Είσαι ιδιοκτήτης; Δώσε υπεραξία στο υπό ενοικίαση σπίτι σου με προηγμένα συστήματα ασφαλείας

by Zikou Stella

Το σπίτι μας είναι το μέρος που περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ζωής μας. Αποτελεί το “καταφύγιο” για την ξεκούρασή μας και φυσικά το μέρος όπου απολαμβάνουμε όμορφες στιγμές. Ωστόσο, το αίσθημα της απόλυτης χαλάρωσης πρέπει να συνδυάζεται και με αυτό της ασφάλειας.  Η παραβατικότητα έχει αυξηθεί. Οι δείκτες είναι αμείλικτοι. Ένα “έξυπνο” σπίτι είναι η επιλογή που το θωρακίζεις και ξενοιάζεις.

Έτσι, δεν αποτελεί έξτρα πολυτέλεια το να συμπεριλάβεις ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας, ώστε να προστατέψεις την περιουσία σου, μία επένδυση που αναμφίβολα δίνει υπεραξία κατά την ενοικίαση του χώρου σε κάθε υποψήφιο ενδιαφερόμενο.

O ενοικιαστής θα προτιμήσει σίγουρα ένα “θωρακισμένο” σπίτι και θα αισθανθεί ασφαλής από την πρώτη στιγμή, πόσο μάλλον όταν μπορεί να το ελέγχει real time από όπου κι αν βρίσκεται (εργασία, ψώνια, διασκέδαση, διακοπές). Τα «έξυπνα» συστήματα ασφαλείας όπως κάμερες, αισθητήρες κίνησης και καπνού αποτελούν τη ναυαρχίδα στον τομέα του «smart home».

Υπάρχουν πλέον ολοκληρωμένες και προπάντων οικονομικές λύσεις για το σπίτι.

 

 

Δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι σου…

Οι IP κάμερες δεν κοιμούνται ποτέ

Υπάρχει πληθώρα επιλογών σε IP κάμερες που εγκαθιστάς πανεύκολα και χρειάζονται μόνο μια σύνδεση στο διαδίκτυο. Οι περισσότερες κάμερες της αγοράς διαθέτουν λειτουργίες ανίχνευσης κίνησης και σε ειδοποιούν στο δευτερόλεπτο. Είναι στο χέρι σου να την κινείς 360ο μοίρες από το smartphone σου ή να ενεργοποιείς τον συναγερμό αναχαιτίζοντας τη δράση του επίδοξου εισβολέα.

Τα δεδομένα της κάμερας μπορούν να αποθηκευτούν σε μια υπηρεσία cloud ή ακόμη και σε μία micro SD κάρτα, ώστε να τα παρακολουθήσεις αργότερα. Παράλληλα, ανάλογα ποια εταιρεία επιλέξεις μπορείς στη συνέχεια να δημιουργήσεις ένα οικοσύστημα έξυπνων συσκευών. Για παράδειγμα με την Home Security IP Camera Tapo C200 μπορείς να εποπτεύεις τον χώρο σου 24/7. Διαθέτει ανάλυση Full HD 1080p, οριζόντιο εύρος 360°, κάθετο εύρος 114° και λειτουργία νυκτός. Συνδυάζοντας την με άλλες συσκευές Tapo όπως αισθητήρες, έξυπνες πρίζες και λάμπες, άμεσα ενεργοποιείς όλα τα φώτα στο σπίτι.

 

 

Δεν περνάει… κουνούπι

Σε ένα έξυπνο σύστημα ασφαλείας δεν πρέπει να παραληφθεί και ο ανιχνευτής κίνησης. Τοποθετείται όπου σε βουλεύει και ανιχνεύει οποιαδήποτε απελευθέρωση θερμότητας προκαλείται από την κίνηση κάποιου εισβολέα. Υπάρχουν έξυπνοι αισθητήρες που εντοπίζουν, σε πραγματικό χρόνο, όλες τις ανθρώπινες κινήσεις, αδιαφορώντας για τις κινήσεις των κατοικίδιων.

 

 

Όπου υπάρχει καπνός

Ένας έξυπνος ανιχνευτής καπνού, όπως σε όλα τα σύγχρονα ξενοδοχεία, έτσι και σε ένα σπίτι προς ενοικίαση, δεν πρέπει να λείπει. Σε ενημερώνει άμεσα σε περίπτωση ανίχνευσης καπνού οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι. Αποστέλλει άμεσα ειδοποίηση στο κινητό σου, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί τη σειρήνα του ανιχνευτή καπνού. Ο Somfy Ανιχνευτής Καπνού Home Alarm Smart Home αποτελεί μία ιδανική λύση, καθώς μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες τέτοιες συσκευές μέσα στο σπίτι.

 

 

Προστασία απ’την… εξώπορτα

Τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί η τάση, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, για τη χρήση μίας ακόμη έξυπνης συσκευής.

Πρόκειται για το έξυπνο κουδούνι πόρτας που αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας. Με 24ωρη έξυπνη επιτήρηση, το άγρυπνο μάτι εξοπλισμένο με αισθητήρα ανθρώπινου σώματος και τεχνολογία αναγνώρισης ανθρώπινου σχήματος AI, παρακολουθεί τις μη φυσιολογικές κινήσεις στην πόρτα σου και στέλνει ειδοποιήσεις στο smartphone σου μόλις εντοπιστούν. Το Xiaomi Smart Doorbell αποτελεί μία άριστη λύση για σένα και τον ενοικιαστή σου.

Ένα ασφαλές σπίτι, είναι ένα ιδανικό σπίτι. Επενδύοντας είτε σε ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας ή σε μεμονωμένες συσκευές, το σπίτι γίνεται απροσπέλαστο.

Τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας σου δίνουν τον απόλυτο έλεγχο, προσφέροντας αυξημένη ασφάλεια και προστασία. Ανεκτίμητο για τις ημέρες που ζούμε. Το σπίτι γίνεται “φρούριο” και φυσικά πιο θελκτικό για τον υποψήφιο ενοικιαστή που θα αισθανθεί ασφαλής και ξέγνοιαστος.

Κι αν τυχόν δυσκολευτείς, ο Κωτσόβολος έχει φροντίσει και για μία τέτοια περίπτωση, καθώς διαθέτει εξειδικευμένους τεχνικούς που αναλαμβάνουν την εγκατάσταση ή την ρύθμιση, όπως εσύ επιθυμείς.

 

Μπορείς να δεις ακόμη