Ζεστή και καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι με καθαρό κλιματιστικό

by Aggeliki Tsoukana

 

Το κρύο του χειμώνα ή η ζέστη του καλοκαιριού έχουν οδηγήσει πολλά νοικοκυριά στη λύση των κλιματιστικών σαν μέσο θέρμανσης και ψύξης. Η κατάλληλη θερμοκρασία στον χώρο μας είναι σημαντική στην καθημερινότητά μας και στην ευεξία μας. Επιπλέον, τα τελευταία 2 χρόνια η πανδημία επηρέασε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας. Μας έκανε να επαναπροσδιορίσουμε πολλά πράγματα και κυρίως να βάλουμε τα θέματα υγείας σε υψηλότερη προτεραιότητα στη ζωή μας.

Ο αέρας που αναπνέουμε σε ένα προστατευμένο περιβάλλον θα πρέπει να είναι καθαρός και απαλλαγμένος από ιούς, τοξικές ουσίες, καπνό, γύρη, μούχλα, ακάρεα σκόνης και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βλάψει την υγεία μας.

Το κλιματιστικό είναι ο πολύτιμος βοηθός μας για ένα ζεστό σπίτι τον χειμώνα, δροσερό το καλοκαίρι και γι αυτό λοιπόν θα πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα μας, ώστε να μας παρέχει την κατάλληλη θερμοκρασία αλλά και να μας προσφέρει καθαρή και υγιεινή ατμόσφαιρα. Το κλιματιστικό που βρίσκεται στο σπίτι ή στο γραφείο μας ανακυκλώνει τον αέρα και μέσα από τη διαδικασία της θέρμανσης ή της ψύξης τον διοχετεύει ξανά στον χώρο μας.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να κατανοήσουμε ότι ο αέρας αυτός θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από ιούς, βακτήρια και μικροοργανισμούς, διαφορετικά θα είναι επιβλαβής για την υγεία μας.

 

 

Πως να μειώσουμε το κόστος μας στη θέρμανση με κλιματισμό

Το κλιματιστικό χρειάζεται τακτικό καθαρισμό και συντήρηση ώστε να μπορεί να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά, να παράγει περισσότερη θέρμανση ή ψύξη με λιγότερο θόρυβο και λιγότερη κατανάλωση. Αλλά το ίδιο σημαντικό είναι η απολύμανση από τους ιούς που θα προσφέρει μέγιστη ασφάλεια και προστασία και θα σου εγγυηθεί καθαρή ατμόσφαιρα. Ο βαθύς και σχολαστικός καθαρισμός του κλιματιστικού είναι μια διαδικασία πολύ σημαντική.

Τα κλιματιστικά προέρχονται από μια επιβαρυμένη περίοδο λειτουργίας λόγω του καλοκαιριού. Η πανδημία, σε συνδυασμό με τις ιώσεις που κάνουν την εμφάνισή τους τον χειμώνα, καθιστούν αναγκαία τη συντήρηση και την απολύμανση των κλιματιστικών από εξειδικευμένο προσωπικό.

 

 

Συντήρηση και απολύμανση κλιματιστικού από τον Κωτσόβολο

Ο Κωτσόβολος πρωτοπορεί με την υπηρεσία απολύμανσης και συντήρησης κλιματιστικού. Η εργασία γίνεται μόνο από πιστοποιημένους και αδειοδοτημένους ψυκτικούς που έρχονται στον χώρο σου, λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και ατομικής υγιεινής όπως χρήση γαντιών, μάσκας, ποδοναριών και απολύμανση χεριών με αντισηπτικό υγρό.

Διενεργείται σε πρώτη φάση έλεγχος λειτουργίας τη συσκευής που περιλαμβάνει έλεγχο και καταγραφή της θερμοκρασίας περιβάλλοντος και των πιέσεων του μηχανήματος, έλεγχο του ανεμιστήρα – φτερωτής και των συνδέσεων – καλωδιώσεων και τέλος ελέγχεται αν υπάρχει κάποια διαρροή στοιχείου. Στη συνέχεια εκτελούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την απολύμανση και τη συντήρηση, με εξοπλισμό που απολυμαίνεται καθημερινά.

Χρησιμοποιώντας ειδικό κάλυμμα (elephant) για την αποστράγγιση των υγρών πλύσης, εξασφαλίζουμε απόλυτη καθαριότητα στον χώρο σου. Με το ειδικό πιεστικό μηχάνημα, καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε όλα τα μέρη του κλιματιστικού σου, με τη χρήση πιστοποιημένου απολυμαντικού υγρού από τον ΕΟΦ (Αριθμός Έγκρισης 71621). Επίσης θα αντικαταστήσουμε το φίλτρο ενεργού άνθρακα, σε όσα κλιματιστικά το προβλέπει η κατασκευή τους.

Όταν ολοκληρωθούν όλες αυτές τις εργασίες, ο ψυκτικός δίνει ένα πιστοποιητικό συντήρησης με τη σφραγίδα του, η οποία είναι απαραίτητη για να εξακολουθεί να ισχύει η εργοστασιακή εγγύηση. Μετά την αποχώρηση του τεχνικού, ο χώρος σου θα παραμείνει καθαρός και τακτοποιημένος.

Το κλιματιστικό χρειάζεται τακτικά συντήρηση για να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά σε βάθος χρόνου. Η σωστή συντήρηση και απολύμανση επεκτείνει τα χρόνια ζωής του κλιματιστικού αλλά βελτιώνει και την ποιότητα του αέρα που εισπνέουμε.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: υπηρεσία απολύμανσης και συντήρησης κλιματιστικού

Μπορείς να δεις ακόμη