Εύκολα παγωτά για όλους!

by Ioanna Tsoutsia

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Με παγωτομηχανή ή χωρίς αυτή τα παγωτά φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, και θα τους δροσίσουμε όλους, μικρούς-μεγάλους στο σπίτι ή στο εξοχικό!

 

 

Παγωτό μπισκότο

Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το παγωτό και θα σου ζητάνε να το φτιάχνεις ξανά και ξανά.

 

Υλικά για ενάμιση λίτρο περίπου

  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα ή άλλο της επιλογής μας
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά ή άλλα της επιλογής σας πχ cookies

 

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στην κουζινομηχανή την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστο μείγμα σαν γιαούρτι. Προς το τέλος προσθέτουμε το λικέρ και αφού χτυπήσουμε λίγο ακόμη τη μεταφέρουμε σε ξεχωριστό μπολ.
  2. Ρίχνουμε στον κάδο της κουζινομηχανής το ζαχαρούχο γάλα, τις βανιλίνες και το τυρί κρέμα. Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα ωραίο μείγμα. Ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα και χτυπάμε για λίγο ακόμη όλα τα υλικά μαζί.
  3. Σπάζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα στο μείγμα. Το μεταφέρουμε σε μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
  4. Σερβίρουμε σε μπολ κόβοντας σε μπάλες με το ειδικό σκουπ.

 

 

Εύκολο παγωτό βατόμουρο

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και παγωτό φράουλα. Είναι τόσο εύκολο κι απλό!

 

Υλικά 1 λίτρο περίπου

  • 300 γρ. βατόμουρα φρέσκα ή blueberries κατεψυγμένα
  • 150 γρ. γάλα πλήρες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι ούζο

 

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα βατόμουρα μαζί με τη ζάχαρη, το ούζο και το γάλα.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε το μείγμα των βατόμουρων και χτυπάτε για λίγο ακόμα να γίνουν όλα μαζί ομοιογενές μείγμα.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ μεταλλικό, το σκεπάζουμε με το καπάκι του και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει για ένα 8ωρο τουλάχιστον. Καλό είναι να το ανακατέψουμε στο ενδιάμεσο μια δυο φορές με ένα πιρούνι για να αφρατέψει και να μην πιάσει πάγο.
  4. Σερβίρουμε σε μπολ κόβοντας μπάλες με το ειδικό σκουπ παγωτού.

 

 

Παγωτό κρέμα με σταφίδες και ρούμι

Ένα ιδιαίτερα νόστιμο και με ωραία κρεμώδη υφή που θα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα!

 

Υλικά για 8 -10 άτομα:

  • 200 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 4 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 2 βανίλιες

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Προσθέτουμε και τις σταφίδες και αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις μαζί.
  2. Προσθέτουμε και το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσουν. Κρατάτε στην άκρη 5 κουταλιές από τις σταφίδες αφού τις στραγγίσουμε καλά και πολτοποιούμε τις υπόλοιπες στον πολυκόφτη μαζί με το σιρόπι.
  3. Χτυπάμε στην κουζινομηχανή την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κάνει κορυφές, ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα σας να αποκτήσει ξανά κορυφές.
  4. Αδειάζουμε το παγωτό σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και ρίχνουμε από πάνω τον πουρέ της σταφίδας καθώς και τις στραγγισμένες σταφίδες που κρατήσαμε στην άκρη.
  5. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε απαλά τα δυο μείγματα κάνοντας «οκτάρια» έτσι ώστε να δημιουργηθούν κύματα και διχρωμίες στο παγωτό μας.
  6. Καλύπτουμε το δοχείο με καπάκι και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε το παγωτό σε ποτήρια κόβοντας μπάλες με το ειδικό σκουπ.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κουζινομηχανή, μίξερ, μπλέντερ, πολυκόφτης.

Μπορείς να δεις ακόμη