CES 2019: Οι νέες OLED και LCD τηλεοράσεις της LG

by K-Admin 1

 

 

Στη CES 2019 είχαμε την ευκαιρία, μεταξύ όλων των άλλων, να δούμε και τις νέες τηλεοράσεις της LG. Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κορεάτικη εταιρεία φρόντισε να καλύψει τις ανάγκες κάθε καταναλωτή, λανσάροντας μοντέλα διαφορετικού budget, τεχνολογίας LCD και OLED.

 

Ξεκινώντας με τις εντυπωσιακότερες, οι OLED Z9, W9, E9 και C9 έρχονται με επεξεργαστή a9 Gen 2 ο οποίος σε συνδυασμό με τον αλγόριθμο deep learning, επιτυγχάνει πράγματι άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σύμφωνα με την LG, ο αλγόριθμος αυτός αναλύει πάνω από ένα εκατ. στοιχεία εικόνας, προσαρμόζοντας τα χρώματα και την αντίθεση ανάλογα με τον τύπο του περιεχομένου αλλά και τις συνθήκες του περιβάλλοντος χώρου. Η απόδοση του μαύρου χρώματος είναι εξαιρετική ενώ η τεχνολογία HDR Dolby Vision AI δείχνει τα διαπιστευτήριά της όταν υπάρχει ανάλογο περιεχόμενο, ειδικά στη Z9 των 88 ιντσών, η εμπειρία θέασης ήταν το κάτι άλλο!

Τα high end μοντέλα των τηλεοράσεων της LG υποστηρίζουν επιπλέον HDR10, HLG και Advanced HDR ενώ διαθέτουν HDMI 2.1 για 4K περιεχόμενο στα 120 Hz με eARC, χαρακτηριστικό που δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους λάτρεις του home cinema. Επιπρόσθετα, ο χρόνος καθυστέρησης έχει μειωθεί στα 13 ms, επίδοση που τα καθιστά ιδανικά για gaming. Συνυπολογίζοντας δε, τις λειτουργίες VRR και ALLM που εξασφαλίζουν καλύτερο ρυθμό ανανέωσης, οι νέες LG έρχονται να ταιριάξουν άψογα με το Xbox One, το σύστημα της Microsoft είναι το μόνο που τις υποστηρίζει.

 

 

 

Είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις νέες OLED της LG πλαισιωμένες από συστήματα home cinema 5.1 με τα αποτελέσματα να είναι εκπληκτικά. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο εδώ ήταν πως ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει το παραμικρό αφού η ίδια η τηλεόραση κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις ως προς τα επίπεδα του ήχου. Τα δε μοντέλα με ThinQ AI είναι συμβατά με Amazon Alexa και Google Assistant ενώ το Magic Remote διαθέτει και πλήκτρο Amazon Prime Video για ακόμα πιο άμεση πρόσβαση στην πλατφόρμα του Amazon.

Όσο για τις LCD τηλεοράσεις της LG, αυτές μετονομάζονται σε NanoCell TV σε μία κίνηση καθαρά για λόγους μάρκετινγκ. Οι σειρές που είδαμε στη CES ήταν οι SM9X και SM8X, με την πρώτη να ξεχωρίζει, χάρη στη ναυαρχίδα των 75 ιντσών SM99 με HDMI 2.1 και ανάλυση 8K στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Και εδώ οι επιδόσεις ήταν πάρα πολύ καλές, ενώ σε συνδυασμό με τις πιο προσιτές τιμές και το αναμενόμενα προσεγμένο design, κάνουν τα LCD μοντέλα της LG ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Η διάθεση των νέων OLED και NanoCell TV της LG θα ξεκινήσει μέχρι το καλοκαίρι.

 

Μπορείς να δεις ακόμη