Εξασφάλισε υγιεινή ατμόσφαιρα στο σπίτι με καθαριστή αέρα

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Είναι και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η ατμόσφαιρα στο σπίτι μας είναι πολλές φορές πιο επιβαρυμένη από την ατμόσφαιρα της πόλης. Το μονοξείδιο του άνθρακα, η χρήση απορρυπαντικών, η οικιακή σκόνη, η υγρασία, επιβαρύνουν σημαντικά την κατάσταση.

Δεν αρκεί μόνο το άνοιγμα των παραθύρων για να εξασφαλίσεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα του αέρα στον εσωτερικό χώρο. Ειδικά τις μέρες που επικρατεί υπερβολική ζέστη ή παγετός, κρατάμε τα παράθυρα κλειστά για να προφυλαχθούμε από τις καιρικές συνθήκες.

Σίγουρα προτεραιότητά σου είναι να έχεις μία υγιεινή και καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι του, άρα ξεκίνα να βελτιώνεις την ποιότητα του αέρα που αναπνέεις εσύ και η οικογένειά σου. Ένας καθαριστής αέρα μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σου.

 

Πες «αντίο» στις εποχικές αλλεργίες

Οι καθαριστές αέρα είναι σχεδιασμένοι για να βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Καταπολεμούν αποτελεσματικά τον καπνό τσιγάρου, αιθαλομίχλη, μικρόβια, ιούς-βακτήρια, γύρη, σκόνη, ακάρεα, καυσαέρια, αλλεργιογόνα κτλ. Μειώνουν τα συμπτώματα άσθματος και αλλεργιών, απομακρύνοντας από τον αέρα σωματίδια σκόνης και γύρης.

Η αποτελεσματικότητα ενός καθαριστή αέρα οφείλεται κυρίως στα πολλαπλά στάδια φιλτραρίσματος του αέρα. Με ειδικά φίλτρα για μεγάλα σωματίδια σκόνης και τρίχωμα από τα κατοικίδια, για κατακράτηση σωματιδίων που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, ή και με φίλτρο ενεργού άνθρακα για να αποστειρώνει και να απομακρύνει τις ανεπιθύμητες οσμές στον χώρο.

Τα πιο προηγμένα μοντέλα, είναι εξοπλισμένα με επιπλέον φίλτρα, που καθαρίζουν τον εισπνεόμενο αέρα από τις χημικές ουσίες που περιέχουν φορμαλδεΰδη, η οποία συναντάται συνήθως στα ντουλάπια, στο πάτωμα, στους τοίχους, ή στα έπιπλα. Άλλα μοντέλα διαθέτουν και αντιβακτηριακό φίλτρο που, μεταξύ άλλων, απορροφά την υγρασία και αποτρέπει τον σχηματισμό μούχλας.

 

 

Διπλό όφελος με λειτουργία ιονισμού

Υπάρχουν μοντέλα, όπως το Rohnson R9600 Pure Air Ιονιστής-Καθαριστής Αέρα, όπου διαθέτουν και λειτουργία ιονισμού. Ο ιονιστής βασίζεται στην εκπομπή φορτισμένων ιόντων στην ατμόσφαιρα, τα οποία «παγιδεύουν» τα σωματίδια και έτσι αυτά αντί να αιωρούνται, προσκολλώνται σε κάποια επιφάνεια. Ουσιαστικά, δεν καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τα σωματίδια, απλά τα κάνουν να μην αιωρούνται. Ο ιονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τελικό στάδιο σε έναν καθαριστή αέρα.

 

 

Άνεση στο μέγιστο

Θα συναντήσεις μοντέλα με τεχνολογία Wi-Fi για μεγαλύτερη άνεση και ευκολία χρήσης. Μπορείς να ρυθμίζεις και να προγραμματίζεις τη λειτουργία της συσκευής από όπου κι αν βρίσκεσαι μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone ή το tablet σου. Από την οθόνη του κινητού σου, μπορείς να ενημερώνεσαι ανά πάσα στιγμή και για την κατάσταση που επικρατεί στην ατμόσφαιρα του χώρου σου.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις όπως π.χ. με το Xiaomi Mi Air Purifier 2S καθαριστή αέρα, θα μπορείς να ελέγχεις όλες τις συνδεδεμένες οικιακές συσκευές Xiaomi μέσα από μία εφαρμογή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις τη δωρεάν εφαρμογή Mi Home App στο smartphone σου. Έπειτα μπορείς να ελέγξεις τον καθαριστή από οπουδήποτε με τη χρήση της εφαρμογής.

Έλεγξε την ποιότητα του αέρα, τη θερμοκρασία, την υγρασία, προσάρμοσε την ισχύ του ανεμιστήρα και όρισε ώρα ενεργοποίησης της συσκευής, ενώ η εφαρμογή θα σε ειδοποιήσει όποτε χρειαστεί να αλλάξεις το φίλτρο.

 

Για να απολαμβάνεις την αίσθηση της απόλυτης ησυχίας

Είτε εργάζεσαι είτε απλά χαλαρώνεις στον καναπέ σου, διαβάζοντας ένα βιβλίο, παίζοντας στην κονσόλα, ή παρακολουθώντας την αγαπημένη σου εκπομπή στη smart TV σου, όλες οι δραστηριότητές σου μπορούν να πραγματοποιούνται χωρίς την παραμικρή ενόχληση. Ειδικά κατά τις ώρες που χρειάζεσαι απόλυτη ηρεμία και συγκέντρωση, με τη χρήση της αθόρυβης λειτουργίας (Sleep ή Silent), που υπάρχει στα περισσότερα μοντέλα, μπορείς να απολαμβάνεις ξέγνοιαστός κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σου, μέσα σε ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον που ο καθαριστής αέρα έχει διαμορφώσει για σένα.

 

 

Καθαρός αέρας, καλύτερη ζωή

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε τα τελευταία χρόνια ανέδειξαν την ανάγκη για να κάνουμε τον αέρα στο σπίτι μας καθαρότερο και υγιεινότερο. Έτσι, ένας καθαριστής αέρα γίνεται απαραίτητο στοιχείο για κάθε εσωτερικό χώρο. Αν λάβεις υπόψη ότι με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζεις την ποιότητα ζωής σου και των αγαπημένων σου, τότε το κόστος περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Μπες στο kotsovolos.gr και ανακάλυψε μια ευρεία γκάμα μοντέλων για να επιλέξεις αυτό που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες σου. Ξεκίνα τώρα να προσφέρεις στον εαυτό σου και στην οικογένειά σου μία ασφαλή και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: καθαριστής αέρα, smartphone, tablet.

Μπορείς να δεις ακόμη