Αξεσουάρ που θα απογειώσουν το smartphone σου

Τα σύγχρονα smartphones έχουν γίνει πλέον απαραίτητο «εργαλείο» για διάφορες δραστηριότητες στην καθημερινότητά μας, πέρα από την επικοινωνία. Όταν κάνεις τις βόλτες, ή τα ψώνια σου online, γυμνάζεσαι, ή ελέγχεις απομακρυσμένα τις έξυπνες οικιακές συσκευές μέσα από το κινητό σου, θα χρειαστείς και τα κατάλληλα αξεσουάρ για να το αξιοποιήσεις στο έπακρο. Παρακάτω, ακολουθεί μία λίστα με προτάσεις σε αξεσουάρ κινητών που μπορούν να κάνουν το smartphone σου ακόμη πιο έξυπνο.

 

Power banks

Τα power banks είναι κάτι που χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι χρήστες smartphone και ηλεκτρονικών συσκευών. Αυτό γιατί, ανεξάρτητα από τη χωρητικότητα της μπαταρίας δεν είναι ποτέ αρκετή η αυτονομία του. Σίγουρα θα σου έχει συμβεί να ξεμείνεις από μπαταρία όταν βρισκόσουν έξω από το σπίτι ή το γραφείο, είτε γιατί δεν είχες φορτίσει τη συσκευή σου αρκετά ή γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα φόρτισης εκεί που βρισκόσουν. Με ένα power bank μπορείς να φορτίζεις τη συσκευή σου εν κινήσει, χωρίς να χρειάζεσαι πρίζα, ούτε φορτιστή. Δεν έχεις παρά να συνδέσεις τις δύο συσκευές μεταξύ τους και το smartphone θα αρχίσει να φορτίζει.

Αν το ζητούμενο είναι ένα power bank που θα καλύπτει σχεδόν όλες τις φορητές συσκευές σου, θα πρέπει να αποκτήσεις ένα μοντέλο όπως το Xiaomi 20000mAh Powerbank. Με χωρητικότητα μπαταρίας 2.0000 mAh, θα σου δώσει αρκετές φορτίσεις ενώ παρέχει δύο θύρες USB, για να μπορείς να φορτίζεις δύο συσκευές ταυτόχρονα.

Εάν η συσκευή σου είναι συμβατή με το πρότυπο Qi, τότε σου συστήνουμε να επιλέξεις ένα μοντέλο όπως το Intenso WP10000 Silver 2in1 Ενσύρματο & Ασύρματο Powerbank. Διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα, ενώ παρέχει δυνατότητα ενσύρματης φόρτισης δύο συσκευών ταυτόχρονα μέσω των παρεχόμενων USB καθώς επίσης και ασύρματης φόρτισης μέσω του προτύπου Qi.

 

Βάση στήριξης

Η βάση στήριξης αυτοκινήτου αποτελεί την ιδανική λύση για την ασφαλή και πρακτική χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Επιπλέον, ίσως να θέλεις να αξιοποιήσεις τη λειτουργία GPS του smartphone σου. Επομένως, θα χρειαστείς μία βάση στήριξης που θα στηρίζει το τηλέφωνό σου σε σημείο που θα είναι εύκολο στην παρακολούθηση του GPS, χωρίς να εμποδίζει την ορατότητα. Μία βάση, όπως η Cellular Line BIGCRABDUALFIX , ταιριάζει σε όλα τα αυτοκίνητα και έτσι τοποθετείται εύκολα στο ταμπλό ή στο παρμπρίζ του οχήματός σου.

 

 

Selfie Sticks

Οι selfies εξακολουθούν να είναι ίσως οι πιο δημοφιλείς μορφές βίντεο και φωτογραφιών στα social media, και γενικά στο διαδίκτυο. Με ένα selfie stick θα μπορείς να τραβάς άνετα και με ασφάλεια selfies και φωτογραφίες με την παρέα σου. Παρέχει την κατάλληλη προέκταση, για εξαιρετικές φωτογραφίες από μοναδικές γωνίες, που δε θα μπορούσες να τραβήξεις απλώς κρατώντας το κινητό με το χέρι σου. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί τύποι selfie stick, σου προτείνουμε να εξετάσεις την αγορά ενός Bluetooth selfie stick όπως το  Rollei Selfie Stick 4 Traveler. Είναι εύκολο στη μεταφορά, διαθέτει αδιάβροχη κατασκευή από αλουμίνιο και αναμονή μέχρι 100 ώρες, ενώ είναι κατάλληλο για action cameras και smartphones. Εναλλακτικά, με ένα σετ όπως το Osmo Mobile 3, μπορείς να μετατρέψεις το κινητό σου σε μια ευέλικτη κάμερα που θα σου προσφέρει ποιοτικά αποτελέσματα.

 

Φορητά ηχεία Bluetooth

Τα φορητά ηχεία Bluetooth είναι σχεδιασμένα για να συνδέονται ασύρματα με το smartphone, το tablet, το MP3 ή τον φορητό υπολογιστή σου για να μπορείς να αναπαράγεις ασύρματα τη μουσική σου, χωρίς καλώδια και περίπλοκες ρυθμίσεις. Παράλληλα διαθέτουν όμορφο και ανθεκτικό σχεδιασμό – για να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Μάλιστα ορισμένες προτάσεις όπως το  Creative Nuno Black Bluetooth Ηχείο, διαθέτουν και μικρόφωνο για να μπορείς να απαντάς στις τηλεφωνικές σου κλήσεις χωρίς να πρέπει να το απενεργοποιήσεις. Εάν αναζητάς κάτι πιο «compact», μπορείς να εξετάσεις την αγορά ενός ασύρματου ηχείου όπως είναι το JBL Clip 3 IPX7 Black Waterproof Bluetooth Ηχείο. Είναι μικρό, ανθεκτικό και αδιάβροχο, ενώ έρχεται και με ενσωματωμένο clip που συγκρατείται στα ρούχα σου, στη θηλιά της ζώνης ή στο σακίδιο πλάτης.

 

 

Ακουστικά

Αν είσαι λάτρης της μουσικής, το πρώτο αξεσουάρ που πρέπει να αγοράσεις είναι ένα ποιοτικό σετ ακουστικών. Τα ακουστικά in-ear είναι ελαφριά, φορητά, και προσαρμόζονται άνετα μέσα στο κανάλι του αυτιού. Έτσι, ελαχιστοποιείται η απώλεια ήχου. Είναι ιδανικά για να τα πάρεις μαζί σου ακόμα και στην παραλία καθώς ο σχεδιασμός τους σου επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Μπορείς να επιλέξεις ακουστικά που είναι ανθεκτικά στο νερό, τη σκόνη και τον ιδρώτα για να μπορείς να απολαμβάνεις όλες τις αγαπημένες σου δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς.

Εναλλακτικά, μπορείς να προτιμήσεις ακουστικά κεφαλής on-ear τα οποία είναι μικρότερα και ελαφρύτερα, σε σχέση με τα ακουστικά over-ear, και αγκαλιάζουν το αυτί, ενώ ορισμένες προτάσεις έρχονται με αναδιπλούμενο σχεδιασμό για εύκολη αποθήκευση και μεταφορά. Εάν αναζητάς ασύρματα ακουστικά, εξέτασε την αγορά ενός μοντέλου όπως το T460BT Bluetooth της JBL. Εκτός από ποιοτικό ήχο, διαθέτει μικρόφωνο και πλήκτρα ελέγχου αναπαραγωγής για τη μουσική και τον έλεγχο των κλήσεων τα οποία είναι τοποθετημένα πάνω στο ακουστικό.

 

Φρόντισε για την προστασία του

Τα smartphones γίνονται ολοένα και πιο ανθεκτικά και υπάρχουν αρκετά μοντέλα που είναι ακόμα κι αδιάβροχα. Ωστόσο τα περισσότερα από αυτά δεν πρόκειται να «επιβιώσουν» από ατύχημα χωρίς φθορές. Με μία σύντομη έρευνα θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν εκατοντάδες θήκες προστασίας για το smartphone σου. Εκτός από προστασία, οι θήκες μπορούν να παρέχουν πρόσθετα εξαρτήματα και χαρακτηριστικά. Το πιο συνηθισμένο επιπλέον χαρακτηριστικό τους είναι η βάση στήριξης, ιδιαίτερα βολική για smartphones με μεγάλη οθόνη. Η σταθερή βάση επιτρέπει στη συσκευή να παραμείνει σε μια βολική γωνία.

Αν θέλεις να γυμνάζεσαι χωρίς τον φόβο της απώλειας του κινητού σου, θα πρέπει να προμηθευτείς κάποια ειδική θήκη μεταφοράς. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες θηκών, ανάλογα με το που εφαρμόζουν. Για παράδειγμα, υπάρχουν θήκες για το χέρι (περιβραχιόνιο), όπου τοποθετείται η συσκευή στο εξωτερικό τμήμα του μπράτσου. Με αυτό τον τρόπο, έχεις πάντα αίσθηση του που βρίσκεται το smartphone σου. Υπάρχουν ακόμη θήκες καρπού που προτείνονται κυρίως για μικρότερων διαστάσεων μοντέλα κινητών. Φορώντας μια τέτοια θήκη, το κινητό βρίσκεται σε άμεση επαφή με τα μάτια σου, έτσι ώστε να διακρίνεις όλες τις ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη σου. Ρίξε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις.

 

 

Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι η οθόνη του smartphone είναι πολύ πιο εκτεθειμένη σε γρατζουνιές, επειδή το χρησιμοποιείς παντού, καθημερινά: Το βάζεις στην τσέπη ή στην τσάντα σου μαζί με κλειδιά, κέρματα κ.λπ., ή μπορεί να γδαρθεί ακόμα κι αν πέσει λίγη άμμος όταν, για παράδειγμα, βρίσκεσαι στην παραλία. Τα παραπάνω μπορεί να μην συμβούν ποτέ, αλλά με ένα προστατευτικό οθόνης διασφαλίζεις ότι δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις την οθόνη της συσκευής σου λόγω μιας γρατζουνιάς ή ραγίσματος που μπορεί να χειροτερέψει με την πάροδο του χρόνου. Τα προστατευτικά οθόνης μπορούν να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος του κραδασμού μετά από μια πτώση της συσκευής, αλλά δεν μπορούν να προστατεύσουν την οθόνη από όλες τις κακουχίες.

Εάν ο «αντίκτυπος» είναι αρκετά μεγάλος (π.χ. αν πέσει το κινητό από αρκετά μεγάλο ύψος), θα σπάσει τόσο το προστατευτικό οθόνης όσο κι η οθόνη της συσκευής σου. Ωστόσο, με το προστατευτικό οθόνης θα έχεις μια επιπλέον ασφάλεια και περισσότερες πιθανότητες να «γλιτώσεις» μια κοστοβόρα ζημιά. Μπορείς να εφαρμόσεις ένα προστατευτικό οθόνης όπως το Puro Tempered Glass ή το PanzerGlass.

 

Μπορείς να δεις ακόμη