Το 9ο μετάλλιο για την Ελλάδα και τα αποτελέσματα της Παρασκευής 03/09.

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Χάλκινο ήταν το 9ο συνολικά μετάλλιο που απέσπασε η χώρα μας από τους φετινούς Παραολυμπιακούς και ήρθε από την κολύμβηση και την αθλήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου. Στα προκριματικά κατάφερε να κάνει νέο πανελλήνιο ρεκόρ έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση και να πάρει το εισιτήριο του τελικού. Εκεί έκανε μια εκπληκτική κούρσα στα 50 μέτρα ύπτιο S4 και κάλυψε την απαιτούμενη απόσταση σε χρόνο 49.63. Με την επίδοση της αυτή πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Ήταν το 3ο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κολύμβηση, μετά από αυτά των Τσαπατάκη και Μιχαλεντζάκη.

 

 

Στο ακόντιο F54 ο Μανώλης Στεφανουδάκης λίγο έλειψε να ανέβει στο βάθρο και να πάρει το μετάλλιο. Παρόλα αυτά κατέλαβε την 4ο θέση καθώς η καλύτερη βολή του μετρήθηκε στα 30.45 μέτρα. Όπως δήλωσε και ο ίδιος το αποτέλεσμα του αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα. Χαρά γιατί εκπροσώπησε τη χώρα του και τον τόπο του αλλά και μια στεναχώρια για το ότι βρέθηκε πολύ κοντά στο μετάλλιο αλλά δεν το κατέλαβε.

 

 

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Σεβδικαλής στον τελικό των 400 μέτρων Τ62. Κατάφερε με μια εξαιρετική εμφάνιση να πάρει την 5η θέση, με χρόνο 52.51.

Εξίσου καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο πρωταθλητής Στέλιος Μαλακόπουλος καταλαμβάνοντας τελικά την 8η θέση. Ολοκλήρωσε τον αγώνα του με νέο ατομικό ρεκόρ και επίδοση 56,75.

 

 

Η αθλήτρια του στίβου Στέλλα Σμαραγδή κατόρθωσε να πάρει την 6η θέση στον τελικό του άλματος εις μήκος T47. Το καλύτερο της άλμα που της έδωσε και την 6η θέση μετρήθηκε στα 5.19 μέτρα.

Το εισιτήριο για την ημιτελική φάση κατάφερε να πάρει η ελληνική ομάδα στο τουρνουά ζευγαριών μπότσια. Με τους Πολυχρονίδη, Ντέντα και Πυργιώτη να επικρατούν, αυτή τη φορά επί της Νότιας Κορέας η ελληνική ομάδα πήρε την πρόκριση. Το σκορ της νίκης ήταν 3-2.

 

 

Στα προκριματικά των 50 μέτρων ελεύθερο τουφέκι τριών στάσεων R7 SH1 ο Έλληνας αθλητής Σωτήρης Γαλόγαυρος κατάφερε να πάρει την 15η θέση. Η εξαιρετική του εμφάνιση ολοκληρώθηκε όταν τελείωσε τον αγώνα με 1131 βαθμούς.

Εκτός τελικού έμειναν οι αθλητές της κολύμβησης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και Ιωάννης Κωστάκης. Αγωνίζονταν στα 100 μέτρα πεταλούδα S8 και στα 200 μέτρα ελεύθερο S3 αντίστοιχα. Ο Μιχαλεντζάκης τερμάτισε με 1:05.69 έχοντας τον 9ο καλύτερο χρόνο στα προκριματικά, ενώ ο Κωστάκης σημείωσε την 12η επίδοση με χρόνο 4:31.22.

Μπορείς να δεις ακόμη