Φορητό gaming: Οι καλύτερες επιλογές της αγοράς σε gaming Laptoρs

by Zikou Stella

Όσο οι εποχές και οι γενιές αλλάζουν, αλλάζουν και οι συνήθειες στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις συνήθειες μας γύρω από την τεχνολογία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κομμάτι του gaming.

Παλαιότερα οι προκαταλήψεις είχαν διαμορφώσει μια σκοτεινή εικόνα για τους gamers. Πολλοί τους φαντάζονταν ως κάτι απομονωμένο και απόμακρο, ξεχνώντας πως κάποτε είχαν αποτελέσει και οι ίδιοι αυτό το οποίο φαντάζονταν ως τόσο μακρινό. Όπως είπαμε παραπάνω όμως οι εποχές άλλαξαν. Οι gamers έχουν πάρει τη θέση που τους αναλογεί, όχι μόνο σε επίπεδο hobby, αλλά και σε επίπεδο αναγνώρισης τους ως αθλητές με την ευρύτερη έννοια (e-sports).

Η εξέλιξη του χώρου έχει φέρει στην επιφάνεια μία νέα τάση, η οποία έχει να κάνει με τη δυνατότητα να παίζεις ανά πάσα στιγμή όπου και να βρίσκεσαι. Για να μπορείς όμως να απολαμβάνεις το παιχνίδι χωρίς «εκπτώσεις», χρειάζεσαι το κατάλληλο laptop που θα σε βοηθήσει να το υλοποιήσεις.

 

Οι παίκτες και ο… «σαμουράι»

Μια πολύ καλή επιλογή για gaming laptop αποτελεί το Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 R5-5600H. Το συγκεκριμένο laptop σου προφέρει gaming εμπειρία ανώτερη από το κανονικό. Διαθέτει επεξεργαστή AMD Ryzen 5, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 3050Ti, μνήμη DDR4 και δίσκο SSD PCIe.

Ο επεξεργαστής AMD Ryzen επιτυγχάνει άψογη απόκριση, η οθόνη  15,6” Full-HD ανάλυσης με ταχύτατους ρυθμούς ανανέωσης, αναβαθμίζει στο έπακρο το παιχνίδι σου, ενώ το πληκτρολόγιο 4-Zone RGB με οπίσθιο φωτισμό μεγιστοποιεί την ακρίβεια των κινήσεων σου.

 

Εκτός της Lenovo, πολύ δυνατά στον χώρο των gaming laptops έχει μπει και η HP με το Pavilion 15-eh2005nv R7-5825U (15,6’’) να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το βασικό «όπλο» του είναι η μεγάλη διάρκεια μπαταρίας που σου επιτρέπει να κάνεις περισσότερα πράγματα για περισσότερο χρόνο χωρίς φόρτιση. Περιέχει επεξεργαστή AMD Ryzen 7, κάρτα γραφικών AMD Radeon και δίσκο M.2 PCIe NVMe SSD.

Η ισχυρή του μπαταρία σε συνδυασμό με το fast charge που διαθέτει (από το 0% στο 50% σε 45 λεπτά), αποτελούν πολύ σημαντικά εργαλεία στο χέρι σου. Αν σε αυτό προσθέσουμε τα ηχεία τεχνολογίας  HP Audio Boost, την εξαιρετικά διαυγή εικόνα ευρείας προβολής (178ο) και το υψηλής ακρίβειας touchpad μπορείς να καταλάβεις πως δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό laptop για παιχνίδι.

 

Φεύγοντας από τα γνωστά, ας πάμε σε κάτι διαφορετικό. Ο «σαμουράι» της παρέας, το MSI Katana GF66 i7-12650H, είναι αυτό που «κόβει στα δύο» τον ανταγωνισμό στα κορυφαία games. Ας αφήσουμε όμως τα λογοπαίγνια και ας πάμε σε αυτά που έχουν σημασία. Κυκλοφορεί με επεξεργαστή Intel Core i7, κάρτα γραφικών Nvidia RTX 3050Ti, μνήμη RAM 16Gb και δίσκο M.2 2280 PCIe 4.0×4 NVMe.

Ο επεξεργαστής 10 πυρήνων, η Full HD οθόνη IPS (15,6’’) σε συνδυασμό με την κάρτα γραφικών NVIDIA RTX 3050Ti αναβαθμίζουν την εμπειρία σου. Τέλος, ο εντυπωσιακός φωτισμός RGB σε συνδυασμό με το key travel 1.7mm εγγυώνται ταχύτατη απόκριση σε κάθε σου πάτημα για να πετυχαίνεις πάντα τον στόχο σου με ακρίβεια τομής… κατάνα.

Μπορείς να δεις ακόμη