Διακοπές με το Scooter σου, τα αξεσουάρ που θα χρειαστείς

by Aggeliki Tsoukana

Τα ηλεκτρικά scooter και πατίνια αποτελούν τον πιο έξυπνο τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη. Αρκούν λίγες ώρες φόρτισης και είσαι έτοιμος να απολαύσεις μια ξέγνοιαστη, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον βόλτα, σχεδόν οπουδήποτε.

Παράλληλα, η ευκολία του αυτόματου χειρισμού με την απουσία συμπλέκτη και ταχυτήτων καθιστά τα ηλεκτρικά μηχανάκια τον πιο βολικό και ευκολοδήγητο «σύντροφο» για την πόλη. Όταν αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται με την ηλεκτροκίνηση, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για καύσιμα, αποτελούν τον πιο trendy, οικονομικό και οικολογικό τρόπο μετακίνησης που κάποιος θα μπορούσε να επιλέξει για τις καλοκαιρινές του διακοπές, κι όχι μόνο.

Ό,τι κι αν έχεις επιλέξει, το σίγουρο είναι ότι ένα ηλεκτροκίνητο δίκυκλο μπορεί να δώσει άλλον αέρα στις καλοκαιρινές διακοπές σου. Έτσι, ετοιμάσαμε για σένα μια λίστα με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ που θα χρειαστείς. Για να είναι οι βόλτες σου πιο ευχάριστες και πιο ασφαλείς!

 

Ο απαραίτητος προστατευτικός εξοπλισμός

Το κράνος είναι “must” για κάθε σου μετακίνηση με δίκυκλο όχημα. Για σένα που σου αρέσουν οι βόλτες με το ηλεκτρικό πατίνι σου, καλό είναι να εξοπλιστείς με επιγονατίδες και μαξιλαράκια αγκώνων για να αποφύγεις τραυματισμούς από τυχόν ατυχήματα. Αρκεί να αγοράσεις ένα σετ προστασίας για να τα έχεις όλα.

Ένα κράνος όπως το Fiat F500-HSM-W είναι ιδανικό για να είσαι προστατευμένος και παράλληλα να μην κουράζεται το κεφάλι και ο αυχένας σου. Θα σε προστατεύει χωρίς να καν να καταλαβαίνεις ότι το φοράς.

 

 

Για να μεταφέρεις άνετα προσωπικά είδη και gadgets

Μία τσάντα μεταφοράς είναι ό,τι χρειάζεσαι για εύκολη μεταφορά των προσωπικών αντικειμένων όπως τα γυαλιά ηλίου, τον φορτιστή του smartphone σου, ένα μπουκάλι νερό, ακουστικά κ.λπ. Μάλιστα, με ευέλικτες προτάσεις όπως η τσάντα μεταφοράς UrbanGlide, σου επιτρέπει να μεταφέρεις πιο άνετα το ηλεκτρικό σκούτερ. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιείς φορητό ηχείο Bluetooth με λειτουργία hands free και ειδική βάση για το ηλεκτρικό σου scooter.

Επιπλέον, με μια τσάντα μεταφοράς θα μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου τα απαραίτητα έγγραφα και είδη πρώτης ανάγκης, όταν ταξιδεύεις ή απολαμβάνεις τις ομορφιές του νησιού με το ηλεκτρικό σου μηχανάκι. Γιατί με προτάσεις όπως το υπερσύγχρονο E110SE Launch Edition e-motorcycle της Segway μπορείς να διανύσεις άνετα μια απόσταση έως 97 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

 

 

 

Για να είσαι πάντα εντός δρόμου

Τα ελαστικά χάνουν από τη φύση τους πίεση μέσω της διαδικασίας του εμποτισμού. Οι αλλαγές των εξωτερικών θερμοκρασιών μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα με την οποία τα ελαστικά χάνουν αέρα. Αυτή η αλλαγή είναι πιο έντονη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που το κλίμα είναι θερμότερο. Εκτός από το θέμα ασφάλειας, η ελλιπής πίεση αέρα είναι η πρωταρχική αιτία που παθαίνει ζημιά το ελαστικό, γι’ αυτό ενδείκνυται ο τακτικός έλεγχός της.

Ευτυχώς, δεν είναι ανάγκη να ψάχνεις κάθε φορά βουλκανιζατέρ και βενζινάδικα για να φουσκώνεις ή να συμπληρώνεις αέρα στα λάστιχα του ηλεκτρικού scooter σου. Ειδικά όταν βρίσκεσαι στην επαρχία ή σε κάποιο νησί, είναι δυσεύρετα. Αρκεί μία συσκευή όπως το Xiaomi Portable Electric Air Compressor 1S για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

 

 

Για να καταγράφεις τις καλοκαιρινές διαδρομές σου

Όσο καλή κι αν είναι η κάμερα του smartphone σου, σίγουρα δεν είναι τόσο ευέλικτη όσο αυτή μιας action cam. Οι action cameras είναι συνήθως σχεδιασμένες για να τοποθετούνται σε τιμόνι, κράνος ή ακόμη και σε ρούχο. Οι περισσότερες προτάσεις χρησιμοποιούν ιμάντες, βίδες στήριξης, λαβή κρατήματος, ή βεντούζες. Έτσι διατηρείται η βάση σταθερή. Σιγουρέψου αν θέλεις μια βάση που θα παραμένει σταθερή ή αν χρειάζεσαι μία που να περιστρέφεται όταν είναι απαραίτητο.

Μοιράσου τη χαρά σου με τους φίλους σου στα social media. Με μοντέλα όπως η GoPro HERO10 Black Action Camera θα μπορείς να κάνεις και live streaming σε ανάλυση 1080p στα social media με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μιας και έχουμε ήδη αναφερθεί στο smartphone και στην κάμερα που θα πάρεις μαζί σου, μην ξεχάσεις να τα συνδυάσεις με ένα power bank για να μην «ξεμείνεις» ποτέ από μπαταρία!

Μπορείς να δεις ακόμη