Διαθέσιμο το YouTube VR για τους κατόχους του Oculus Go VR

 

 

Το YouTube διέθεσε την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για τους κατόχους Oculus Go mobile VR.

Η  YouTube VR app είναι διαθέσιμη μέσω του Oculus Store αποτελώντας ακόμα μία προσθήκη μετά τις αντίστοιχες εφαρμογές για τα Samsung Gear VR, Sony PlayStation VR, Google Daydream VR και desktop VR headsets. Αποτελεί μια ιδιαίτερα χρήσιμη προσθήκη στο Oculus Go, το οποίο απευθύνεται σε χρήστες VR που αξιοποιούν την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας κυρίως για να απολαμβάνουν βίντεο και λιγότερο για VR gaming.

Η εφαρμογή VR του You Tube υποστηρίζει βίντεο 360 μοιρών και τυπικό βίντεο σε VR theater. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι, ακόμα και τα βίντεο που δεν είναι γυρισμένα σε 360 μοίρες, οι χρήστες μπορούν να τα εξερευνήσουν εκ των έσω. Προσφέρει επίσης social features, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να παρακολουθούν βίντεο με φίλους που χρησιμοποιούν VR headsets.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η υποστήριξη VR videos στο You Tube ξεκίνησε το 2015, ενώ η εν λόγω εφαρμογή κυκλοφόρησε αρχικά μόνο για smartphones, είτε μέσω Google Cardboard ή μέσω του Google Daydream View. Τρία χρόνια μετά, το YouTube αποτελεί πλέον μέρος ενός οικοσυστήματος VR, το οποίο μετατρέπει κάθε βίντεο της πλατφόρμας σε μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

 

Μπορείς να δεις ακόμη