CES 2020: Η προσιτή πολυτέλεια των Samsung Galaxy A51 & A71

Σε ό,τι αφορά τα smartphones,  η Samsung στη CES παρουσίασε τα Galaxy A51 και A71, δύο προσιτές συσκευές που όμως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από πολύ ακριβότερες, ούσες σε θέση να προσφέρουν σπουδαίες εμπειρίες χρήσης.

Το Galaxy A51 διαθέτει οθόνη Infinity-O 6,5 ιντσών Super AMOLED ανάλυσης Full HD+ (2400×1080 pixels), προσφέροντας μία καθ’ όλα εντυπωσιακή εμπειρία χρήσης καθώς η οπή της κάμερας πρόσοψης των 32 MP περνά σχεδόν απαρατήρητη. Ακολουθώντας το trend των τελευταίων ετών, είναι εφοδιασμένο με τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος του: κύριο φακό 48 MP (f/2.0), ultra-wide 12 MP καθώς επίσης και φακούς βάθους και macro ανάλυσης 5 MP έκαστος.

Στα ενδότερά του συναντάμε οκταπύρηνο επεξεργαστή που σε συνδυασμό με την άπλετη RAM προσφέρει μία απόλυτα ομαλή εμπειρία χρήσης. Η εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών γίνεται σε χρόνο-μηδέν, ενώ όσο κι αν ζορίσαμε τη συσκευή στον χρόνο που περάσαμε μαζί της, αυτή δεν τα βρήκε πουθενά σκούρα. Η Samsung ανακοίνωσε πως το Galaxy A51 θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με 4, 6 και 8 GB RAM καθώς επίσης 64 και 128 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία του είναι στα 4.000 mAh και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 15 W.

 

Το Galaxy A71 είναι ελαφρώς ισχυρότερο. Διαθέτει και αυτό επεξεργαστή οκτώ πυρήνων, ωστόσο έρχεται με 128 GB αποθηκευτικού χώρου (υποστηρίζει κάρτες microSD έως και 512 GB) και 6 ή 8 GB RAM για εκείνους που το προορίζουν για ακόμα πιο βαριά χρήση. Η μπαταρία της dual SIM συσκευής διαθέτει λειτουργία ταχείας φόρτισης 25 W αλλά είναι κατά τι μεγαλύτερη απ’ αυτή του A51 στα 4.500 mAh. Τόσο το Galaxy A71 όσο και το A51 διαθέτουν αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος και αναγνώριση προσώπου.

Η Infinity-O οθόνη του Galaxy A71 είναι της ίδιας ανάλυσης μεν με αυτή του A51 (Full HD+ ή 2400×1080 pixels) αλλά Super AMOLED Plus (πρόκειται για έναν τύπο Super AMOLED που αναπτύχθηκε ειδικά από τη Samsung και βασίζεται στη γκάμα RGB προσφέροντας εικόνες με πιο έντονα χρώματα και πιο ξεκάθαρες λεπτομέρειες). Η κάμερα πρόσοψης είναι επίσης 32 MP ενώ στο πίσω μέρος συναντάμε μία τετράδα με τον κύριο φακό να είναι ανάλυσης 64 MP.

 

Και οι δύο συσκευές προσφέρουν άνετο κράτημα αποπνέοντας μία απόλυτα premium αίσθηση. Η Samsung τις τοποθετεί στη mid-range κατηγορία, στοχεύοντας σε εκείνο το κοινό που θέλει μεν κάτι σημαντικά ισχυρότερο και πιο εκλεκτό από τις budget προτάσεις της, ωστόσο δεν είναι ακόμα έτοιμο να επενδύσει σε μία από τις ναυαρχίδες της.

Το Galaxy A51 θα διατεθεί σε μαύρο, λευκό, μπλε και ροζ χρώμα ενώ το Galaxy A71 σε μαύρο, ασημί, μπλε και ροζ. Η κυκλοφορία τους τοποθετείται μέσα στον Φεβρουάριο (για επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές).

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη