BACK TO SCHOOL: ΔΕΚΑ VIDEO GAMES ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙΣ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

by Aggeliki Tsoukana

Οι διακοπές πέρασαν, ώρα να μαζέψουμε τα μυαλά μας και να επιστρέψουμε σιγά σιγά στα θρανία! Μην ανησυχείς όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η διασκέδαση πρέπει να μπει στον πάγο. Ίσα ίσα, σου έχουμε την τέλεια συνταγή για να χαλαρώνεις και να γεμίζεις μπαταρίες, ώστε να τα βγάζεις πέρα με τις προκλήσεις της νέας χρονιάς, είτε είσαι μαθητής, φοιτητής ή παλεύεις να μπεις σε μια σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα video games είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεδίνεις, είτε παίζεις μόνος σου είτε με παρέα, είτε στο σαλόνι, στο δωμάτιο ή ακόμα και online. Ό,τι είδος gamer κι αν είσαι, όποιο game κι αν προτιμάς, υπάρχει πάντα κάτι εκεί έξω που θα κάνει τα διαλείμματά σου ανάμεσα στα μαθήματα πιο απολαυστικά. Στη συνέχεια, ετοιμάσου να δεις μερικές cool προτάσεις που έχουμε για σένα!

 

Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo Switch)

Διαμόρφωσε το kart σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις, διάλεξε τον χαρακτήρα που θέλεις να σε αντιπροσωπεύει πίσω από το τιμόνι και ετοιμάσου να λιώσεις τα λάστιχα στις πίστες του Mario Kart 8 Deluxe. Σόλο ή με παρέα, αλλά και online, ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός, την ίδια στιγμή όμως θα έχεις μια πολύ καλή ευκαιρία να εκτονώσεις την ένταση από τα μαθήματα. Οι 96 διαφορετικές πίστες, νέες ή εμπνευσμένες από προηγούμενους τίτλους της σειράς Mario Kart θα σε κρατήσουν απασχολημένο για όσο ακριβώς θέλεις, τοποθετώντας πάντα σε πολύ υψηλό σημείο τον πήχη του ενδιαφέροντος. Μην τα παρατάς μέχρι την τελευταία στροφή, μέχρι το τελευταίο εκατοστό πριν τον τερματισμό. Ένα power- up ίσως είναι αρκετό για να αλλάξει την κατάταξη την ύστατη στιγμή.

 

 

Splatoon 3 (Nintendo Switch)

Άλλη μια απόδειξη ότι η Nintendo, αν και περισσότερο γνωστή για τα single player games της, μπορεί να πιάσει κορυφή και στο online gaming. Από το πρώτο Splatoon που κυκλοφόρησε για το Wii U, μέχρι και το τρίτο που μπορείς να αποκτήσεις άμεσα για το Nintendo Switch, οι παίκτες έχουν βάψει με μελάνι άπειρα δισεκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα εδάφους και τοίχων. Διαλέγεις όπλο, ψωνίζεις εξοπλισμό για τον χαρακτήρα σου και περιμένεις -πολύ λίγο- μέχρι να σχηματιστούν οι δύο ομάδες των τεσσάρων παικτών και να ξεκινήσεις να βάφεις ό,τι βρεις μπροστά σου ή ακόμα και να κυνηγάς παράξενα πλάσματα. Το Splatoon 3 έρχεται με μια ποικιλία από game modes, μεταξύ άλλων και single player με ενδιαφέρουσα ιστορία και είναι βέβαιο πως ακόμα και αν ως τώρα δεν ήσουν fan του online gaming, εμφανίζεται μπροστά σου η μεγάλη ευκαιρία να γίνεις.

 

 

Hades (PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch, PC)

Το Hades είναι ένα παιχνίδι της Supergiant Games, εμπνευσμένο από την αρχαία μυθολογία. Ανήκει στο είδος των roguelike dungeon crawlers, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ετοιμαστείς να αντικρύσεις την οθόνη του Game Over πολλές φορές, μέχρι να αποκτήσει ο πρωταγωνιστής τις απαραίτητες δυνάμεις και ικανότητες ώστε να φτάσεις στους τίτλους τέλους. Κεντρικό ρόλο έχει ο Zagreus, ο πρίγκιπας του Κάτω Κόσμου. Έχοντας στη διάθεσή του όπλα που θα του προσφέρουν οι θεοί του Ολύμπου θα πρέπει να σπάσει τα δεσμά του θεού των νεκρών και αποκαλύπτοντας μια όλο και πιο πολύπλοκη συνομωσία να κατορθώσει να δραπετεύσει. Ο Δίας, η Αθηνά και ο Ποσειδώνας είναι ορισμένες από τις μυθολογικές προσωπικότητες που διαδραματίζουν ρόλο κλειδί στο Hades.

 

 

Among Us (PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch, PC, iOS, Andoid)

To Among Us της Innersloth είναι ένα online multiplayer survival game, διαθέσιμο σε όλες τις σύγχρονες πλατφόρμες, ιδανικό για μικρά ή μεγάλα διαλείμματα.

Προετοιμάσου για αναχώρηση, αλλά πρόσεξε τον Impostor! Θα παίξεις online μαζί με άλλους τέσσερις έως 15 παίκτες, σε μια προσπάθεια να κρατήσεις το πλήρωμα του διαστημόπλοιού σου ενωμένο, για να μπορέσετε όλοι να επιστρέψετε στον πολιτισμό. Προσοχή όμως γιατί μεταξύ του πληρώματος υπάρχουν σαμποτέρ που θέλουν να σκοτώσουν τους πάντες, ακυρώνοντας το όνειρο της επιστροφής στο σπίτι. Μην εμπιστεύεσαι κανέναν και να θυμάσαι πως ο απατεώνας δεν αποκλείεται να είναι αυτός που προσποιείται τον καλύτερό σου φίλο.

 

 

EA Sports FC 24/EA Sports FC 25 (PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch, PC)

Διάλειμμα της προκοπής από τα μαθήματα χωρίς ποδοσφαιράκι δεν νοείται. Τη στιγμή αυτή κυκλοφορεί ήδη το EA Sports FC 24, όμως πολύ σύντομα θα έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς με το EA Sports FC 25, είτε στη αγαπημένη σου κονσόλα, είτε στον υπολογιστή. Για μια ακόμα μια χρονιά η Electronic Arts μεταφέρει στην οθόνη σου τη μαγεία του ποδοσφαίρου, με έντονη δράση που θα σε ταξιδέψει στα γήπεδα όλου του κόσμου. Μεγάλοι ποδοσφαιριστές του παρόντος και του παρελθόντος παίρνουν θέση στις δύο πλευρές του γηπέδου και να θυμάσαι πως νικητής θα είναι ο πιο ικανός, αυτός που θα έχει λιώσει περισσότερο στην προπόνηση.

 

 

Call of Duty Modern Warfare 3/Call of Duty Black Ops 6 (PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PC)

Οι ετήσιες κυκλοφορίες των παιχνιδιών της σειράς Call of Duty προσφέρονται για σύντομες αποδράσεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Το Call of Duty Modern Warfare 3 είναι η ως τώρα νεότερη προσθήκη στο franchise και μάλιστα πρόσφατα εντάχθηκε στον κατάλογο του Game Pass. Το μέλλον και αυτό που στοχεύει να σου κρατήσει συντροφιά τη σεζόν 2024/2025 είναι το Call of Duty Black Ops 6, το οποίο είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί στις 25 Οκτωβρίου 2024. Θα σε ταξιδέψει στη δεκαετία του ’90 την εποχή του πρώτου Πολέμου στον Περσικό Κόλπο και από την οθόνη σου θα περάσουν όλες οι κορυφαίες πολιτικές και στρατιωτικές προσωπικότητες του τότε. Εκτός από το single player mode, αρχικά θα υπάρχουν 16 χάρτες για το multiplayer και ασφαλώς, επιστρέφει το δημοφιλές Zombies Mode. Οι εμβληματικοί Frank Woods, Russell Adler, Troy Marshall, Jane Harrow και άλλοι πρωταγωνιστές, περιμένουν να σε συνοδεύσουν στο μονοπάτι της δόξας.

 

 

Slay the Spire (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, iOS, Android)

Το Slay the Spire είναι ένα ακόμα εκπληκτικό παιχνίδι για σύντομα sessions, δημιουργία της Mega Crit και ήδη ετοιμάζεται ο διάδοχός του. Η ομάδα ανάπτυξης συνδύασε παιχνίδια με κάρτες και roguelikes για σου προσφέρει το καλύτερο δυνατό deckbuilder για έναν παίκτη. Θα «χτίσεις» τη δική σου συλλογή από κάρτες, συναντήσεις παράξενα πλάσματα, θα ανακαλύψεις relics με απίστευτες δυνάμεις και στο τέλος θα σκοτώσεις το Spire. Με περισσότερες από 200 κάρτες, περισσότερες από 50 μάχες, 100 και πλέον αντικείμενα προς εύρεση, επίπεδα που δημιουργούνται τυχαιοποιημένα και προοδευτικά αλλά και τόνους περιεχομένου για να ξεκλειδώσεις, θα πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να σκεφτεί, να δημιουργήσεις το απόλυτο deck για κάθε περίσταση και να κυριαρχήσεις εναντίον των πάντων στον κόσμο του Slay the Spire.

 

 

XCOM 2 (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, iOS, Android)

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενη η παρουσία του XCOM 2 στη συγκεκριμένη λίστα, όμως υπάρχει λόγος σοβαρός. Το παιχνίδι μπορεί να είναι μεγάλο σε διάρκεια και συνολικά να σε κρατήσει απασχολημένο για αρκετές δεκάδες ωρών, όμως είναι χωρισμένο σε αποστολές, άρα προορίζεται για μικρά διαλείμματα διασκέδασης. Ανάλογα με τον χάρτη, μπορεί να χρειαστείς μόνο λίγα λεπτά μέχρι να δεις την οθόνη της επιτυχίας. Το XCOM 2 είναι ένα science fiction strategy game με σενάριο που περιστρέφεται γύρω από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι αντιστέκονται στους εξωγήινους εισβολείς. Μεταξύ των μαχών, θα έχεις τον απόλυτο έλεγχο Commander που θα δίνει το πράσινο φως για έργα έρευνας και μηχανικής, θα έρχεται σε επαφή με τα διάσπαρτα κύτταρα της αντίστασης και θα επιλέγει ποια κρίση να αντιμετωπίζει και με ποιο κόστος θα αφήνει άλλες να επεκταθούν.

 

 

Princess Peach: Showtime! (Nintendo Switch)

To Princess Peach: Showtime! είναι μια από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της Nintendo. Χωρισμένο σε πίστες σύντομης διάρκειας, που όμως ικανοποιούν με το επίπεδο και τη «δόση» του gameplay που προσφέρουν, θα πρέπει να το προσθέσεις άμεσα στη συλλογή σου αν είσαι κάτοχος Nintendo Switch. Η Princess Peach είχε ονειρευτεί μια ξεχωριστή βραδιά στο Sparkle Theater. Όμως η κατάσταση ξεφεύγει «εκτός σεναρίου» όταν το δίδυμο των Grape και Sour Bunch αποφασίζουν να κλέψουν την παράσταση. Έχοντας ως σύμμαχο τη Stella, τη φύλακα του κτιρίου, η Peach αναλαμβάνει την αποστολή να ξετυλίξει τη μαγική κορδέλα αυτής της τραγωδίας, να ενσαρκώσει μια σειρά από ρόλους και ως ηθοποιός να δώσει μοναδικές παραστάσεις, αναδεικνύοντας το πολύπλευρο ταλέντο της.

Η παράσταση, αρχίζει.

 

 

Fall Guys: Ultimate Knockout (PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch, PC)

Το Fall Guys: Ultimate Knockout της Mediatonic είναι ένα ακόμα online multiplayer party video game με φανατικούς οπαδούς. Μαζί με δεκάδες άλλους διαγωνιζόμενους θα έχεις μια ξέφρενη πορεία σε πίστες κλιμακούμενου χάους, μέχρι να αναδειχθεί ο νικητής. Σε περιμένουν περίεργα εμπόδια, απείθαρχοι ανταγωνιστές που παραβαίνουν συνεχώς τους κανόνες και οι αδυσώπητοι νόμοι της φυσικής, που θα έρχονται διαρκώς στο μυαλό σου, καθώς σκοντάφτεις προς το μεγαλείο. Άφησε πίσω την αξιοπρέπεια και προετοιμάσου για μια ξεκαρδιστική αποτυχία στην προσπάθειά σου να διεκδικήσεις το στέμμα.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

Έλα στην πιο K–MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη