Διαμόρφωσε τη βεράντα σου με βάση το lifestyle σου!

by Zikou Stella

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και σε πολύ λίγο καιρό το μπαλκόνι και η βεράντα μας θα είναι τα πιο αγαπημένα σημεία του σπιτιού μας για τους επόμενους μήνες. Συναντήσεις με φίλους, χαλαρά απογεύματα για διάβασμα και μουσική, νυχτερινές «εξορμήσεις» για ταινίες, κουβεντούλα ή απλά για αγνάντεμα. Όποιες κι αν είναι οι συνήθειες σου, το σημαντικότερο είναι να διαμορφώσεις τη βεράντα σου σύμφωνα με τα γούστα σου και το δικό σου τρόπο ζωής!

Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες για διαρρύθμιση / διακόσμηση, αλλά και μερικά εργαλεία που θα χρειαστείς για να φτιάξεις τη βεράντα των ονείρων σου.

 

Τα απαραίτητα «μερεμέτια»

Ίσως να έχεις πολύ καιρό να περιποιηθείς τα κάγκελα του μπαλκονιού, τα εξωτερικά έπιπλα, ή άλλα σημεία που έχουν φθορά. Εδώ θα χρειαστείς να εξοπλιστείς με μικρά, αλλά πολύτιμα εργαλεία χειρός. Όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις το μπαλκόνι σου, αλλά θα είναι «σύμμαχοι» για κάθε μερεμέτι στο σπίτι.

Ένα κατσαβίδι μπαταρίας θα σε βοηθήσει να σφίξεις τις βίδες που έχουν λασκάρει από καρέκλες, παγκάκια και τραπεζάκια, να συναρμολογήσεις κάποιο εξωτερικό έπιπλο ή να διακοσμήσεις το μπαλκόνι.

Ένα δραπανοκατσάβιδο είναι ιδανικό για τις εργασίες τρυπήματος, ενώ ένα πιστόλι θερμοκόλλησης όπως είναι η  σειρά Bosch Gluey, θα σε βοηθήσει να απελευθερώσεις τη δημιουργικότητά σου!

 

Φτιάξε ένα μικρό κήπο στο μπαλκόνι

Το μέγεθος της βεράντας ή του μπαλκονιού δεν έχει καμία σημασία όταν υπάρχει όρεξη και μεράκι. Σκέψου μόνο την ποιότητα και όχι την ποσότητα, αφού υπάρχει πάντα χώρος για έναν όμορφο κήπο.

Ακόμα και με δύο-τρεις γλάστρες μπορείς να δημιουργήσεις ένα κάθετο κήπο, τοποθετώντας τα φυτά το ένα δίπλα στο άλλο στο δάπεδο του μπαλκονιού. Βάλε μια έξτρα πινελιά τοποθετώντας μια ξύλινη επιφάνεια στο σημείο του μπαλκονιού ή της βεράντας που θέλεις να κρύψεις. Τα καλλωπιστικά φυτά και τα λουλούδια αποτελούν όαση πράσινου και ηρεμίας που θα απολαμβάνεις καθημερινά στον χώρο του σπιτιού σου.

Κόκκινα τριαντάφυλλα, κίτρινες μαργαρίτες ή μερικά κλαδιά αμυγδαλιάς θα δώσουν ένα άρωμα αισιοδοξίας στον χώρο σου και θα τονώσουν τη διάθεσή σου.

 

Βρες τις πιο ευρηματικές γλάστρες

Ένα παλιό μεταλλικό δοχείο σκουπιδιών, δοχεία καφέ, μέχρι ένας παλιός νεροχύτης μπορεί να φανούν καλλιτεχνικά και εκλεκτικά αντικείμενα για γλάστρες! Φρόντισε μονάχα τα δοχεία που θα χρησιμοποιήσεις να μην είναι επενδυμένα με οτιδήποτε τοξικό (όπως το μολύβδινο χρώμα, για παράδειγμα). Σημαντική λεπτομέρεια εδώ αποτελεί η εξέταση της αποστράγγισης για οποιαδήποτε αυτοσχέδια γλάστρα αποφασίσεις τελικά να χρησιμοποιήσεις. Το έδαφος πρέπει να στεγνώνει μεταξύ των ποτισμάτων, καθώς η υπερχείλιση οδηγεί σε καταστροφή των φυτών. Ενναλακτικά, χρησιμοποίησε γλάστρες και ζαρντινιέρες με αποστράγγιση.

 

Ένας μικρός «παράδεισος» με αναρριχώμενα φυτά

Αν ο χώρος σου είναι μικρός που δεν επιτρέπει τη συντήρηση πολλών φυτών και λουλουδιών, τότε τα αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα μπαλκονιού είναι μία καλή ιδέα για να δώσεις μία πράσινη νότα στο σπίτι σου. Υπάρχουν είδη φυτών που δε χρειάζονται πολύ χρόνο για συντήρηση και είναι ανθεκτικά και ανεξάρτητα, όπως το ρυγχόσπερμο ή ο κισσός, που θα στολίζουν το μπαλκόνι σου χειμώνα καλοκαίρι.

 

Για να είναι τα φυτά σου πάντα λαμπερά

Όταν έχεις φυτά στο μπαλκόνι σου, θα χρειαστείς και τα απαραίτητα εργαλεία κήπου για να τα διατηρείς πάντα φρέσκα και λαμπερά.

Σκαλιστήρια, κλαδευτήρια, φτυάρια κήπου και ένα λάστιχο ποτίσματος είναι απαραίτητα «αξεσουάρ» για κάθε επίδοξο κηπουρό! Για να φροντίζεις τα φυτά ή το λαχανόκηπο που έχεις «χτίσει» στο μπαλκόνι σου.

Το σκαλιστήρι θα σε βοηθήσει να ισιώνεις το χώμα, ή να απομακρύνεις υπολείμματα. Το κλάδεμα είναι απαραίτητο για να ενισχύσεις την ανάπτυξη των βλαστών και την εμφάνιση πλούσιας ανθοφορίας. Ένα φτυάρι κήπου είναι ιδανικό για φύτευση και μεταφύτευση, ενώ ένα εργονομικό λάστιχο θα σε βοηθήσει στον τακτικό καθαρισμό της βεράντας σου. Για το πότισμα, προτίμησε ένα ποτιστήρι ή ακόμη καλύτερα, αγόρασε ένα πιστόλι ρυθμιζόμενης ροής, ώστε το νερό να τρέχει μόνον όταν πατάς τη σκανδάλη.

 

Ώρα για διακόσμηση

Χρησιμοποίησε το πιστόλι σιλικόνης Bosch Gluey για να δημιουργήσεις διάφορα καλλιτεχνήματα, να κρεμάσεις φαναράκια ή να δημιουργήσεις συνθέσεις με αρωματικά κεριά για πιο ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Κρέμασε στον τοίχο διάφορες κορνίζες με αφίσες για να αναδείξεις το μπαλκόνι σου και θα δώσει ένα ονειρικό αποτέλεσμα.

Λουλούδια και μπουκάλια

Μιλήσαμε για γλάστρες και λουλούδια, ας δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να τα συνδυάσεις με «αφηρημένες» διακοσμήσεις, ανέξοδα!

Μια απλή, πλην όμως πρωτότυπη ιδέα, είναι να αξιοποιήσεις μικρή συλλογή μπουκαλιών με σπάγκο σε ασύμμετρα μήκη. Στερέωσέ τα με ένα σχοινί ή λεπτό συρματόσχοινο στον πιο μεγάλο τοίχο του μπαλκονιού σου. Αρκούν λίγα λουλούδια για να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Δημιούργησε μια οπτική «ομοιομορφία» διακοσμώντας ένα έπιπλο εξωτερικού όπως για παράδειγμα ένα τραπεζάκι ή ένα σκαμπό ή ακόμα και ένα πρεβάζι παραθύρου, μια εσοχή του τοίχου, ένα ράφι, με απολύτως όμοια μπουκάλια που θα συνδυάσεις με χρωματικά όμοια λουλούδια. Μια ιδέα που ταιριάζει τόσο σε ρουστίκ διακόσμηση, όσο και σε μίνιμαλ αισθητικής σπίτια ή εξοχικά.

 

Για βραδιές BBQ

Αν εσύ ή κάποιος φίλος σου το έχει με το outdoor ψήσιμο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιλέξεις την κατάλληλη για το χώρο και τα γούστα σου ψησταριά. Από ψησταριές υγραερίου, κάρβουνου, ηλεκτρικές, μέχρι ψησταριές εσωτερικού χώρου, μπορείς να επιλέξεις ό,τι χρειάζεσαι.

Και όπως πάντα, στο www.kotsovolos.gr θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να διαμορφώσεις τη βεράντα των ονείρων σου!

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Βρες όλα όσα χρειάζεσαι εδώ ή επισκέψου ένα από τα καταστήματά μας.

Μπορείς να δεις ακόμη