Copilot+ PCs – Η υπολογιστική ισχύς περνάει σε νέα διάσταση

by Zikou Stella

H Microsoft συνεχίζει να επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη και στο πρόσφατο event της αποκάλυψε τα πλάνα της για τους υπολογιστές του μέλλοντος. Με τον όρο Copilot+, η αμερικανική εταιρεία στοχεύει να κάνει σταδιακά τα γλωσσικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης να τρέχουν τοπικά σε έναν υπολογιστή και όχι στο cloud, όπως συμβαίνει σήμερα, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στους χρήστες, ό,τι και αν κάνουν, όπου και αν βρίσκονται.

Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί ένα laptop ως Copilot+ PC θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με neural processor (NPU) απόδοσης 40+ TOPs(trillions of operations per second),SSD χωρητικότητας τουλάχιστον 256GB και τουλάχιστον 16GB RAM.

Τα Copilot+ PCs θα προσφέρουν:

 

Αυξημένες Επιδόσεις

Με μια NPU που υποστηρίζεται από την ισχύ των Snapdragon X chipsets, οι χρήστες θα απολαμβάνουν μοναδικές εμπειρίες, με αστραπιαίες ταχύτητες και επιδόσεις υψηλού επιπέδου.

 

Παραγωγικότητα

Η δημιουργικότητα και η παραγωγικότητα ενισχύονται σημαντικά με τις μοναδικές εμπειρίες που παρέχουν τα Copilot+ PCs, χάρη στις υπερσύγχρονες δυνατότητες των Snapdragon X Elite και Snapdragon X Plus.

 

 

 

Μοναδική Αξία

Με τα Copilot+ PCs όλα γίνονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, χάρη στην πανίσχυρη NPU που είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει απαράμιλλες εμπειρίες ταχύτητας και αυτονομίας, έχοντας στο επίκεντρο την ασφάλεια.

 

Μεγάλη Αυτονομία Μπαταρίας

Θα δημιουργείς και θα διασκεδάζεις όπου και αν βρίσκεσαι, ημέρα και νύχτα, καθώς ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των επεξεργαστών της Qualcomm, είναι η χαμηλή κατανάλωση, που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μπορείς να χρησιμοποιείς το Copilot+ PC σου για έως και 15 ώρες πλοήγησης, ταχύτερα από ποτέ.

 

 

Επεξεργαστική Ισχύς Χωρίς Όρια

Με 45 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο (TOPS), το laptop μετατρέπεται σε ένα πανίσχυρο εργαλείο, με ταχύτητα που θα απογειώσει ακόμα και τις πιο απαιτητικές εργασίες.

 

Ασφάλεια

Σίγουρα δεν ενδιαφέρουν μόνο οι επιδόσεις, αλλά και η μέγιστη ασφάλεια των δεδομένων. Με τα Windows 11, τα Copilot+ PCs είναι εφοδιασμένα με όλα τα απαραίτητα εργαλεία που παρακολουθούν όλες τις αόρατες απειλές στο παρασκήνιο και τις εξουδετερώνουν άμεσα, ενώ ο χρήστης συνεχίζει να εργάζεται χωρίς διακοπές, δίχως να χάνει τον ειρμό της σκέψεις ή να διακόπτει τον παραγωγικό του οίστρο.

Κατά τη διάρκεια του Microsoft Build 2024 παρουσιάστηκαν και ορισμένες από τις λειτουργίες που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία χρήσης όσων επιλέξουν να κάνουν δικό τους ένα Copilot+ PC.

 

 

Cocreator

Οι δυνατότητες δημιουργίας και επεξεργασίας εικόνων με τεχνητή νοημοσύνη περνάνε σε νέο επίπεδο με τα Copilot+ PCs και ενσωματώνονται στα Windows 11. Για παράδειγμα, αξιοποιώντας το NPU παράλληλα με μικρά αλλά ισχυρά γλωσσικά μοντέλα, η Microsoft έχει ενισχύσει με τεχνητή νοημοσύνη δημοφιλείς δημιουργικές εφαρμογές όπως το MS Paint. Η νέα λειτουργία Cocreator επιτρέπει στους χρήστες να «δίνουν εντολές» με πινελιές και προτροπές κειμένου, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακές εικόνες που δημιουργούνται από το AI σε πραγματικό χρόνο.

 

 

Windows Studio Effects

Με το Windows Studio Effect, δεν χρειάζεσαι επιπλέον φώτα, ακριβούς φακούς ή ηχομονωμένα δωμάτια. Τα εφέ στούντιο θα βελτιώσουν αυτόματα τον φωτισμό και θα βοηθήσουν στην ακύρωση του θορύβου κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων. Mε λειτουργίες όπως το portrait lighting, eye contact και voice focus θα δημιουργήσεις το κατάλληλο περιβάλλον για βιντεοκλήσεις επαγγελματικού επιπέδου.

 

 

Live Captions/ Live Translation

Τα Copilot+ PCs αυτοματοποιούν τα Live Captions και το Live Translation (Δημιουργία υπότιτλων και μεταφράσεων σε πραγματικό χρόνο), γεγονός που τα κάνει ακόμα πιο προσβάσιμα για τους χρήστες. Οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης καλύπτουν όλο το φάσμα των εφαρμογών που τρέχουν σε αυτούς τους υπολογιστές, με άμεση μετάφραση σε 40 διαφορετικές γλώσσες, ακόμα και όταν δεν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

 

 

Κωτσόβολος – Ο Απόλυτος προορισμός για Copilot+ PCs

Ο Κωτσόβολος, πρωτοπόρος της τεχνολογίας δεν θα μπορούσε παρά να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στον τομέα των Copilot+ PCs, προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να αποκτήσεις όλη την υπολογιστική ισχύ που χρειάζεσαι, με ακόμα περισσότερες ευκολίες, αναβαθμισμένες με τεχνητή νοημοσύνη. Μπορείς ήδη να προ- παραγγείλεις το Asus Vivobook S 15 OLED που αναμένεται να τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 18 Ιουνίου 2024. Έρχεται με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon X, οθόνη OLED 15,6’’, 32GB RAM, SSD 1000GB και μονάδα επεξεργασίας γραφικών Qualcomm Adreno.

Επίσης, το επόμενο διάστημα αναμένονται και τα νέα Surface Copilot+ PCs της Microsoft και αν έχεις τη δυνατότητα θα χαρούμε να σε δούμε σε ένα από τα καταστήματά μας, όπου το έμπειρο προσωπικό θα σε καθοδηγήσει βήμα προς βήμα στην απόκτηση του υπολογιστή που θα καλύψει απόλυτα κάθε σου ανάγκη για δημιουργία και διασκέδαση.

Με τα Copilot+ PCs και τα Windows 11, η υπολογιστική ισχύς ανοίγει νέους συναρπαστικούς ορίζοντες.

Η δύναμη του AI είναι στα χέρια σου!

Μπορείς να δεις ακόμη