Ρομποτικές σκούπες, εξαφάνισε τη σκόνη με ένα κλικ

by Zikou Stella

Χρησιμοποιώντας νοημοσύνη ρομπότ, οι ρομποτικές σκούπες καθαρίζουν αποτελεσματικά ολόκληρο το δάπεδο του σπιτιού χωρίς καμία δική σου παρέμβαση και κόπο. Για να αποφύγεις μια και καλή την ταλαιπωρία που προκαλεί η «παραδοσιακή» σκούπα και το φαράσι.

Χάρη στην έξυπνη τεχνολογία με mobile apps για smartphone και tablet, μπορείς να χειριστείς τη ρομποτική σου σκούπα ακόμα κι όταν δεν βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου, ξεκινάει η λειτουργία της καθαρίζοντας κάθε γωνιά του δωματίου κι επιστρέφει στη βάση της, περιμένοντας την επόμενη αποστολή της.

Κάνε για σένα την ιδανική επιλογή ρομποτικής σκούπας απατώντας στα παρακάτω ερωτήματα.

 

Με σταθμό αδειάσματος ή χωρίς;

Οι ρομποτικές σκούπες που συνοδεύονται από σταθμό αδειάσματος είναι ιδανικές για νοικοκυριά που απαιτείται καθημερινά τακτικός καθαρισμός των δαπέδων και των χαλιών, όπως π.χ. συμβαίνει σε ένα μεγάλο σπίτι ή σε μια οικογένεια με μικρά παιδιά. Και μόνο η ώρα του φαγητού μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους – ειδικά όταν μετά θα πρέπει να καθαρίσεις το πάτωμα από τα ψίχουλα που άφησαν πίσω τους τα παιδάκια.

Όσο μεγάλος κι αν είναι ο κάδος της ρομποτικής σκούπας σου, πολλές φορές δεν επαρκεί. Συνεπώς, θα πρέπει κάθε τόσο να τον αδειάζεις. Ο σταθμός αδειάσματος έρχεται για να σε διευκολύνει. Η λειτουργία του αυτόματου αδειάσματος του κάδου συλλογής θα σε κάνει να ξεχάσεις τις ανάγκες σου για καθάρισμα για εβδομάδες. Η βάση ενσωματώνει μία σακούλα συλλογής που μπορεί να απορροφήσει έως και 30 κάδους του ρομπότ. Έρχεται με πρακτικό σχεδιασμό που εμποδίζει τη διάχυση της σκόνης πίσω στο περιβάλλον, ενώ όταν η σακούλα χρειάζεται αντικατάσταση ειδοποιείσαι από την ενδεικτική λυχνία της βάσης και από το app του κινητού σου.

 

Σκούπα ή και σφουγγαρίστρα;

Πολλά μοντέλα, όπως η ρομποτική σκούπα Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro, υποστηρίζουν δυνατότητα για σφουγγάρισμα. Συνήθως χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιούμενα πανάκια καθαρισμού. Διαθέτουν μικροΐνες ώστε να διασφαλίζεται η ομοιόμορφη διείσδυση του νερού, η αποτελεσματική αφαίρεση των λεκέδων και το γρήγορο στέγνωμα του δαπέδου. Αυτό συμβάλλει στην αποτροπή του σχηματισμού σημαδιών από νερό και της πρόκλησης ζημιάς στο δάπεδο.

Ιδανικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά μία σκούπα ρομπότ για σκούπισμα και μια για σφουγγάρισμα. Ενδεικτικά, η ρομποτική σκούπα Roomba s9+ μπορεί να επικοινωνεί με τη ρομποτική σφουγγαρίστρα iRobot Braava jet m6. Η Roomba σκουπίζει αρχικά έναν δεδομένο χώρο και μόλις τελειώσει στέλνει αυτόματα οδηγία στη Braava, η οποία στη συνέχεια σφουγγαρίζει την περιοχή που πριν σκουπίστηκε.

Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος για να επιλέξω τη σωστή μπαταρία;

Η μεγαλύτερη μπαταρία κατά κανόνα οδηγεί σε μεγαλύτερη αυτονομία και αυτό έχει σημασία ειδικά για μεγάλους χώρους. Στις πιο σύγχρονες λύσεις θα βρεις ρομποτικές σκούπες με αυτονομία που ξεπερνάει τα 90 ή ακόμα και τα 120 λεπτά συνεχόμενης λειτουργίας. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ρομποτική σκούπα μπορεί να πηγαίνει μόνη της για φόρτιση στη βάση της, χωρίς να χρειάζεται η παρέμβασή σου.

 

Έχω κατοικίδια;

Όταν έχεις στο σπίτι ένα οι περισσότερα γατάκια και σκυλάκια, τότε χρειάζεσαι και την κατάλληλη σκούπα. Με ενισχυμένο σύστημα καθαρισμού πολλαπλών επιφανειών, μία ρομποτική σκούπα για κατοικίδια θα απομακρύνει αποτελεσματικά τις τρίχες των κατοικίδιών σου από τα χαλιά και τα σκληρά δάπεδα. Παράλληλα θα φιλτράρει κατά 99% τη μούχλα, τη γύρη, τα ακάρεα και τα αλλεργιογόνα που προέρχονται από σκύλους και γάτες, κρατώντας τα μακριά σου.

 

Πώς μπορώ να προγραμματίζω συγκεκριμένες ώρες και μέρες τη σκούπα μου;

Είναι πολύ ξέγνοιαστο το να μπορείς να βρίσκεις καθαρό το σπίτι ή το εξοχικό όταν λείπεις για πολύ καιρό. Με τη χρήση του smartphone ή του tablet σου, η χρήση της ρομποτικής σκούπας είναι πολύ πιο βολική. Μέσα από μια διαισθητική εφαρμογή για το κινητό μπορείς να προγραμματίσεις ρουτίνες καθαριότητας σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Μην ανησυχείς αν δεν το έχεις τόσο πολύ με την τεχνολογία, καθώς η εφαρμογή που συνοδεύει μία ρομποτική σκούπα παρέχει οδηγίες και επεξήγηση για το τι κάνει κάθε επιλογή.

Μπορείς από την άνεση του καναπέ σου ή και από το γραφείο να δεις αν ολοκληρώθηκε η καθαριότητα στο σπίτι ή να σταματήσεις / ξεκινήσεις μία εργασία. Η εφαρμογή θα σου δώσει τις πληροφορίες και δυνατότητες που χρειάζεσαι, όπως εκκίνηση νέας χαρτογράφησης, ειδοποιήσεις, προγραμματισμός, ρύθμιση έντασης ή θορύβου, μέχρι ορισμό περιοχής προς καθαρισμό.

 

 

Καλύτερη ζωή με μια ρομποτική σκούπα!

Αν αναλογιστείς το γεγονός ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι χρονοβόρες, επαναλαμβανόμενες, κουραστικές και καμία φορά λίγο βαρετές, σίγουρα ο καθένας μας θα έκανε τα πάντα για να τις αποφύγει. Μια ρομποτική σκούπα είναι μια καλή λύση για να μειώσεις τον χρόνο που αφιερώνεις καθημερινά.

Μπορείς να δεις ακόμη