Αξιοποίησε στο έπακρο το πλυντήριο ρούχων με αυτά τα tips

by Zikou Stella

Σε μια εποχή όπου τα smartphones γίνονται ολοένα και πιο έξυπνα και τα αυτοκίνητα οδηγούνται μόνα τους, θα ήταν τέλειο να είχες και ένα πλυντήριο ρούχων που να διαβάζει το μυαλό σου και να τα κάνει όλα μόνο του, έτσι δεν είναι; Μέχρι όμως να εφευρεθεί, πρέπει να βασιστείς στις καλές συμβουλές για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις υπηρεσίες που σου παρέχει η αγαπημένη σου ηλεκτρική συσκευή.

Διάβασε παρακάτω και μάθε πώς να κάνεις το πλυντήριο ρούχων να δουλεύει με τον βέλτιστο τρόπο για εσένα!

  1. Μάθε τα προγράμματα πλύσης του πλυντηρίου σου. Τα σύγχρονα πλυντήρια διαθέτουν πολλά προγράμματα για να ταιριάζουν σε κάθε νοικοκυριό και σε κάθε τρόπο ζωής. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και ενημερώσου για τα χαρακτηριστικά του κάθε προγράμματος ώστε να επιλέγεις το σωστό ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες σου.
  2. Αξιοποίησε το σύντομο πρόγραμμα. Αν τα ρούχα σου δεν είναι πολύ λερωμένα αλλά το μόνο που χρειάζονται είναι ένα φρεσκάρισμα, είναι προτιμότερο να τα πλύνεις στο σύντομο πρόγραμμα. Έτσι τα υφάσματα δεν θα ταλαιπωρηθούν ενώ θα καταναλωθεί και σημαντικά λιγότερη ενέργεια.
  3. Χρησιμοποίησε την πρόπλυση όταν χρειάζεται. Όταν θέλεις να πλύνεις ρούχα που είναι πολύ λερωμένα, έχουν ξεραμένους λεκέδες ή έντονη οσμή, αξιοποίησε την επιλογή της πρόπλυσης. Έτσι, πριν την κύρια πλύση θα γίνει η κατάλληλη προεργασία ώστε να μαλακώσει η βρωμιά και να αφαιρεθεί πιο αποτελεσματικά.
  4. Μην παραγεμίζεις τον κάδο σου. Πολλές φορές, στην προσπάθειά σου να μειώσεις τις πλύσεις, στριμώχνεις τα ρούχα στον κάδο του πλυντηρίου. Όταν ο κάδος είναι υπερβολικά γεμάτος, το νερό και το απορρυπαντικό δεν φτάνει παντού, η βρωμιά παγιδεύεται και τα ρούχα δεν καθαρίζονται σωστά. Επιπλέον, η υπερφόρτωση προκαλεί άσκοπη φθορά στο πλυντήριο και περαιτέρω τσαλάκωμα στα υφάσματα.
  5. Χρησιμοποίησε τη λειτουργία ατμού. Αν το πλυντήριό σου διαθέτει λειτουργία ατμού αξιοποίησέ την όταν χρειάζεται να αποστειρώσεις τα ρούχα σου. Είναι μια ιδανική επιλογή για βρεφικά ρούχα και για υφάσματα που χρησιμοποιούν άτομα που ταλαιπωρούνται από αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες. Παράλληλα, ο ατμός μαλακώνει τις ίνες και τα ρούχα γίνονται πιο απαλά και μαλακά.
  6. Αξιοποίησε τις έξυπνες λειτουργίες. Με ένα «έξυπνο» πλυντήριο θα μπορείς να ελέγχεις τη συσκευή σου από οπουδήποτε χρησιμοποιώντας μια διαισθητική εφαρμογή στο smartphone ή στο tablet σου. Από τον απομακρυσμένο χειρισμό πλύσης, μέχρι τη δυνατότητα λήψης πρακτικών συμβουλών σχετικά με τον τύπο και την ποσότητα απορρυπαντικού, το πλυντήριό σου σού προσφέρει περισσότερη ξεγνοιασιά.
  7. Απόφυγε το υπερβολικό στύψιμο. Το στύψιμο σε πολύ υψηλές στροφές τσαλακώνει και ταλαιπωρεί τα ρούχα αλλά και την ίδια τη συσκευή. Μπορεί τα ρούχα να βγαίνουν πολύ πιο στεγνά αλλά τις περισσότερες φορές αυτό δεν είναι απαραίτητο. Όταν ο καιρός είναι ζεστός, ακόμα και τα πολύ βρεγμένα ρούχα στεγνώνουν πολύ γρήγορα.
  8. Συντήρησε σωστά το πλυντήριό σου. Διάβασε τις υποδείξεις του κατασκευαστή και ακολούθησε το πρόγραμμα συντήρησης που προτείνει. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη διαδικασία καθαρισμού του φίλτρου, πρόγραμμα αυτοκαθαρισμού κ.α.
  9. Προσοχή στη σκληρότητα του νερού. Όταν το νερό του δικτύου είναι σκληρό, δηλαδή πλούσιο σε άλατα, τότε θα πρέπει να προσθέτεις ένα ειδικό προϊόν καταπολέμησης των αλάτων σε κάθε πλύση. Έτσι τα εσωτερικά στοιχεία του πλυντηρίου θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση για πολύ περισσότερο.
  10. Πρόσεξε το είδος και την ποσότητα του απορρυπαντικού. Επίλεξε το κατάλληλο απορρυπαντικό ανάλογα με τα υφάσματα που τοποθετείς στο πλυντήριο. Για παράδειγμα τα μάλλινα, τα μεταξωτά και τα βρεφικά πρέπει να πλένονται με ειδικά προϊόντα. Βάλε όση ποσότητα απορρυπαντικού προτείνεται στη συσκευασία.

Ακολούθησε λοιπόν τα παραπάνω hacks και το πλύσιμο στο πλυντήριο θα γίνει θα γίνει παιχνιδάκι !

 

Μπορείς να δεις ακόμη