Ατμοκαθαριστές Κarcher: Σύμμαχος στην καθαριότητα του σπιτιού!

Ο καθαρισμός ενός σπιτιού μπορεί να απαιτεί διάφορους τύπους εργαλείων καθαρισμού και απορρυπαντικών. Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε ειδικά καθαριστικά τζαμιών για τα παράθυρα, λύσεις καθαρισμού για ξύλινα δάπεδα καθώς και καθαριστικά τουαλέτας για τις κεραμικές επιφάνειες. Αυτή η «εξειδίκευση» λοιπόν, μας ωθεί να αγοράζουμε -κάθε τόσο- τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς τύπους προϊόντων και εργαλείων καθαρισμού. Σε αυτό το σημείο έρχεται να δώσει λύση ένας ατμοκαθαριστής Κarcher.

 

Τι κερδίζεις με έναν ατμοκαθαριστή Κarcher

Η δύναμη του ατμού είναι τόσο αποτελεσματική που δεν χρειάζεσαι χημικά καθαριστικά ακόμα και για τους πιο μικρούς πόρους. Με ένα ατμοκαθαριστή Κarcher, όχι μόνο μπορείς να εξαλείψεις τα χημικά κατάλοιπα στο σπίτι σου, εξασφαλίζοντας έναν ασφαλέστερο χώρο, ειδικά για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα, αλλά και να μειώσεις την ποσότητα των χημικών ουσιών που απελευθερώνονται στο περιβάλλον.

Η καθαριστική δράση του ατμού είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να απομακρύνει ακόμα και τους πιο επίμονους ρύπους. Ο ατμός εισχωρεί ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία εξουδετερώνοντας όλες τις βρωμιές και τους παθογόνους μικροοργανισμούς γρήγορα και αποτελεσματικά.

 

Εξοικονόμησε χρόνο και χρήμα

Ένας ατμοκαθαριστής Κarcher μπορεί να αντικαταστήσει πολλά από τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούσες μέχρι σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείς χρήματα, χώρο και χρόνο, αφού καθαρίζεις πιο γρήγορα απ’ ό,τι αν, για παράδειγμα, χρησιμοποιούσες την παραδοσιακή σφουγγαρίστρα.

 

Με τη «δύναμη» του ατμού

Ο ατμοκαθαριστής λειτουργεί με ρεύμα και χρησιμοποιεί το νερό για την παραγωγή ατμού. Το νερό θερμαίνεται σε εσωτερικό θερμαντήρα μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού κι έτσι παράγεται ατμός. Όσο πιο ισχυρή είναι η πίεση που εκτοξεύεται ο ατμός από την κάννη, τόσο πιο εύκολα και αποτελεσματικά διασπάται και απομακρύνεται η βρωμιά, τα λίπη και όλα τα σωματίδια που δεν αποτελούν μέρος της επιφάνειας.

Το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι η υψηλή θερμοκρασία του ατμού, η οποία εξουδετερώνει τα βακτηρίδια και άλλα παθογόνα, όπως η μούχλα και τα ακάρεα της σκόνης. Το αποτέλεσμα είναι μια επιφάνεια απολυμασμένη, υποαλλεργική, και χωρίς δυσάρεστες μυρωδιές. Παράλληλα, η υψηλή θερμοκρασία, σε συνδυασμό με την υψηλή πίεση του ατμού, βοηθά στο να περιοριστεί το τρίψιμο ενός επίμονου λεκέ.

 

Εξαιρετική ευελιξία

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σου στην καθαριότητα του σπιτιού, σίγουρα υπάρχει για σένα ένας ατμοκαθαριστής Κarcher με τα κατάλληλα εξαρτήματα, για πλήρη εξατομίκευση, όπως εξαρτήματα για δύσκολες γωνίες, για λεπτομερή καθαρισμό στις βρύσες, για πλακάκια, για πάγκους κουζίνας, απορροφητήρες, φούρνους, αλλά και για μεγάλες επιφάνειες.

Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις ατμοκαθαριστή με πλήρη γκάμα εξαρτημάτων. Εξοπλίσου με όσα έχεις ανάγκη. Για παράδειγμα, ένας ατμοκαθαριστής όπως ο Karcher SC 1 EasyFix Premium Ατμοκαθαριστής, είναι κατάλληλος για γρήγορο καθαρισμό μικρών λείων επιφανειών. Περιλαμβάνει τα απαραίτητα αξεσουάρ, όπως ακροφύσιο δαπέδων, μικρό εξάρτημα για τις λεπτομέρειες και κυλινδρική βούρτσα και πανάκια.

 

Δάπεδα και πλακάκια

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ατμοκαθαριστή Karcher SC4 EasyFix για να κάνεις τα δάπεδά σου καθαρά και λαμπερά. Οι ατμοκαθαριστές Κarcher λειτουργούν αποτελεσματικά σε κάθε τύπο δαπέδου, από κεραμικά πλακάκια και ξύλινα πατώματα, μέχρι δάπεδα από μελαμίνη (εφόσον είσαι βέβαιος ότι έχει στρωθεί και κολληθεί από επαγγελματίες).

Τα ξύλινα πατώματα είναι ευαίσθητα στο νερό καθώς, αν βραχούν, φουσκώνουν και καταστρέφονται. Μάλιστα, στα καλής ποιότητας ξύλινα πατώματα απαγορεύονται τα χημικά για το καθάρισμά τους. Οι ατμοκαθαριστές δεν χρησιμοποιούν καθόλου απορρυπαντικό ή σαπούνι, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη για ξέπλυμα. Αυτό σου επιτρέπει, με μία μικρή ποσότητα νερού, να καθαρίσεις δάπεδα από μελαμίνη ή ακόμα και βερνικωμένο παρκέ (αρκεί να μην είναι περασμένα με λάδι ή κερί).

Ένας ατμοκαθαριστής Κarcher μπορεί επίσης να καθαρίσει αποτελεσματικά τους αρμούς  στα πλακάκια. Εάν έχεις προσπαθήσει ποτέ να αφαιρέσεις τη βρωμιά από τις εσοχές, σίγουρα γνωρίζεις ότι αυτή είναι μία επίπονη δουλειά. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του ατμού, μπορείς να κάνεις τα κεραμικά πλακάκια σου να φαίνονται πεντακάθαρα και λαμπερά ξανά.

 

Χαλιά και μοκέτες

Ο ζεστός ατμός είναι εξαιρετικά ισχυρός. Μπορεί να απομακρύνει ακόμη και τις πιο επίμονες βρωμιές και ακαθαρσίες από τις ίνες των χαλιών, καθαρίζοντάς τις εις βάθος. Η υψηλή θερμοκρασία εξουδετερώνει σχεδόν όλα τα γνωστά μικρόβια και βακτήρια. Έτσι, τα χαλιά σου δεν καθαρίζονται απλά από τη σκόνη και τους ρύπους αλλά απολυμαίνονται, χάρη στις ιδιότητες του ατμού. Και το σπίτι είναι ασφαλέστερο για τους πάσχοντες από αλλεργίες.

Ο ατμοκαθαριστής Karcher SC 4 Iron Kit αποτελεί ιδανική λύση για να απομακρύνεις εύκολα ακόμα κι ορισμένους λεκέδες τοπικά. Χρησιμοποίησε το ειδικό εξάρτημα (με ή χωρίς βούρτσα) και μετακινήσου αργά πάνω από τη λερωμένη περιοχή, αφήνοντας τον ατμό να εισχωρήσει. Σκούπισε με τη βούρτσα ή μια καθαρή πετσέτα και έπειτα σφούγγισε απαλά το σημείο.

 

Κουρτίνες, στρώματα και ταπετσαρίες

Μία σημαντική κατηγορία ρύπων είναι τα αιρούμενα σωματίδια και τα απόβλητα των ακάρεων της σκόνης. Ένας ατμοκαθαριστής Κarcher είναι μία εξαιρετική λύση για να δημιουργήσεις μια απόλυτα καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, εξουδετερώνοντας αυτά τα αλλεργιογόνα από το στρώμα, τα μαξιλάρια, τις κουρτίνες και τα επικαλυμμένα έπιπλα. Επιπλέον, στο παιδικό δωμάτιο, μπορείς να απολυμάνεις τις κουρτίνες, το στρώμα το κρεβάτι του μωρού και το χαλί του.

 

Περισσότερα πλεονεκτήματα

Απόκτησε έναν ατμοκαθαριστή όπως ο ατμοκαθαριστής Karcher SV 7 για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Έρχεται με 3 διαφορετικές εφαρμογές για σκληρά δάπεδα ή δάπεδα καλυμμένα με μοκέτα και δυο σωλήνες αναρρόφησης ατμού μήκους 0,5μ, εξάρτημα χειρός με λειτουργία αναρρόφησης ατμού, ακροφύσιο point jet, εξάρτημα υφασμάτινων επιφανειών, εξάρτημα για σχισμές, βούρτσα επίπλων  και αντιαφριστικό “Foamstop”.

Το μπάνιο είναι από τους χώρους του σπιτιού που συγκεντρώνουν τους περισσότερους παθογόνους μικροοργανισμούς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν ατμοκαθαριστή για να καθαρίσεις αυτές τις εστίες μικροβίων και παράλληλα να δώσεις λάμψη σε χρόνο μηδέν. Ο ατμοκαθαριστής μπορεί να απομακρύνει ρύπους, θαμπάδες και δαχτυλιές με ένα μόνο πέρασμα. Ορισμένα μοντέλα, όπως το Karcher SC2 Deluxe Easyfix Ατμοκαθαριστής, έρχονται με ειδικό εξάρτημα για τον καθαρισμό τζαμιών και καθρεπτών, το οποίο χρησιμοποιεί ένα πανί μικροϊνών – για εξαιρετικά σχολαστικό καθάρισμα.

 

 

 

Οι ατμοκαθαριστές της Κarcher είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, υγιεινοί και οικολογικοί. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν παντού μέσα στο σπίτι. Σε σκληρές επιφάνειες, στην κουζίνα, το μπάνιο, την τουαλέτα, σε τζάμια, καθρέπτες, ευαίσθητες επιφάνειες επίπλων, ακόμα και για την περιποίηση υφασμάτων. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεις απόλυτη υγιεινή για εσένα και την οικογένειά σου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη