Έρχεται δυνατότητα live streaming στο Netflix;

by Aggeliki Tsoukana

Μπορεί το Netflix να στηρίζεται μέχρι σήμερα στο on demand streaming και στο binge watching – σε σένα δηλαδή που ξεκινάς να βλέπεις ένα επεισόδιο και δεν σταματάς αν δεν ξημερώσει -, όμως σύμφωνα με ρεπορταζ του Deadline η υπηρεσία εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει και ζωντανές εκπομπές στο πρόγραμμά της. Για την ώρα η δυνατότητα αυτή βρίσκεται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης της και σε πρώτη φάση θα αφορά εκπομπές χωρίς σενάριο και stand-up comedy specials.

Αν όμως το πείραμα πετύχει θα μπορούσαμε σιγά σιγά να δούμε να έρχονται στο Netflix talent shows με δυνατότητα ψηφοφορίας, συναυλίες ή ακόμα και αθλητικό περιεχόμενο (παραδοσιακό ή eSports). Άλλωστε η υπηρεσία έχει επενδύσει πολύ σε σειρές που βασίζονται σε δημοφιλή gaming franchises (Minecraft:Story Mode, Castlevania, Dragon’s Dogma, The Witcher, DOTA: Dragons Blood, Arcane, The Cuphead Show!) και ετοιμάζει και αρκετές ακόμα (Resident Evil, Tekken:Bloodline, Assassin’s Creed, Cyberpunk: Edgerunners, Splinter Cell, Tomb Raider, Bioshock, Sonic Prime, Pokemon, Horizon Zero Dawn), ενώ όλα σχεδόν τα docuseries που υπάρχουν στην πλατφόρμα και έχουν να κάνουν με τον κόσμο του αθλητισμού (The Last Dance, Undefeated, F1: Drive to Survive, Icarus) έχουν τύχει μεγάλης αποδοχής.

Αν αναρωτιέσαι γιατί ψάχνεται η υπηρεσία προς αυτή την κατεύθυνση, η απάντηση είναι απλή: το Netflix περνάει κρίση. Μεγάλη κρίση. Η παντοκρατορία του στην αγορά του video streaming έχει αρχίσει να κλονίζεται καθώς δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες (Apple TV, Amazon Prime, HBO Max Disney+), ενώ έχει χάσει μεγάλο μέρος από τον κατάλογο των ταινιών και σειρών που αγόραζε από άλλα δίκτυα. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των τιμών που έχει κάνει, έχουν στριμώξει την υπηρεσία και η μετοχή της έχει χάσει τα δύο τρίτα της αξίας της από την αρχή του χρόνου, οπότε πρέπει να βρεθεί γρήγορα η συνταγή που θα μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα και θα λειτουργήσει ξανά ως κράχτης.

Εσύ θα παρακολουθούσες ζωντανό περιεχόμενο στο Netflix;

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη