CES 2023 – LG: 10 χρόνια OLED

by Zikou Stella

Όπως είχαμε γράψει στην αρχική κάλυψη η LG παρουσίασε στη CES όλες τις ανανεωμένες σειρές smart TV για το 2023. Μαζί με τις “συνηθισμένες” σειρές όμως η LG παρουσίασε και ορισμένα πραγματικά εντυπωσιακά μοντέλα, καθώς φέτος η εταιρεία κλείνει δέκα χρόνια ανάπτυξης και πρωτοπορίας με την τεχνολογία OLED.

 

 

LG Signature OLED M3

Τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED μεγάλων διαστάσεων η LG μας έχει δείξει πολλές φορές, αλλά το μέγεθος δεν είναι αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη τηλεόραση να ξεχωρίζει. Ναι, όταν δεις από κοντά το 4Κ OLED πάνελ της με διαγώνιο 97 ιντσών, σίγουρα θα σταθείς να τη χαζέψεις, αλλά εκεί που θα μείνεις πραγματικά με το στόμα ανοιχτό είναι μόλις συνειδητοποιήσεις ότι η Signature OLED M3, παίζει χωρίς καλώδια. Όλες οι συνδέσεις στην Signature OLED M3 γίνονται αλλού, στο Zero Connect Box, το οποίο διαθέτει 3 θύρες HDMI, στέλνει ασύρματα στο πάνελ σήμα 4K έως 120Hz για να απολαμβάνεις τις ταινίες, τις σειρές και το gaming σου έχοντας το χώρο απόλυτα καθαρό από ενοχλητικά καλώδια.

 

 

LG Signature OLED R

Δε σε συγκινεί αυτή η ιδέα; Τότε πως θα σου φαινόταν μία 4K OLED τηλεόραση με διαγώνιο 65 ιντσών, η οποία όταν δε λειτουργεί εξαφανίζεται μέσα στο αλουμινένιο έπιπλο που αποτελεί την βάση της; Αυτό ακριβώς κάνει η Signature OLED R, η πρώτη συρόμενη OLED τηλεόραση του πλανήτη. Η LG είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο πίσω στη CES του 2019, όμως πλέον το προϊόν είναι διαθέσιμο. Αν λοιπόν τη θες στο σαλόνι σου, ετοιμάσου να βάλεις πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς η Signature OLED R κοστολογείται στα $100.000.

 

 

LG UltraGear OLED

OLED τεχνολογία όμως έχουμε και στις οθόνες για υπολογιστές, με την LG να έχει  στο περίπτερό της στη CES 2023 τις πρώτες OLED gaming οθόνες της σειράς UltraGear, οι οποίες υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης έως 240Hz. Πρόκειται για τις UltraGear 45GR95QE, η οποία διαθέτει κυρτό πάνελ με διαγώνιο 45 ιντσών, καμπυλότητα 800R και αναλογία πλευρών 21:9 και UltraGear 27GR95QE, με επίπεδο πάνελ ανάλυσης QHD και αναλογία πλευρών 16:9. Και οι δύο οθόνες θα είναι σύντομα διαθέσιμες για αγορά.

Μπορείς να δεις ακόμη