CES 2019: Radeon VII, νέα κάρτα γραφικών με 16Gb RAM από την AMD

 

Η AMD επέλεξε να αποκαλύψει στη CES 2019 τη νέα της high end κάρτα γραφικών Radeon VII, την πρώτη στον κόσμο με λιθογραφία στα 7nm.

Η AMD Radeon VII βασίζεται στον επεξεργαστή γραφικών Vega 20 με αρχιτεκτονική Graphics Core Next 5 κι είναι σχεδιασμένη για να «τρέχει» τα πιο σύγχρονα games σε υπερ-υψηλές αναλύσεις κι υψηλά frame rates.

H μετάβαση της AMD στη λιθογραφία 7nm για τη νέα της κάρτα γραφικών έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερες αποδόσεις με χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση και παραγωγή θερμότητας. Ειδικότερα, η Radeon VII προσφέρει μνήμη 16GB HBM2, 60 computer units χρονισμένες στα 1.8Ghz και 1TB/s memory bandwidth, κάτι που μεταφράζεται σε απόδοση 13.8 teraflops.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Radeon VII προσφέρει έως και 25% υψηλότερες επιδόσεις σε σύγκριση με υφιστάμενες GPU που έχουν ανάλογη κατανάλωση ενέργειας. Μάλιστα, η AMD έκανε και μια μικρή επίδειξη των δυνατοτήτων της κάρτας, τρέχοντας το επερχόμενο Devil May Cry 5 της Capcom σε ανάλυση 4Κ και 90-115 fps.

Η AMD Radeon VII αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Φεβρουαρίου, χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Όσοι προχωρήσουν σε αγορά θα αποκτήσουν ένα από τα ψηφιακά αντίγραφα των Devil May Cry 5, Resident Evil 2 Remake και The Division 2.

Τέλος, η AMD επιβεβαίωσε πως η τεχνολογία 7nm θα έρθει σύντομα και στους επεξεργαστές Ryzen 3ης γενιάς προσφέροντας υψηλές επιδόσεις με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη