Cinemagic 14 Οκτωβρίου: Όσα παρουσίασε η Xiaomi

by Aggeliki Tsoukana

 

 

H Xiaomi μας παρουσίασε τα νέα, καινοτόμα της προϊόντα στο διαδικτυακό event που διεξήχθη στις 14 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο αυτής της παρουσίασης είχαμε ανακοινώσεις για τη νέα σειρά smartphones της εταιρείας, για το tablet Xiaomi Pad 5, για νέα προϊόντα οικοσυστήματος καθώς και για μια ανανεωμένη έκδοση του M11 lite.

 

 

Τα πιο συναρπαστικά νέα έρχονται με τα καινούρια smartphones της Xiaomi, τα Xiaomi 11T και 11Τ pro, τα οποία είναι σίγουρο πως θα σε ενθουσιάσουν με τις εντυπωσιακές δυνατότητές τους.

Κατασκευαστικά και στο μεγαλύτερο μέρος των τεχνικών χαρακτηριστικών τους είναι ίδια, ωστόσο υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις στο κομμάτι του επεξεργαστή, της μπαταρίας, του φορτιστή και του ήχου.

Διαθέτουν οθόνη 6.67’’ AMOLED FHD+ (2400×1080) με φωτεινότητα 800nits, αντίθεση 5.000.000:1, συμβατότητα με περιεχόμενο Dolby Vision και HDR10+, αλλά και ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, ενώ επάνω από την οθόνη έχει τοποθετηθεί η επικάλυψη Gorilla Glass Victus.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 128GB ή 256GB UFS 3.1. Να σημειωθεί, επίσης, ότι στο μοντέλο Pro έχει τοποθετηθεί ξεχωριστό σύστημα ψύξης.

Περνώντας στις κάμερες, αμφότερα διαθέτουν κύριο αισθητήρα 108MP, δεύτερο αισθητήρα 8MP ultrawide 120º και τρίτο αισθητήρα 5MP με τηλεφακό και δυνατότητα αυτόματης εστίασης από απόσταση μόλις 3cm και 7cm που θα σου προσφέρουν μια μοναδική και απαράμιλλη “cinemagic” εμπειρία.

Στην πρόσοψη του Xiaomi 11T υπάρχει αισθητήρας 16MP, ενώ στο Xiaomi 11T Pro ελαφρώς μεγαλύτερος αισθητήρα 20MP. Να αναφέρουμε ότι το Xiaomi 11T έχει δυνατότητα λήψης 4K video στα 60fps, ενώ το Pro ανεβαίνει ως τα 8K στα 30fps με ενεργό HDR10+ που ζωντανεύει κάθε εικόνα και βελτιώνει αφάνταστα τον ρεαλισμό. Επιπλέον συμπεριλαμβάνονται η Λειτουργία Νυκτός και το ολοκαίνουριο Audio Zoom, που μπλοκάρει εξαιρετικά τους ήχους του περιβάλλοντος.

Στο hardware έχουμε την πρώτη σημαντική διαφορά στο κομμάτι του επεξεργαστή. Το βασικό μοντέλο διαθέτει MediaTek Dimensity 1200 Ultra (6nm) με επεξεργαστή γραφικών ARM Mali-G77 MC9, ενώ το Xiaomi 11T Pro διαθέτει Qualcomm Snapdragon 888 (5nm) με επεξεργαστή γραφικών Adreno 660 GPU.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά συναντάμε κεραίες Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, 5G/LTE, ηχεία stereo με Dolby Atmos (ρυθμισμένα από την harman kardon στο Pro), αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι και μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh. Στο μεν Xiaomi 11T η φόρτιση γίνεται σε ισχύ έως 67W, αλλά στο 11T Pro φτάνουμε στα 120W. Η Xiaomi αναφέρει ότι τα 120W δεν θα επηρεάζουν ιδιαίτερα τη χωρητικότητα της μπαταρίας, αφού μετά από 800 κύκλους φόρτισης πέφτει στο 80% του αρχικού φορτίου.

Τα Xiaomi 11T και 11Τ pro αποτελούν δύο εντυπωσιακές προσθήκες στη σειρά προϊόντων της Xiaomi, αν και υπήρξαν κι άλλες εκπλήξεις στο event.

Aνακοινώθηκε μια ανανεωμένη έκδοση του Xiaomi Mi 11 lite με το Xiaomi Mi11 lite 5G – new edition με κομψό λεπτό design. Πολυτελές, ανθεκτικό στις πτώσεις, με εντυπωσιακή κάμερα που περιλαμβάνει night mode και υποστήριξη διπλής SIM 5G, το Xiaomi M11 lite 5G είναι το τέλειο smartphone για σένα!

 

 

Παρουσιάστηκε επίσης τo νέο Xiaomi Pad 5 με ικανότητα split screen και swift notes, για να είσαι παραγωγικός με ευκολία. To Pad 5 διαθέτει ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, 1 δισεκατομμύριο χρώματα, και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να εργάζεσαι γρηγορότερα και εξυπνότερα. Είναι ιδανικό για κάθε εργασία από μηνύματα και video calls, έως φοβερή εμπειρία gaming με την 11’’ οθόνη του. Θα υποστηρίζει το Smart Pen, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτώβρη και θα διαθέτει δύο κουμπιά με δυνατότητα screenshot και άλλων, καθώς και μαγνητική ταχεία φόρτιση.

Τέλος, έχουμε την ανακοίνωση κυκλοφορίας των ακουστικών Redmi Buds Pro με noise cancellation 35db, 28 ώρες αναπαραγωγής ήχου, Bluetooth 5.2 και ασύρματη φόρτιση καθώς και του νέου Mi Electric Scooter, που διαθέτει μικρή οθόνη ελέγχου λειτουργιών και στα 600W, 3 mode ταχύτητας. Έχει διπλά τακάκια φρεναρίσματος και αντέχει κατά το μέγιστο 100 κιλά.

Μία ιδιαίτερη προσθήκη επίσης στη σειρά προϊόντων οικοσυστήματος της Xiaomi είναι το Mi Smart Fryer. Με ικανότητες προγραμματισμού γευμάτων μέσω του Mi Home App και μεγάλο εύρος θερμοκρασίας, το Mi Smart Fryer θα σου προσφέρει ακόμα μία καινοτομία που θα κάνει την καθημερινότητά σου ευκολότερη.

Ήρθε η ώρα λοιπόν, να ενθουσιαστείς και να βυθιστείς κι εσύ στον κόσμο των έξυπνων προϊόντων Xiaomi.

Μπορείς να δεις ακόμη