Ένα ασημένιο, ένα χάλκινο και οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών για το Σάββατο 04/09.

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Το 10ο μετάλλιο για τη χώρα μας κατάφεραν να φέρουν ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, η Άννα Ντέντα και η αναπληρωματική Αναστασία Πυργιώτη. Στο ομαδικό μπότσια BC3 οι Έλληνες συμμετέχοντας πήραν μια εύκολη νίκη στον μικρό τελικό απέναντι στο Χονγκ Κονγκ με 7-0 και κατόρθωσαν έτσι να πάρουν και το χάλκινο μετάλλιο. Στον ημιτελικό του αγωνίσματος ηττήθηκαν από τους Ιάπωνες με σκορ 5-1.

 

 

‘‘Ασημένιος’’ ο Θανάσης Προδρόμου στους φετινούς Παραολυμπιακούς αγώνες. Ο αθλητής του στίβου στον τελικό του άλματος εις μήκους Τ20 πραγματοποίησε μια υπέροχη προσπάθεια. ‘‘Πέταξε’’ και το καλύτερο άλμα του μετρήθηκε στα 7.17 μέτρα. Αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση για τον Έλληνα άλτη και πέρα από ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ του χάρισε και το ασημένιο μετάλλιο!

Ένας από τους μεγαλύτερους τόσο σε ηλικία όσο και σε ψυχή, συμμετέχοντες στους φετινούς Παραολυμπιακούς αγώνες για την Ελλάδα είναι ο Λάζαρος Στεφανίδης. Σε ηλικία 64 ετών ο Στεφανίδης στον τελικό της σφαιροβολίας F33 κατέλαβε την 7η θέση. Η καλύτερη βολή για αυτόν μετρήθηκε στα 8.20 και η προσπάθεια του παραμένει αξιέπαινη.

 

 

Μια θέση στον τελικό των 200 μέτρων Τ64 κατάφερε να πάρει ο αθλητής Μιχάλης Σεϊτης καθώς στα προκριματικά τερμάτισε 3ος με χρόνο 22.95. Παρά το γεγονός πως η επίδοση του αυτή αποτέλεσε νέο φετινό ρεκόρ ο Σεϊτης μπόρεσε να τη βελτιώσει στον τελικό. Εκεί ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα καταλαμβάνοντας την 6η θέση με χρόνο 22.87. Επίδοση που αποτελεί πλέον την καλύτερη φετινή επίδοση για τον Σεϊτη.

Μπορείς να δεις ακόμη