Δες το σίδερο αλλιώς…

by Zikou Stella

Το σιδέρωμα δεν είναι και η πιο ευχάριστη εμπειρία για τους περισσότερους και πιθανότατα ούτε η δική σου. Σίγουρα όμως απολαμβάνεις να φοράς φρεσκοσιδερωμένα ρούχα όταν ετοιμάζεσαι για τη δουλειά ή την έξοδο σου. Οι άνθρωποι φαίνεται πως ξεκίνησαν να σιδερώνουν τα ρούχα τους τον 15ο αιώνα. Οι πρώτες συσκευές σιδερώματος ήταν μεταλλικές και άνοιγαν στο πάνω μέρος όπου και τοποθετούσαν καυτά κάρβουνα για να πιάσουν την κατάλληλη θερμοκρασία.

Επειδή όμως, τα παραπάνω ανήκουν στο παρελθόν και εσύ χρειάζεσαι την κατάλληλη συσκευή που θα απλοποιήσει τη διαδικασία του σιδερώματος και θα φερθεί στα ρούχα σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δώσε βάση καθώς οι παρακάτω προτάσεις είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

 

 

Η δύναμη του ατμού στο χέρι σου

Τα ατμοσίδερα αποτελούν την πιο διαδεδομένη τεχνολογία σιδερώματος και η Tefal με το FV9845 Ultimate προσφέρει υψηλής ποιότητας σιδέρωμα, αλλά και προστατεύει τα ρούχα. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για ένα σίδερο με τόσες έξυπνες ρυθμίσεις που θα σου λύσει τα χέρια. Έχει ισχύ 3200 watt, παρέχει συνεχόμενο ατμό έως 260 gr/min για αποτελεσματική απομάκρυνση τσακίσεων, ενώ μέσω του φίλτρου 2 σε 1 Micro-Calc Filter αποτρέπει τους λεκέδες από τα άλατα που δημιουργούνται κατά το σιδέρωμα.

Διαθέτει μεγάλο δοχείο χωρητικότητας 350ml για σιδέρωμα χωρίς διακοπή και μέσω της πλάκας Durilium AirGlide στο κάτω μέρος του εξασφαλίζει υψηλή ολίσθηση για εύκολο και γρήγορο σιδέρωμα. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως η επίστρωση Autoclean της Tefal βοηθάει την πλάκα σιδερώματος να μένει καθαρή ακόμα και μετά από χρόνια χρήσης. Τέλος, επειδή υπάρχεις και εσύ που ξεχνας το σίδερο και υπάρχει κίνδυνος να κάψεις την αγαπημένη σου μπλούζα, το FV9845 Ultimate σβήνει μετά από 30 δεύτερα ακινησίας με την πλάκα προς τα κάτω και μετά από 8 λεπτά αν το αφήσεις να ακουμπά στη βάση του.

 

Η Philips δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Το GC4909/60 έχει ισχύ 3000 watt, η πλάκα Steam Glide Elite που διαθέτει έχει επίστρωση τιτανίου για εξαιρετική ολίσθηση και η συνεχής παροχή ατμού (έως 250gr/min) διεισδύει έως και 50% περισσότερο μέσα στο ύφασμα για άμεση αφαίρεση των τσακίσεων.

Ξέχνα πλέον τους λεκέδες από σταγόνες νερού, καθώς το σύστημα διακοπής σταξίματος που διαθέτει έχει ήδη μεριμνήσει για αυτό. Το μεγάλο δοχείο νερού (300ml) σου επιτρέπει να σιδερώνεις περισσότερα ρούχα με ένα γέμισμα, ενώ το σύστημα Quick Calc Release σε απαλλάσσει από τα άλατα διασφαλίζοντας τη ζωτικότητα της συσκευής. Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως διαθέτει αυτόματη απενεργοποίηση 2 λεπτά αφού μείνει ακίνητο με στραμμένη την πλάκα προς τα κάτω και 8 λεπτά αφού παραμείνει ακίνητο στη βάση του.

Αν δύο επιλογές είναι λίγες υπάρχει πάντα και μία τρίτη σε πρίπτωση που θες να «ρίξεις μια ματιά». Το Braun TexStyle 9 SI 9281 απλοποιεί τη διαδικασία του σιδερώματος. Έχει ισχύ 3100 watt, ισχυρή ροή ατμού (έως 230gr/min), η πλάκα FreeGlide 3D προσφέρει μεγάλη κάλυψη και ομαλή κύλιση πάνω στα υφάσματα και η λειτουργία iCare που προστατεύει τα υφάσματα των αγαπημένων σου ρούχων.

Κάτι ακόμα που αξίζει να τονιστεί είναι η μεγάλη ακρίβεια που προσφέρει το άκρο ακριβείας του Braun TexStyle 9 SI 9281. Επιτρέπει την αφαίρεση ακόμα και των πιο δύσκολων ζαρωμάτων, προστατεύοντας ταυτόχρονα το ρούχο. Επιπλέον, το βελτιωμένο σύστημα Στοπ Ροής αποτρέπει πιθανές διαρροές νερού.

 

Γρήγορα και άψογα με σύστημα

Καλά τα σίδερα, αλλά επειδή μπορεί να είσαι fan των συστημάτων σιδερώματος υπάρχει πάντα η Rowenta με το  Easy Steam VR5121, αλλά και η Juro Pro με το Atmos 3. Οι δύο παραπάνω περιπτώσεις συγκεντρώνουν λίγο πολύ όλα εκείνα που επιθυμείς για να σιδερώσεις γρήγορα και αποτελεσματικά.

Το Easy Steam VR5121 διαθέτει ισχύ 2400 watt, χωρητικότητα δοχείου 1.4lt και παραγωγή ατμού 110gr/min. Από την άλλη πλευρά, το Atmos 3 έχει 2200 watt ισχύ, χωρητικότητα δοχείου 1.4lt και παραγωγή ατμού 120 gr/min. Σε κάθε περίπτωση, όποιο από τα δύο συστήματα σιδερώματος και να επιλέξεις, σίγουρα θα εντυπωσιαστείς από τις πλάκες που διαθέτουν. Συνδυάζουν ασφάλεια και άψογο αποτέλεσμα σε κάθε σιδέρωμα. Η επιλογή είναι δική σου.

Μπορείς να δεις ακόμη