Camping: Όλα όσα χρειάζεσαι για άνετη διαμονή και καλή διατροφή

by Zikou Stella

Αν θέλεις να κάνεις διακοπές δίχως να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη, το camping αποτελεί τον ιδανικό τρόπο. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να βρίσκεσαι μέσα στη φύση, είτε σε βουνό, είτε σε θάλασσα, απολαμβάνοντας τη χαλάρωση και την ανεμελιά που σου προσφέρουν οι καλοκαιρινές διακοπές. Βεβαίως θα πρέπει να αποχωριστείς πολλά από τα πράγματα που αποτελούν το σύνολο της άνεσης του σπιτιού σου, όπως ο καναπές, το κλιματιστικό η μεγάλη σου τηλεόραση, η κονσόλα ή ο υπολογιστής σου, παρόλα αυτά, αν οργανωθείς κατάλληλα από πριν, το camping θα αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη.

 

Φρόντισε για την άνετη διαμονή σου

Το “σπίτι” σου είναι τι άλλο, από μια σκηνή. Αν είσαι παρέα με ένα ακόμα άτομο και αναζητάς μια οικονομική σκηνή που θα καλύψει όλες σας τις ανάγκες, μια από τις καλύτερες επιλογές είναι η Panda Outdoor Junior. Διαθέτει δύο παράθυρα με κουνουπιέρα και κλείνει με φερμουάρ. Ακόμα παρέχει προστασία επιπέδου UV+30 από τις ακτίνες του ήλιου και καθώς είναι αδιάβροχη θα αντέξει το όποιο καλοκαιρινό μπουρίνι. Οι διαστάσεις της είναι 205 x 150 x 105 cm και το ύφασμά της είναι φτιαγμένο από Polyester 190Τ. Σε περίπτωση που αποφασίσεις οικογενειακή απόδραση ή η παρέα αποτελείται από τέσσερα άτομα, μπορείς να επιλέξεις τη Grasshoppers Electra L. Το ύφασμά της είναι φτιαγμένο από ανθεκτικό Polyester 190Τ PU, έχει μεγάλα παράθυρα με κουνουπιέρα και πάτωμα ΡΕ στον προθάλαμο, είσοδο καλωδίου στην εσωτερική σκηνή με φερμουάρ, δύο ορθοστάτες για τέντα στη μπροστινή πόρτα, πρακτικές τσέπες εσωτερικά του δωματίου και extra ανταλλακτικό τμήμα μπανέλας. Διαθέτει αδιαβροχοποίηση 1500mm και προστασία επιπέδου UV+30 από τις ακτίνες του ήλιου. Οι διαστάσεις της είναι 240+150 x 240 x 175 cm και υπόσχεται άνεση για κάθε μέλος της συντροφιάς.

 

 

Αφού εξασφάλισες το σπίτι σου, το επόμενο βήμα είναι να φροντίσεις για τον άνετο ύπνο. Η πρώτη σου σκέψη πάει σε ένα αυτοφουσκωτό υπόστρωμα και μαξιλάρι Panda, φτιαγμένο από Polyester 190Τ, ατομικό που θα αποτελέσει το εισιτήριο για έναν ύπνο που θα σε βοηθήσει να αναπληρώσεις τις δυνάμεις σου. Αν εκεί που πας για διακοπές επικρατεί ψύχρα το βράδυ και προτιμάς υπνόσακο, έχουμε να σου προτείνουμε τον Campus Fuego με Μαξιλάρι & Θήκη Συμπίεσης. Ο αδιάβροχος υπνόσακος διαθέτει εσωτερικό βαμβακερό ύφασμα με γέμισμα από Polyester και Hollowfibre για έναν ήσυχο και ζεστό ύπνο στην εξοχή ή στο camping. Διαθέτει μαξιλάρι για άνετο ύπνο και θήκη συμπίεσης για εύκολη μεταφορά. Προσφέρει θερμοκρασία άνεσης από +4C έως +16C. Σε περίπτωση που η δυσκολία να αποχωριστείς το κρεβάτι του είναι πολύ μεγάλη, παρόλα αυτά δεν θέλεις να χάσεις την εμπειρία του camping, το Βελούδινο Διπλό Αερόστρωμα Pavillo θα σε κάνει να νιώσεις ότι δεν έχεις φύγει από το σπίτι σου. Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό βινύλιο και έρχεται με σετ επισκευής υψηλής αντοχής. Βεβαίως, μπορείς να το συνοδεύσεις με ένα ή περισσότερα αυτοφουσκωτά μαξιλάρια Grasshoppers Elite από Polyester 52D, για να μην σηκωθείς πρωί παρέα με το αυχενικό σου σύνδρομο.

Κι επειδή το φως, όσα αστέρια κι αν υπάρχουν στον ουρανό πάντοτε χρειάζεται τη νύχτα, καθώς μπορεί να θελήσεις να περάσεις την ώρα σου διαβάζοντας ένα βιβλίο, μπορείς να βάλεις στις αποσκευές σου το Tec Led Επαναφορτιζόμενο Φωτιστικό, που έχει διαστάσεις μόλις 18 x 8.5 x 8.5 cm. Η φωτεινότητα του φτάνει τα 300 lumen επαρκής για κάθε σου δραστηριότητα και διαθέτει δύο λειτουργίες φωτισμού.

 

Τα πάντα για το φαγητό

Το φορητό ψυγείο είναι ένας από τους απαραίτητους συντρόφους στο camping. Θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις φρέσκα τα τρόφιμά σου για μεγάλο χρονικό διάστημα και δροσερά τα ποτά και τα αναψυκτικά σου. Το Igloo Wheelie Cool 36L είναι ένα ψυγείο χωρητικότητας 36L με μόνωση Ultratherm, ανθεκτικούς τροχούς και ενισχυμένη χειρολαβή, που κάνουν τη μεταφορά του εύκολη ακόμη και όταν είναι γεμάτο. Με ειδικό εσωτερικό πλαστικό για να καθαρίζει εύκολα και να μη συγκρατεί μυρωδιές. Επιπλέον, διαθέτει χωνευτές χειρολαβές για εύκολο σήκωμα. Οι διαστάσεις του είναι 57.79 x 32.71 x 40.33 cm και το βάρος του μόλις 4,31 κιλά.

Για να διατηρείς το νερό σου καθαρό και δροσερό, προτίμησε ένα υδροδοχείο Igloo Tahoe 24oz – 710ml. Χάρη στην τεχνολογία Autochug είναι κατάλληλο για χρήση με το ένα χέρι. Έχει ενσωματωμένη λαβή μεταφοράς. Πλένεται στο πλυντήριο πιάτων. Δεν έχει διαρροές και διαθέτει κλείδωμα στο καπάκι. Είναι κατασκευασμένο από Tritan και έρχεται με εγγύηση δύο ετών.

Για τις καθημερινές σου εξορμήσεις, ο θερμός Panda 500ml φαντάζει ως το ιδανικό gadget, για να διατηρείς τον καφέ, το νερό ή το αναψυκτικό σου στη θερμοκρασία που θέλεις. Το παγούρι θερμός της εταιρείας Panda είναι κατάλληλο τόσο για ζεστά όσο και για κρύα ροφήματα. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία μόνωσης διπλού τοιχώματος με κενό, εξασφαλίζει ότι η θερμοκρασία από το εσωτερικό δεν μπορεί να κινηθεί προς τα έξω. Το κενό που μεσολαβεί μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού τοιχώματος καθυστερεί πολύ την αλλαγή θερμοκρασίας επιτρέποντας έτσι να παραμένει το περιεχόμενο στην θερμοκρασία που θέλεις.

 

Σε περίπτωση που θελήσεις να περάσεις αρκετές ώρες μακριά από τη σκηνή σου, πχ για να κάνεις τροπικό μαύρισμα σε κάποια παραλία, μια τσάντα ψυγείο όπως Panda Outdoor 14L θα χωρέσει όλα τα απαραίτητα και θα τα προφυλάξει για όσο χρειαστεί. Το εξωτερικό της είναι φτιαγμένο από Polyester 600 x 300D / PVC, το εσωτερικό από PEVA και διαθέτει μόνωση 5mm PE Foam. Μεταφέρεται πολύ εύκολα καθώς οι διαστάσεις της είναι μόλις 30 x 25 x 19 cm.

Μία ή περισσότερες παγοκύστες είναι οι σύμμαχοί σου όταν θέλεις να μεταφέρεις ευπαθή προϊόντα, όπως για παράδειγμα το κρέας, το γάλα και το τυρί που ψώνισες ή για να παραμείνουν κρύα εκείνα τα κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών που έχεις στο φορητό σου ψυγείο. Προτίμησε τις Igloo Ice Block Large που είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, έχουν διαστάσεις 11,8 x 4,5 x 21,8 cm και εγγυώνται ψύξη δίχως πάγο.

 

 

Για να μη σου λείψει το καθημερινό σου εσπρεσάκι, πάρε μαζί σου μια Wacaco Nanopresso Elements. Η Nanopresso της Wacaco, είναι μία πρωτοποριακή φορητή μηχανή espresso με πίεση 18 bar και δυνατότητες που σου επιτρέπουν να απολαμβάνεις τον καφέ σου με πλούσιο άρωμα και γεύση όπου κι αν βρίσκεσαι. Με εργονομικό design και ελαφριά σχεδίαση μπορείς να τη μεταφέρεις εύκολα παντού. Τα αποσπώμενα εξαρτήματά της καθαρίζονται εύκολα και γρήγορα για να την έχεις πάντα έτοιμη προς χρήση.

 

 

Τι να μην ξεχάσεις; Ένα αντικουνουπικό, ένα στικ για τα τσιμπήματα από έντομα, ένα ζευγάρι ακουστικά για να μην ενοχλείς τους υπόλοιπους το βράδυ ούτε τα σκιουράκια που έχουν φωλιάσει λίγο πιο πέρα από τη σκηνή σου και μερικές μπαταρίες, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστούν.

Μπορείς να δεις ακόμη