Ένας τετράποδος φίλος μπορεί να γίνει το καλύτερο δώρο για το ταίρι σου!

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Η γιορτή των ερωτευμένων βρίσκεται προ των πυλών και εσύ ακόμη δεν έχεις βρει το δώρο που θα πάρεις στον «Βαλεντίνο» σου; Ίσως ένα από τα πιο γλυκά δώρα που θα μπορούσες ποτέ να κάνεις στο ταίρι σου είναι να του χαρίσεις έναν παντοτινό φίλο, ένα σκύλο ή μια γάτα. Σίγουρα αποτελεί ένα δώρο που αυτόματα υποχρεώνει σε πολλές ευθύνες αφού τα ζωάκια δεν είναι παιχνίδια, ωστόσο λίγοι μπορούν να αντισταθούν μπροστά σε δυο γλυκά ματάκια και μια ουρίτσα που κουνιέται μόλις σε βλέπει. Η υιοθέτηση ενός τετράποδου φίλου συμβολίζει πολλά και είναι ένα δώρο που υπόσχεται παντοτινή αγάπη αφού πάντα θα υπάρχει κάτι που θα σας δένει. Είναι μια μεγάλη απόφαση να γίνεις γονέας μιας μικρής «ψυχής» αλλά αξίζει τον κόπο.

Όσο για τα υπόλοιπα μην προβληματίζεσαι καν. Το θέμα της καθαριότητας και της περιποίησής του πες πως έχει ήδη λυθεί και ο νέος σου φίλος μπορεί ανενόχλητος να παίζει και να κοιμάται στον καναπέ ή στο χαλί σου. Χάρη στις ειδικές σκούπες και στον σχεδιασμό που έχουν ώστε να σε απαλλάσσουν και από την πιο μικρή τριχούλα, εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απολαμβάνεις την παρέα του νέου σου φίλου. Παράλληλα, οι συσκευές για την περιποίησή του, θα σε απαλλάξουν από περιττά έξοδα και θα σου εξοικονομήσουν χρόνο.

 

 

Πέτυχε το ιδανικό περιβάλλον για εσένα και το κατοικίδιο σου

Η συμβίωση με ένα νέο «συγκάτοικο» στο σπίτι φαντάζει λίγο δύσκολη στην αρχή, ειδικά αν δεν το έχεις επιχειρήσει ξανά. Η αγάπη όμως που μπορεί να σου προσφέρει ένα κατοικίδιο είναι ικανή να τα ισορροπήσει όλα.

Το ιδανικό που θα μπορούσες να κάνεις είναι με τον τρόπο σου να δημιουργήσεις ένα κατάλληλο περιβάλλον τόσο για εσένα όσο και για τον νέο σου φίλο. Όλα ξεκινούν όταν το ζωάκι είναι σε μικρή ηλικία, ειδικά όταν πρόκειται για σκυλάκι. Τα πιο μικρόσωμα κατοικίδια που περιορίζονται σε κάποιο κλουβί σου κάνουν τη ζωή λίγο πιο εύκολη. Τα κουτάβια λοιπόν έχουν την τάση να μην μπορούν να ελέγξουν για το πρώτο διάστημα τις κενώσεις τους, με αποτέλεσμα να λερώνουν διάφορα σημεία του σπιτιού.

Ξεκίνα με τα βασικά. Επίλεξε και στρώσε το χαλί που επιθυμείς, κατά προτίμηση να είναι λεπτό, και εμπότισε το με αιθέριά έλαια. Μερικές σταγόνες αρκούν. Στα σκυλιά δεν αρέσουν κάποιες μυρωδιές οπότε δεν θα επιλέξουν το χαλί σου για τις ανάγκες τους.

Οι τριχούλες από την άλλη που αφήνουν σε κάθε γωνία του σπιτιού σίγουρα μπορούν να σε βγάλουν εκτός εαυτού, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Οι σκούπες νέας τεχνολογίας που κυκλοφορούν πλέον, περιέχουν ειδικά εξαρτήματα ικανά να ρουφήξουν και την πιο μικρή τρίχα του φίλου σου. Ειδικά και μακριά εξαρτήματα σχεδιασμένα για τον τέλειο καθαρισμό των χαλιών και ικανά για να μην αφήσουν ίχνος τρίχας. Αν λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι και δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου να σκουπίζεις όποτε θες, μια σκούπα ρομπότ μπορεί να σου λύσει τα χέρια. Όσο εσύ θα κάνεις τις δικές σου δουλειές αυτή θα «κόβει» βόλτες στο σπίτι και θα καθαρίζει μέχρι και την τελευταία γωνιά από τις ανεπιθύμητες τρίχες. Πολλές από τις σκούπες ρομπότ μπορούν και να σφουγγαρίζουν, όπως και η πλυντική σκούπα. Αν παρόλα αυτά θέλεις το σφουγγάρισμα να είναι αποκλειστικά δική σου υπόθεση, πριν ξεκινήσεις ρίξε μερικές σταγόνες από το μαλακτικό σου για να απαλλαγείς από τις μυρωδιές.

 

 

Σωστή περιποίηση τριχώματος

Ανάλογα με τη ράτσα, το μέγεθος και το τρίχωμα του κατοικίδιου, θα πρέπει να λαμβάνει την ανάλογη φροντίδα του τριχώματος του. Το θέμα του μπάνιου και του κουρέματος είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία αλλά και πολυέξοδη.

Τι θα έλεγες λοιπόν να γλιτώσεις χρόνο και χρήματα κάνοντας εσύ την περιποίηση που έχει ανάγκη το ζωάκι σου; Μπορεί να σου ακούγεται λίγο δύσκολο αλλά στην πράξη δεν είναι. Ανάλογα τη ράτσα κάποια ζωάκια πρέπει να κουρεύονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος τους. Το μόνο που σου χρειάζεται άρα είναι μια ξυριστική μηχανή και μια ειδική βούρτσα. Με τη βούρτσα μπορείς να το χτενίζεις τακτικά και να αφαιρείς τις πολλές τρίχες ειδικά σε περιόδους όπου μαδάνε.

Πέρα από το αισθητικό κομμάτι και αυτό της καθαριότητας όταν κουρεύεις το κατοικίδιο σου νιώθει και αυτό πιο ανανεωμένο και λιγότερο βαρύ. Κατά προσέγγιση λοιπόν, δυο φορές τον χρόνο το λιγότερο θα πρέπει να αναλάβεις αυτά τα χρέη. Αν το καλοσκεφτείς δεν είναι και άσχημο.

Μην διστάσεις να αποκτήσεις ένα κατοικίδιο μόνο και μόνο γιατί υπερτερεί ο φόβος για το κάτι διαφορετικό και άγνωστο. Ίσως μερικές φορές μπαίνοντας στο σπίτι σου η μυρωδιά να μην είναι ίδια με αυτή που είχες συνηθίσει αλλά ένας καθαριστής αέρα μπορεί πολύ εύκολα να σου λύσει το πρόβλημα.

 

Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο αγκαλιά με την νέα σου συντροφιά

Η ημέρα των ερωτευμένων πλησιάζει και αν ακόμη δεν είχες βρει το δώρο που θα κάνεις στο ταίρι σου, μόλις σου το προτείναμε!

Χάρισε στο αγαπημένο σου πρόσωπο την ανιδιοτελή αγάπη που μπορεί και ξέρει να προσφέρει μόνο ένα κατοικίδιο. Παραμέρισε τις δυσκολίες γιατί μπορούν πολύ εύκολα να αντιμετωπιστούν και μάθε την αληθινή αγάπη στα μάτια ενός σκύλου ή μιας γατούλας.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: σκούπα, σκούπα ρομπότ, πλυντική, καθαριστής αέρα.

Μπορείς να δεις ακόμη