ευκολία για να φροντίζεις τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και χωρίς αλλεργίες, όλο το χρόνο!

Μπορείς να δεις ακόμη