Έξυπνοι τρόποι για να φτιάξεις ατμόσφαιρα στο σπίτι

by Zikou Stella

Η τεχνολογία γύρω από το smart living προσφέρει νέες εμπειρίες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας στο σπίτι. Τις ημέρες που παραμένεις στο σπίτι ή όταν έχεις την αγαπημένη σου παρέα, μπορείς να δημιουργήσεις με μερικά κλικ την ατμόσφαιρα που θα φτιάξει το κέφι σε όλους!

 

Ευκολίες για κάθε περίσταση

Από την άνεση του καναπέ, παρακολούθησε στη smart TV τις αγαπημένες σου τηλεοπτικές σειρές και ταινίες ή χαλάρωσε σερφάροντας στο ίντερνετ. Άκου ασύρματα την αγαπημένη σου μουσική από το smartphone ή το tablet στα ασύρματα ηχεία σε όλους τους χώρους του σπιτιού και ταυτόχρονα φτιάξε ατμόσφαιρα ρυθμίζοντας τον φωτισμό του χώρου με το πάτημα ενός κουμπιού.

Συνδύασε όλες τις έξυπνες συσκευές ήχου και φωτισμού με βοηθούς φωνής, όπως την Alexa και το Google Assistant και δημιούργησε ένα άνετο περιβάλλον σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού απλά με τη φωνή σου!

 

Ατμόσφαιρα με έξυπνο φωτισμό

Οι λύσεις έξυπνου φωτισμού παρέχουν την ευελιξία να δημιουργήσεις τη δική σου ατμόσφαιρα για κάθε περίσταση, χρησιμοποιώντας την οθόνη του smartphone ή του tablet σου. Έλεγξε κάθε έξυπνη λάμπα που έχεις εγκαταστήσει μέσω του ασύρματου οικιακού δικτύου και απόλαυσε εγγυημένη ομαλή ρύθμιση έντασης φωτισμού. Ούτε πολύ έντονο φως, ούτε πολύ χαμηλό, αλλά ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, χωρίς καλώδια, ηλεκτρολόγους ή εγκαταστάσεις.

Βάλε χρώμα στο υπνοδωμάτιο, στο καθιστικό ή στο σαλόνι, με επιλογές εκατομμυρίων χρωμάτων, που δίνουν στο σπίτι σου νέα προσωπικότητα. Προγραμμάτισε τα φώτα ώστε η ένταση να αυξάνεται σταδιακά σε προκαθορισμένη ώρα κάθε πρωί, μιμούμενη την ανατολή του ηλίου για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ηρεμία και καλή διάθεση. Το βράδυ τα χαλαρωτικά φώτα θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις και να προετοιμάσεις το σώμα σου για έναν καλό ύπνο. Ρύθμισε προκαθορισμένους φωτισμούς για movie night, για ένα ρομαντικό δείπνο, να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο ή απλά για να χαλαρώσεις στον καναπέ σου.

 

Μουσική σε όλο το σπίτι με έξυπνο ήχο

Τα έξυπνα ασύρματα ηχεία μπορούν να αξιοποιηθούν ως standalone ηχεία ή συνδέονται με άλλα ηχεία σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους αξιοποιώντας την τεχνολογία Multiroom, ώστε να έχεις διαφορετικά τραγούδια σε ξεχωριστά δωμάτια και με διαφορετική ένταση για κάθε χώρο. Φαντάσου λοιπόν να απολαμβάνεις στο σπίτι το διάβασμα, τη μαγειρική ή ακόμα και το browsing στον υπολογιστή ή στην Smart TV υπό τους ήχους των αγαπημένων σου μελωδιών. Μέσα από μια διαισθητική εφαρμογή για το κινητό μπορείς να συνδέεις και να εναλλάσσεις με ευκολία μεταξύ συσκευών, να ενημερώνεσαι για αναβαθμίσεις και να προσαρμόζεις τις ρυθμίσεις του έξυπνου ηχείου.

 

 

Ζεστασιά και θαλπωρή με ένα «κλικ»

Η ρύθμιση της θερμοκρασίας είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας που παίζει ρόλο στην κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι. Όποια κι αν είναι η επιλογή σου μεταξύ κλιματιστικού, θερμοπομπών ή και συνδυασμός τους, έχεις σίγουρα βρεθεί σε στιγμή που θυμάσαι ότι έχεις ξεχάσει κάποιο από αυτά αναμμένο ενώ εσύ βρίσκεσαι έξω από το σπίτι.

Η καλύτερη λύση είναι να επενδύσεις σε «έξυπνες» συσκευές θέρμανσης και κλιματισμού, όπως είναι τα κλιματιστικά και θερμοπομποί με συνδεσιμότητα WiFi. Η λειτουργία και η ρύθμισή τους είναι απλή. Συνοδεύονται από μία διαισθητική εφαρμογή για το κινητό σου και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τη συνδέσεις με το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού σου. Έπειτα, με ένα άγγιγμα στην οθόνη του κινητού σου θα μπορείς να προσαρμόζεις τη θερμοκρασία σύμφωνα με τις ανάγκες σου, να ορίζεις χρονοδιακόπτες, μέχρι και αυτόματη αλλαγή λειτουργίας ανάλογα τις καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα, όταν ο καιρός είναι αίθριος με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μπορείς να ρυθμίσεις το κλιματιστικό ή τον θερμοπομπό να «γυρνάει» αυτόματα σε οικονομική λειτουργία. Τόσο απλά!

 

Καλύτερη ζωή με έξυπνες τεχνολογίες για όλους

Οι έξυπνοι αυτοματισμοί για το σπίτι είναι προσβάσιμοι και για αρχάριους χρήστες ή και μέλη της οικογένειας που μέχρι σήμερα δεν ήταν σε θέση να αξιοποιήσουν όλες αυτές τις ευκολίες, όπως ηλικιωμένοι ή άτομα με αναπηρία. Με οδηγίες βήμα προς βήμα, μέσα από μια διαισθητική εφαρμογή για το κινητό, θα συνδέσεις τα ηχεία, τον φωτισμό και τις έξυπνες συσκευές θέρμανσης και κλιματισμού στο ασύρματο οικιακό σου δίκτυο. Για να ελέγχεις τις συσκευές σου όπως θέλεις, όποτε θέλεις.

Μπορείς να δεις ακόμη