Χαρούμενα Χριστούγεννα μένοντας σε επαφή με όλους τους αγαπημένους σου!

by Aggeliki Tsoukana

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που ερχόμαστε πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Γιορτές, συναντήσεις, βόλτες, χαρούμενα απογεύματα παρακολουθώντας όλες τις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες και σειρές. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και κάποιο αγαπημένοι που βρίσκονται πολύ μακριά, ο παππούς και η γιαγιά στην επαρχία, ο γιος ή η κόρη που εργάζεται σε άλλη πόλη ή χώρα, ο γονιός που ταξιδεύει διαρκώς. Πολλοί από εμάς ίσως ανησυχούν για την έλλειψη εορταστικής διάθεσης και χαράς.

Αλλά μην αγχώνεσαι. Γιατί υπάρχουν ακόμα πολλοί τρόποι για να μπεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ακόμα κι αν πρέπει να περάσεις τις γιορτές μακριά από τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας κάνουν πιο εύκολο από ποτέ να απολαύσεις τη συντροφιά των φίλων και της οικογένειάς σου αυτές τις γιορτές, γι’ αυτό και μοιραζόμαστε μαζί σου μερικές ιδέες για να βεβαιωθούμε ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι χαρούμενα και λαμπερά, μένοντας σε επαφή με όλους τους αγαπημένους σου.

 

 

Οι αποστάσεις δεν έχουν καμία σημασία

Η επικοινωνία με αγαπημένα μας πρόσωπα που ζουν μακριά μας γίνεται ακόμα πιο εύκολη και ευχάριστη. Οι αποστάσεις έχουν καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό χάρη στο τηλέφωνο. Ωστόσο χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά.

Το smartphone είναι πολύ-εργαλείο. Όσο κλισέ κι αν σου ακούγεται, είναι πραγματικότητα. Ακόμα και με το πιο οικονομικό smartphone ή tablet μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Ένα από τα πιο βασικά, είναι η επικοινωνία. Με φωνή, με εικόνα, με μηνύματα, με emojis, με gifs. Εσύ σίγουρα τα γνωρίζεις όλα αυτά. Μήπως ήρθε η στιγμή να τα μάθει κι η μαμά ή ο μπαμπάς;

 

Μοιράσου τις καλύτερες στιγμές σου με ένα “tap”

Ο τρόπος που μοιραζόμαστε σημαντικές στιγμές με αγαπημένα μας πρόσωπα έχει αλλάξει σημαντικά. Ξέχνα τα φυσικά άλμπουμ και τα DVDs. Μπορείς πλέον να προβάλεις ένα άλμπουμ φωτογραφιών ή και βίντεο στο tablet σου, στο smartphone σου, ή στη μεγάλη οθόνη της smart TV σου. Επιπλέον, μπορείς, με το πάτημα εντός κουμπιού, να μοιραστείς με τους αγαπημένους σου τις πιο χαρούμενες στιγμές σου.

Τώρα, αν είσαι εσύ ο γονιός που έχεις κάποιο παιδί μακριά σου, αξίζει να επενδύσεις σε τεχνολογίες που ενισχύουν την επικοινωνία με τους αγαπημένους μας. Ίσως ένα κινητό με μεγαλύτερη οθόνη και καλύτερη κάμερα, θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή σου όταν θέλεις να κάνεις μία βίντεο-κλήση με τον γιο που σπουδάζει στο εξωτερικό, ή με τα εγγόνια που χτίζουν έναν χιονάνθρωπο, όσο η μαμά τους κρατάει με ακρίβεια το κινητό της για να μην χάσεις ούτε στιγμή. Μήπως μόνο με την ιδέα συγκινήθηκες; Τότε σίγουρα ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το smartphone σου.

 

Απολαύστε ένα ολοκληρωμένο χριστουγεννιάτικο δείπνο

Ακόμα κι αν φέτος δεν μπορείς να απολαύσεις το χριστουγεννιάτικο δείπνο με την οικογένειά σου, δεν χρειάζεται να είσαι μόνος. Για άλλη μια φορά η τηλεδιάσκεψη δίνει τη λύση, καθώς σε φέρνει κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα για ένα εικονικό χριστουγεννιάτικο δείπνο. Απλά στήστε τη δική σας χριστουγεννιάτικη γιορτή, πιείτε ένα ποτήρι σαμπάνια και ξεκινήστε μια ομαδική βιντεοκλήση. Ανεξάρτητα από το πόσο μακριά είστε ο ένας από τον άλλον «στην πραγματική ζωή», με ένα εικονικό δείπνο μπορείτε ακόμα να απολαύσετε τις οικογενειακές παραδόσεις, τα γέλια και τα αστεία σας. Μπορείτε να χαρείτε πολλές πτυχές των Χριστουγέννων στο διαδίκτυο. Θα μπορούσατε ακόμη και να ανοίξετε τα δώρα σας όλοι μαζί μπροστά στην κάμερα.

 

 

Διοργάνωσε ένα χριστουγεννιάτικο διαδικτυακό πάρτι

Στις φετινές γιορτές, η απόλαυση μιας χριστουγεννιάτικης ταινίας με τους στενούς φίλους και την οικογένειά σου μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το δοκιμάσεις. Γιατί δεν διοργανώνεις ένα διαδικτυακό πάρτι με ταινία; Ετοίμασε μερικά εορταστικά σνακ, σέρβιρε λίγο ζεστό κρασί και επίλεξε την αγαπημένη σας χριστουγεννιάτικη ταινία. Τι λες για το Μόνος στο Σπίτι; Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δεις διαδικτυακά μια ταινία μαζί με αγαπημένους που βρίσκονται μακριά, όπως χρησιμοποιώντας τις αντίστοιχες λειτουργίες στο Disney Plus (GroupWatch), Amazon Prime (Watch Party). Αν είσαι συνδρομητής Netflix, μπορείς να αξιοποιήσεις το extension Netflix Party, που υπάρχει δωρεάν στον Chrome. Συνομίλησε με τους φίλους και την οικογένειά σου μέσω μηνυμάτων ή συνδεθείτε μαζί μέσω εφαρμογών, όπως το Zoom ή το Skype και θα είναι σαν να κάθεστε στο ίδιο δωμάτιο, παρακολουθώντας όλοι μαζί την ταινία και σχολιάζοντάς την.

 

 

Διασκεδάστε παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια

Εάν ανησυχείς για το πώς θα επιβιώσεις μόνος τα Χριστούγεννα, ένας τρόπος για να νικήσεις τη μοναξιά είναι να συμμετάσχεις σε μια κοινότητα διαδικτυακών παιχνιδιών. Είτε παίζεις διαδικτυακά παιχνίδια με τους φίλους σου είτε θέλεις να κάνεις νέους φίλους, πολλά βιντεοπαιχνίδια και κονσόλες έχουν μετατρέψει το παιχνίδι σε κοινωνική δραστηριότητα. Από το Fortnite και το Call of Duty έως το Grand Theft Auto υπάρχουν πολλά παιχνίδια με τα οποία μπορείς να «κολλήσεις», οπότε γιατί να μην συμμετάσχεις σε μια ομάδα και να συνομιλήσεις με κάποιο νέο άτομο μέσω της λειτουργίας συνομιλίας του παιχνιδιού; Άνοιξε τον υπολογιστή σου και ετοιμάσου για διασκέδαση και ανταγωνισμό με τους φίλους σου, νέους και παλιούς.

 

Τις πιο θερμές ευχές για τον παππού και τη γιαγιά

Όταν η μαμά κι ο μπαμπάς ανήκουν στη λεγόμενη τρίτη ηλικία, έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για επικοινωνία. Ευτυχώς, όλα τα σύγχρονα smartphones, tablets και υπολογιστές, δίνουν έμφαση στην προσβασιμότητα. Έτσι, ακόμα κι ένας άνθρωπος τρίτης ηλικίας μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για μια βιντεοκλήση, να δει βίντεο και φωτογραφίες που θα του δώσουν μεγάλη χαρά αυτές τις γιορτινές μέρες.

Μπες στο www.kotsovolos.gr και ανακάλυψε όλα τα προϊόντα τεχνολογίας που θα σε κρατήσουν σε επαφή με τους αγαπημένους σου, που θα βρίσκονται μακριά αυτές τις γιορτές.

Μπορείς να δεις ακόμη