Απαραίτητες μικροσυσκευές για τη φοιτητική κουζίνα

Αν είσαι φοιτητής και ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις σε ένα καινούργιο σπίτι σίγουρα θα χρειαστείς τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη νέα σου φοιτητική κουζίνα.

Η διατροφή είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητά σου. Θα πρέπει να εξοπλίσεις την κουζίνα σου κατάλληλα, ώστε τα γεύματά σου να μην εξαρτώνται από τις εστίες σίτισης, τα κυλικεία της σχολής και τα delivery. Οι ικανότητες στη μαγειρική χρειάζονται, ακόμα κι αν μέχρι χθες δεν χρειάστηκε να βράσεις ούτε ένα αβγό. Γιατί όσο συχνά κι αν ταξιδεύει το φαγητό της μαμάς, οι στοιχειώδεις γνώσεις μαγειρικής είναι απαραίτητες στο σπίτι. Κυρίως για να μην πεινάσεις, αλλά και για να φωνάζεις πότε-πότε φίλους στο σπίτι για φαγητό. Και πού ξέρεις, μπορεί και να κολλήσεις με τη μαγειρική. Σε κάθε περίπτωση, η τεχνολογία είναι στο πλευρό σου παρέχοντάς σου όλες εκείνες τις μικρές συσκευές που κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη και τα γεύματά σου ακόμη πιο απολαυστικά.

 

Συσκευές για ένα θρεπτικό κι απολαυστικό πρωινό

Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα κι άκρως απαραίτητο για τον οργανισμό και την ψυχολογία σου ώστε να ξεκινήσει όμορφα η μέρα. Είναι εκείνη η γουλιά του καφέ που προστάζει το μάτι να ανοίξει, είναι ο φρεσκοστυμμένος χυμός φρούτων που θα τονώσει τον οργανισμό σου, είναι το μυρωδάτο τοστ που «ανοίγει» τους αισθητήρες της γεύσης.

 

Φρέσκοι χυμοί και smoothies

Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα φρεσκοστυμμένο χυμό ή ένα τονωτικό smoothie. Οι αποχυμωτές είναι συσκευές που λειτουργούν με ολόκληρα φρούτα, χωρίς να χρειάζεται να τα κόψεις από πριν. Έτσι ο χυμός διατηρεί περισσότερες θρεπτικές ουσίες και οξειδώνεται λιγότερο. Το φρούτο δίνει περισσότερο χυμό και αξιοποιούνται και τα ευεργετικά συστατικά που βρίσκονται στις φλούδες. Κάποια μοντέλα σου επιτρέπουν να ρυθμίζεις ακόμα και την πυκνότητα του χυμού.

Ο στίφτης είναι η συσκευή που θα στύψει με ευκολία πορτοκάλια, λεμόνια και γκρέιπφρουτ με μια απλή πίεση του φρούτου πάνω του. Έτσι μπορείς να στύβεις γρήγορα και ξεκούραστα ό,τι χρειάζεσαι. Εναλλακτικά, μπορείς να εξετάσεις την αγορά ενός vacuum blender. Ta vacuum blenders βασίζονται στην τεχνολογία κενού αέρος, παρέχοντας ακόμη πιο φρέσκα και θρεπτικά ροφήματα. Παρασκευάζονται σε κενό αέρος διατηρούν το φυσικό τους χρώμα, ενώ διατηρούνται για τουλάχιστον διπλάσιο χρόνο σε σχέση με τους συμβατικούς αποχυμωτές και μπλέντερ.

 

Φρυγανιέρα – Τοστιέρα

Μία φρυγανιέρα θα γίνει ο απόλυτος σύμμαχος του πρωινού σου, για να απολαμβάνεις τέλεια φρυγανισμένο ψωμί. Οι σύγχρονες φρυγανιέρες διαθέτουν αρκετές ρυθμίσεις θερμοκρασίας, για να πετυχαίνεις πάντοτε τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Ίσως σου φανεί πρακτικό ένα μοντέλο με αποσπώμενη βάση για τα ψίχουλα. Που διαθέτουν αρκετά προϊόντα, αφού έτσι γίνεται παιχνιδάκι το καθάρισμά τους.

Κι αν δεν σε ενθουσιάζει η ιδέα της φρυγανιέρας , τα τοστ είναι σίγουρα η νούμερο ένα λύση για χορταστικό πρωινό γεύμα, ή για ένα γρήγορο υγιεινό σνακ. Από τη λίστα των αγορών σου δεν θα πρέπει με τίποτα να λείπει η τοστιέρα-σαντουιτσιέρα. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν αντικολλητικές πλάκες, για να ψήνουν ομοιόμορφα και να καθαρίζονται χωρίς κόπο. Κάποιες προτάσεις είναι ιδανικές για να ετοιμάζεις γρήγορα και εύκολα ακόμα και υγιεινά ψητά.

 

Καφέδες και ροφήματα

Η καφετιέρα θα είναι ο καλύτερος φίλος της φοιτητικής σου ζωής, ειδικά τα πρωινά μετά από μεγάλα ξενύχτια, αλλά και για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

Τέλειος espresso με το πάτημα ενός κουμπιού

Το «μυστικό» για να είναι απόλυτα επιτυχημένος ένας espresso, ένας cappuccino, ένας latte macchiato και όλα τα ροφήματα καφέ με βάση τον espresso είναι η μηχανή καφέ που τα παρασκευάζει.

Με μια πλήρως αυτόματη μηχανή espresso δεν θα αγχωθείς αν θα πετύχεις την κατάλληλη γεύση και υφή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις ένα κουμπί. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η πλήρως αυτόματη μηχανή σου. Αυτό σημαίνει ότι το άλεσμα των κόκκων, το σωστό πάτημα του καφέ, η ακριβής έναρξη / παύση εκχύλισης, η παρασκευή ενός άψογου αφρογάλακτος, μέχρι και το καθάρισμα της μηχανής γίνονται από τον προσωπικό σου home barista, δηλαδή την καφετιέρα σου. Έτσι, θα μπορείς να δημιουργήσεις μια πληθώρα συνταγών με βασικό συστατικό τον καφέ.

 

Για μυρωδάτο «γαλλικό»

Οι καφετιέρες φίλτρου προετοιμάζουν τον καφέ της επιλογής σου μέσα σε λίγα λεπτά. Εάν ο καφές είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι το πρωί, ορισμένα μοντέλα ρυθμίζονται αποβραδίς έτσι ώστε να σε ξυπνήσουν με τη μυρωδιά του. Όταν έχεις παρέα στο σπίτι και πρέπει να κεράσεις καφεδάκι, θα σου φανεί χρήσιμο η συσκευή που θα επιλέξεις να παρέχει μεγάλη κανάτα, ώστε να φτιάχνεις πολλά φλιτζάνια με το πάτημα ενός κουμπιού. Σε ορισμένα μοντέλα θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα τη λειτουργία αυτόματης διακοπής ροής. Αυτό σου επιτρέπει να γεμίζεις το φλιτζάνι σου ακόμη κι όταν δεν έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία όλης της ποσότητας καφέ.

 

Πολυκαφετιέρα για όλα τα γούστα

Αν βρίσκεσαι σε δίλλημα, καφετιέρα φίλτρου ή μηχανή espresso, υπάρχει κι η λύση της πολυκαφετιέρας. Σε μια πολυκαφετιέρα μπορείς να φτιάξεις έναν πλούσιο και δυνατό espresso, έναν λαχταριστό  cappuccino ή έναν αρωματικό καφέ φίλτρου. Κι όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού. Λειτουργούν με ηλεκτρική αντλία νερού, προσφέροντας ευκολία στη χρήση και διαθέτουν ακροφύσιο ατμού για να φτιάχνεις αφρόγαλα.

 

Για να απολαμβάνεις μεγάλη ποικιλία ροφημάτων

Εναλλακτικά, μπορείς να εξετάσεις την αγορά μιας μηχανής ροφημάτων με κάψουλες. Ειδικά εάν έχεις συχνά επισκέψεις, θα καλύπτεις κάθε γούστο και δεν θα έχει κανείς παράπονο. Το μόνο που αλλάζει είναι η κάψουλα που θα χρησιμοποιήσεις. Μάλιστα, πολλές μηχανές ροφημάτων έρχονται με πίεση ατμού έως 15 bar, για να απολαμβάνεις μια μεγάλη ποικιλία κρύων και ζεστών ροφημάτων από espresso μέχρι φραπέ, σοκολάτες, τσάι και πολλά άλλα, μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

Για τα καθημερινά μαγειρέματα

Το καθημερινό μαγείρεμα μπορεί να γίνει ακόμα πιο απολαυστικό και δημιουργικό με τις κατάλληλες συσκευές μαγειρικής. Πλέον, δεν έχει σημασία αν δεν το «έχεις» με τη μαγειρική, ή κι αν ο χρόνος σου είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Υπάρχουν εκείνες οι μικρές συσκευές μαγειρικής που ενσωματώνουν όλα όσα χρειάζεσαι για να μαγειρεύεις καθημερινά ό,τι τραβάει η όρεξή σου, εύκολα, γρήγορα, υγιεινά.

 

 

Το δεξί σου χέρι στην κουζίνα

Υπάρχουν μικροσυσκευές κουζίνας που σε βοηθούν στην προετοιμασία και την εκτέλεση των συνταγών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Μια μικροσυσκευή όπως ο πολυκόπτης, ή το πολυμίξερ θα σου φανεί χρήσιμο για να προετοιμάσεις γρήγορα κι άνετα το φαγητό σου, να θρυμματίσεις πάγο, ή ακόμη για να φτιάξεις γευστικά dip για να συνοδεύσεις το φαγητό ή τα σνακ που θα απολαμβάνεις με τους φίλους σου.

Τα μπλέντερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για σένα που χρειάζεσαι μία compact συσκευή για να παρασκευάζεις εύκολα και γρήγορα σούπες, σάλτσες, ή smoothies. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πολτοποιήσεις άψογα ακόμη και τα πιο ινώδη λαχανικά δίνοντας στο μείγμα μια απαλή υφή, ή για να ετοιμάσεις παιδικές τροφές και να θρυμματίσεις πάγο.

Αν θέλεις να κάνεις όλες τις εργασίες σε μία συσκευή, υπάρχει η κουζινομηχανή. Οι περισσότερες κουζινομηχανές μπορούν να δεχτούν πάνω από 30 διαφορετικά εξαρτήματα εξυπηρετώντας ακόμα περισσότερες εργασίες στη κουζίνα. Προσαρμόζονται επάνω στο μηχάνημα και μπορείς να έχεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία κουζίνας σε μια μόνο συσκευή, εξοικονομώντας χώρο και χρήματα. Μπορείς να επιλέξεις από μια πληθώρα εξαρτημάτων ανάλογα τις ανάγκες σου όπως μπλέντερ ανθεκτικό σε απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας για βελουτέ σούπες και smoothies, παρασκευαστή ανοίγματος φύλλου για πίτες, παρασκευαστή ζυμαρικών για φρέσκα μακαρόνια από αγνά υλικά, κρεατομηχανή για κιμά και λουκάνικα, λαχανοκόπτη για να προετοιμάζεις σαλάτες, παγωτομηχανή για πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό, μύλο αλέσεως για μπαχαρικά και πολλά άλλα.

 

 

Εύκολο και υγιεινό μαγείρεμα

Εάν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος αλλά θέλεις να τρέφεσαι υγιεινά και να μην ξοδεύεις χρήματα για «γρήγορο φαγητό», μπορείς να μαγειρεύεις γρήγορα σε μια επαγωγική – κεραμική εστία, ή να αξιοποιήσεις τον φούρνο μικροκυμάτων.

Ένας σύγχρονος φούρνος μικροκυμάτων με λειτουργία γκριλ θα σε διευκολύνει στο μαγείρεμα ή ακόμη και στην προετοιμασία οποιαδήποτε εκδήλωσης, αφού μπορεί να μαγειρέψει κανονικά, ως δεύτερος φούρνος, και με τα ίδια άριστα αποτελέσματα. Το φαγητό προετοιμάζεται γρήγορα και μπορείς πλέον να αποχαιρετίσεις τα άψητα μέρη και τα κατεψυγμένα σημεία στη μέση του φαγητού. Μάλιστα, πολλές προτάσεις σού δίνουν την ευελιξία να μαγειρέψεις και να ροδίσεις το φαγητό με μία μόνο διαδικασία, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία συνδυασμού.

Αν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος, η λύση είναι οι μικροσυσκευές μαγειρικής όπως τα κουζινάκια και οι πολυμάγειρες. Επίλεξε ένα πολυμάγειρα με δυνατότητα μαγειρέματος στον ατμό, για πιο υγιεινά και θρεπτικά γεύματα. Το μαγείρεμα στον ατμό αποτελεί την ιδανική λύση για όσους επιδιώκουν να παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών χωρίς να επιβαρύνονται με λιπαρές ουσίες και σάλτσες.

Εάν είσαι λάτρης του «τηγανητού», εξόπλισε την κουζίνα σου με μια σύγχρονη φριτέζα. Μαγειρεύει υγιεινά και νόστιμα μια μεγάλη ποικιλία φαγητών ενώ μπορεί επιπλέον να τηγανίσει με ελάχιστο λάδι, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες που υπάρχουν σε μια κουζίνα. Προσκάλεσε τους συμφοιτητές σου και ξετρέλανέ τους με υγιεινά τηγανητά.

 

Καθημερινές απολαύσεις στη φοιτητική σου ζωή

Η φοιτητική ζωή είναι γεμάτη μικρές, καθημερινές απολαύσεις. Αν το καλοσκεφτείς, όλο και κάπου θα υπάρχει ένα φλιτζάνι καφές, μια κούπα με ζεστή σοκολάτα, μπόλικα σνακ για gaming και movie nights στο σπίτι, μια γευστική δημιουργία από τα χέρια σου για να κλέψεις τις εντυπώσεις. Όλες αυτές οι μικρές καθημερινές στιγμές είναι γεμάτες γεύση, άρωμα κι αγάπη. Οι μικρές συσκευές κουζίνας σου δίνουν μεγάλο χέρι βοηθείας έτσι ώστε όλα να γίνονται εύκολα, γρήγορα κι απλά.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη