Μπαταρίες και νεροχύτες Franke

H Franke, ο παγκόσμιος ηγέτης σε προϊόντα και έξυπνες λύσεις για τη σύγχρονη οικιακή κουζίνα, γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι τα πιο σημαντικά «στοιχεία» για τη συνολική ροή και λειτουργία μιας κουζίνας. Γι’ αυτό προσφέρει μια ευρεία γκάμα από νεροχύτες και μπαταρίες σε διάφορα σχέδια και υλικά, ώστε να τα απολαμβάνεις για πολλά χρόνια.

Είτε σχεδιάζεις να «στήσεις» μια νέα κουζίνα είτε ανακαινίζεις την υπάρχουσα, είναι πολύ σημαντικό να την εξοπλίσεις με τον κατάλληλο νεροχύτη και μπαταρία, ώστε να πετύχεις τον τέλειο συνδυασμό εργονομίας και άψογης αισθητικής. Χάρη στη μεγάλη ποικιλία προϊόντων Franke, δεν θα δυσκολευτείς να βρεις τον «συνδυασμό» που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σου τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

 

Ο κατάλληλος νεροχύτης

Προκειμένου να διασφαλίσεις ότι θα βρεις έναν νεροχύτη που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου στην κουζίνα, θα πρέπει πρώτα να σκεφτείς πόσο συχνά μαγειρεύεις, πόσο χώρο έχεις και πόσα άτομα μένουν στο σπίτι. Ένας μικρός νεροχύτης όπως π.χ. ο νεροχύτης κουζίνας Franke Basis BFG 611-78 Metallic Platinum, είναι ιδανική επιλογή για ένα ολιγομελές νοικοκυριό με μικρή κουζίνα και εξασφαλίζει περισσότερο χώρο για τον πάγκο. Αντίστοιχα, μια ευρύχωρη κουζίνα σου επιτρέπει να επιλέξεις μεγλύτερες διαστάσεις. Όπως ο εντυπωσιακός γρανιτένιος νεροχύτης Franke Antea AZG 621 Graphite. Ακόμη κι αν προτιμάς νεροχύτη με μονή, διπλή ή τριπλή γούρνα, η Franke προσφέρει λύση για κάθε κουζίνα.

Ένας άλλος παράγοντας είναι η ευκολία εγκατάστασης του νεροχύτη. Στην αγορά θα βρεις μεγάλη ποικιλία νεροχυτών Franke με ένθετη τοποθέτηση για εύκολη εγκατάσταση. Η ένθετη τοποθέτηση είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος εγκατάστασης και προβλέπει το χείλος του νεροχύτη να είναι πάνω στον πάγκο και η γούρνα μέσα στο ντουλάπι.

 

Υλικό κατασκευής

Όλοι οι νεροχύτες της Franke είναι κατασκευασμένοι από υλικά που προσφέρουν μοναδικά πλεονεκτήματα. Είτε προτιμάς ανθεκτικό χάλυβα είτε φυσικό γρανίτη, είναι σίγουρο ότι θα μείνεις ικανοποιημένος από την ανθεκτικότητα και την ευελιξία που προσφέρουν οι λύσεις της Franke. Ας δούμε, αναλυτικά, τι προσφέρει το κάθε ένα υλικό.

 

Ανοξείδωτος χάλυβας Franke

Δεν είναι τυχαία το υλικό επιλογής των επαγγελματιών σεφ. Υγιεινός, εύκολος στο καθάρισμα και μεγάλης διάρκειας, ο ανοξείδωτος χάλυβας ταιριάζει σε όλες σχεδόν τις κουζίνες. Οι ανοξείδωτοι νεροχύτες Franke είναι ανθεκτικοί στη διάβρωση και διαθέτουν μη πορώδη επιφάνεια για εύκολο καθάρισμα, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη υγιεινή του χώρου σου. Επίσης, ο ανοξείδωτος χάλυβας δεσμεύει οξυγόνο και σχηματίζεται μια προστατευτική στρώση που ανανεώνεται διαρκώς μόνη της. Μπορεί να αντέξει στις ακραίες θερμοκρασίες και τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι ανθεκτικός στη σκουριά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ανοξείδωτος χάλυβας Franke έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε νικέλιο και χρώμιο, γεγονός το οποίο τον κάνει ανθεκτικό τόσο στη θερμότητα όσο και στο κρύο.

Επιπρόσθετα, επειδή η Franke χρησιμοποιεί ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής ποιότητας μπορεί και δημιουργεί μεγαλύτερους νεροχύτες από ένα ενιαίο μεταλλικό φύλλο με ελάχιστα σημάδια επεξεργασίας. Για τον λόγο αυτό, ένας νεροχύτης Franke έχει ελκυστική αισθητική. Το πιο πρακτικό πλεονέκτημα είναι το εξαιρετικά εύκολο καθάρισμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τον σκουπίσεις με πανί και σαπούνι. Στη συνέχεια, ξεπλένεις καλά την επιφάνεια για να διατηρηθεί ο νεροχύτης σου σαν καινούριος.

Γρανίτης Franke

Οι νεροχύτες από γρανίτη είναι ιδιαίτερα κομψοί και δίνουν ένα φυσικό look στην κουζίνα σου. Ο επεξεργασμένος γρανίτης της Franke έχει μια ελαφριά γυαλάδα και είναι ζεστός στην αφή. Η επιφάνεια έχει λεπτή υφή χωρίς να είναι πορώδης, διασφαλίζοντας υψηλά πρότυπα υγιεινής. Αποτελούμενος από 80% χαλαζιακή άμμο και 20% πολύ σκληρή ακρυλική ρητίνη, ο ανθεκτικός γρανίτης Franke προσφέρει εντυπωσιακή εμφάνιση και εργονομία. Η επεξεργασία Sanitized μειώνει την ανάπτυξη βακτηριδίων στη γρανιτένια επιφάνεια κατά 99%.

Παράλληλα, ο γρανίτης παραμένει ανθεκτικός στις κηλίδες και σε υψηλές θερμοκρασίες έως 280 βαθμούς Κελσίου, χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ιδανικό για δραστήριες οικογένειες. Επιπρόσθετα, οι γρανιτένιοι νεροχύτες Franke προσφέρονται σε πανέμορφα χρώματα και κομψές επιφάνειες, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις εκείνον που θα ταιριάξει άψογα στη δική σου κουζίνα.

Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Ένας νεροχύτης είναι εξαιρετικός όταν τα κατάλληλα υλικά συνδυάζονται με τις κατάλληλες λειτουργίες για να προσφέρουν ακριβώς αυτό που θέλεις να κάνεις στην κουζίνα σου. Ανεξάρτητα από τις διαστάσεις, την επιφάνεια και τον αριθμό γουρνών, ένας νεροχύτης Franke είναι σχεδιασμένος για να κάνει τη ζωή σου στην κουζίνα ακόμη πιο εύκολη με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, οι βαθύτερες ανοξείδωτες γούρνες στο νεροχύτη Franke Bell BCX 621 ΡΔ Inox διευκολύνουν το πλύσιμο των σκευών ή και την προετοιμασία του φαγητού (π.χ. πλύσιμο λαχανικών), ενώ η επιφάνεια στράγγισης στην αποθήκευση.

Στους νεροχύτες Franke, κάθε λεπτομέρεια λαμβάνεται υπόψη ακόμα και μέχρι την πατενταρισμένη ενσωματωμένη προεξοχή που διευκολύνει την προετοιμασία και το καθάρισμα. Επιπρόσθετα, έρχονται με θερμομόνωση και ηχομόνωση για μείωση του θορύβου όταν το νερό τρέχει μέσα στη γούρνα και διατήρηση του νερού ζεστού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η «ηχορύπανση» στην κουζίνα, μια εξαιρετική ευκολία όταν π.χ. χρησιμοποιείς το νεροχύτη αργά το βράδυ. Παράλληλα εξοικονομείς ενέργεια και νερό, αφού δεν χρειάζεται κάθε τόσο να ξαναγεμίζεις τη γούρνα με ζεστό νερό.

 

 

Μπαταρίες κατασκευασμένες για το δικό σου στιλ

Από σατινέ νικέλιο έως στιλβωμένο χρώμιο, η σειρά μπαταριών κουζίνας Franke διατίθεται σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και υλικών. Ακόμη κι αν προτιμάς εύκαμπτη, ή συρόμενη κεφαλή, οι μπαταρίες Franke διατίθενται σε χρώματα ίδια με νεροχύτη συμπληρώνοντας αρμονικά το ολοκληρωμένο σύστημα κουζίνας. Για παράδειγμα, η μπαταρία κουζίνας Franke Pola Standard Χρωμέ – Polar White ταιριάζει απόλυτα με κάθε είδος νεροχύτη Franke, είτε είναι ανοξείδωτος είτε γρανιτένιος.

 

 

Εργονομία και λειτουργικότητα στα μέτρα σου

Εκτός από την υψηλή αισθητική, οι μπαταρίες Franke διακρίνονται και για την ευκολία στη χρήσης. Όποια πρόταση κι αν επιλέξεις, θα μπορείς να ελέγχεις τη θερμοκρασία και τη ροή του νερού χωρίς κόπο και με ακρίβεια, με το ένα χέρι.

Ο πρωτότυπος σχεδιασμός της μπαταρίας Franke Spark με αποσπώμενο ντους, προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Το περιστρεφόμενο ρουξούνι 360 μοιρών συνδέεται σε εύκαμπτο σωλήνα που μπορείς να τραβήξεις προς τα έξω μέχρι το σημείο που θέλεις να φτάσει το νερό. Iδανική ευκολία για το πλύσιμο σαλάτας, το πλύσιμο ταψιών και το γέμισμα κατσαρόλας. Επιπρόσθετα, το συρόμενο ντους με περιστρεφόμενο λαιμό μπαταρίας και ρουξούνι, τραβιέται εύκολα προς τα έξω και πλαγίως για μεγαλύτερη ευελιξία. Με το μεγάλης αντοχής, συρόμενο, εύκαμπτο σπιράλ μπορείς να φτάσεις εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο του νεροχύτη, ενώ διευκολύνει τον χειρισμό ακόμη και των μεγάλων σκευών.

Ο συνδυασμός πλευρικού ντους και κύριας μπαταρίας προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές για τις καθημερινές σου εργασίες στην κουζίνα. Το στόμιο δύο λειτουργιών διατηρεί τη ροή νερού υπό πλήρη έλεγχο και επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ συμπαγούς δέσμης και ντους.

Στις μπαταρίες Franke με πλευρική λαβή, η ροή του νερού ξεκινάει πάντα από την κρύα ρύθμιση. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση ζεστού νερού γίνεται με επιλογή, ενώ η ρύθμιση της ροής του νερού γίνεται με βάση τις ανάγκες σου.

Είτε σου αρέσουν οι μοντέρνες, είτε οι περίτεχνες είτε οι άνετες κουζίνες, θα βρεις μοναδικές προτάσεις σε νεροχύτες και μπαταρίες Franke για να δημιουργήσεις την κουζίνα των ονείρων σου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη