CES 2019: H LG Signature TV είναι μία OLED που… ξεδιπλώνεται!

by k-Admin 3

 

Πόσες φορές δεν ευχήθηκες να μπορούσες με έναν μαγικό τρόπο να… εξαφανίσεις από το σαλόνι σου την τεραστίων διαστάσεων ολοκαίνουρια τηλεόρασή σου προκειμένου να κάνεις λίγο χώρο όταν τον έχεις ανάγκη; Αυτήν ακριβώς την επιθυμία αφουγκράστηκε η LG, ανακοινώνοντας στη CES 2019 την εμπορική διάθεση της Signature TV, της “rollable” τηλεόρασης που «ξετυλίγεται» μέσα από τη βάση της!

Πρόκειται για ένα 4K OLED μοντέλο το οποίο δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το πρωτότυπο που είχαμε δει στην περυσινή CES. Η οθόνη βρίσκεται «τυλιγμένη» μέσα στην καλαίσθητη και μίνιμαλ βάση της που χάρη στις μοντέρνες γραμμές της, εύκολα θα βρει τη θέση της σε κάθε σαλόνι. Με το πάτημα ενός κουμπιού όμως, η οθόνη των 65 ιντσών ξεδιπλώνεται από το εσωτερικό της, προσφέροντας μια κορυφαία εμπειρία θέασης.

 

 

Μην σε προβληματίζει η κατασκευή της. Οι άνθρωποι της LG ανέφεραν ότι η Signature έχει δοκιμαστεί για 50.000 τυλίγματα και ξετυλίγματα, αριθμός που με πέντε ενεργοποιήσεις και ισάριθμες απενεργοποιήσεις ημερησίως μεταφράζεται σε 5.000 ημέρες ή… 13,7 χρόνια! Όσο για την ποιότητα εικόνας της, είναι ακριβώς αυτή που θα περίμενε κανείς από ένα high end OLED πάνελ της LG χωρίς καμία έκπτωση.

Η Signature διαθέτει θύρες HDMI 2.1 ενώ υποστηρίζει Google Assistant και Amazon Alexa. Πλαισιώνεται δε από σύστημα ήχου Dolby Atmos ισχύος 100 W. Σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις της, πέραν της κανονικής της λειτουργίας, διαθέτει ακόμα δύο: μία για την προβολή ταινιών 21:9 χωρίς κενά πάνω και κάτω από την εικόνα και μία ακόμα (τη λεγόμενη “line view”) για την αναπαραγωγή μουσικής, κατά την οποία φαίνεται μόνο μια λεπτή γραμμή από την οθόνη της –μόλις ξεκινήσει η αναπαραγωγή, ακόμα κι αυτή κρύβεται.

Η Signature TV της LG αναμένεται να διατεθεί εμπορικά την άνοιξη και η τιμή της αν και δεν ανακοινώθηκε, όπως θα περίμενε κανείς, θα είναι αρκετά «τσιμπημένη».

Μπορείς να δεις ακόμη